Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dirty

23. maj 2006 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dirty billede

Fans af Training Day – glæd jer! Her kommer Dirty!

Vi befinder os i en tid med kriminalitet og narko - enhver kan få en pistol, bare man snakker med rigtige mennesker.
Politiet er ikke bedre end de andre. Vi følger de 2 korrupte anti-gang politimænd Armando og Salim, som gerne tager imod bestikkelse eller gerne omgår de gængse regler for at tjene lidt ekstra.

Armando Sancho og Salim Adel (Cuba Gooding Jr) får mulighed for at lave et kæmpe score. De skal bruge 13 kg rå stoffer, som er mærket bevismateriale. Under dække af, at skulle bruge stofferne i forbindelse med en eftersøgning får de dem udleveret. Selvom de begge er under opsyn af Interne Anliggender og godt ved, at noget er under opsejling, beslutter de at gå videre med den beskidte plan. Da de skal levere stofferne, stikker deres courier af og dette er bare starten på en vild jagt med alle mod alle. Det skal vise sig, om det er værd at bibeholde god politimoral.

Med den politikorruption, der findes i dagens Los Angeles, er det ikke svært at brygge en historie sammen der kan underholde. Det kan lyde som en cocktail, der allerede er blevet brugt i utallige afskygninger. Dirty afviger da heller ikke meget fra noget man har hørt før, men adskiller sig dog på nogle forskellige punkter.

Cuba Gooding Jr spiller den korrupte politimand og gør det virkelig med maner. Man er ikke vant til at se ham i sådan en barsk rolle, hvor intet udover penge har værdi (udover naturligvis sønnen og kæresten). Hans indlevelses-evne er enorm stærk og man kommer til at tro på, at man sidder og ser en dokumentarfilm (hvilket det måske lige så godt kunne have været!). Så Cuba Gooding fans vær opmærksom på, at den søde, rare og pligtopfyldende Gooding Jr her er forvandlet til en beskidt i kæften, moralskforladt og korrupt strømer! Utvivlsomt en rolle, der måtte afprøves for Gooding Jr. Han beviser nu, at han også rummer den absolut modsatte side af hvad han hidtil har spillet.

Ligeledes spiller Gooding's sidekick, Clifton Collins Jr, en enorm vigtig rolle. Han er mindst lige så beskidt, men er den politimand med mest moral. Det kræver ballast at skulle stå model til Gooding's gennemslagskraft, men det lykkedes fint af den mere ukendte Collins Jr. Hans beskedenhed passer fint ind lige her.

Dirty kan på sin vis sammenlignes med Training Day fra 2001, med Denzel Washington. Denzel viste, at han kunne spille alt andet end retsskaffen good boy, som alle elsker. Han var et rigtigt dumt svin og på samme måde har vi Cuba Gooding Jr, som det rigtigt dumme svin i Dirty. Både med hensyn til spænding og tempo bevæger begge film sig højt. Dirty virker dog mere nede på jorden med den specielle kamerastil, der får den til at ligne noget nærmest en dokumentarfilm.

Det der gør Dirty til en bemærkelsesværdig politi-krimi er, at den giver en noget at tænke over. Man efterlades lidt som et spørgsmålstegn med hensyn til hvem der er god og hvem der er ond. På et tidspunkt, instrueres politibetjentene i dagens gang. De får de at vide at de skal ud at ”bekæmpe fjenden ... to fight fire with fire”. Det er kommet så vidt, at det eneste der kan bekæmpe vold er vold. Der er intet mere romantisk over dette drama og det er uhyggeligt, men det skal nok vise sig at vi er så tæt på sandheden som vi kan komme.

Filmen er anbefalelsesværdig, men det skal nævnes at den er profan og ekstrem med hensyn til brug af bandeord. Der ses ikke gennem fingre med noget. Det bør bare nævnes!

DVD ekstra materiale
Commentary with Writer/Director Chris Fisher and Director of Photography Eliot Rockett
Deleted scenes
Gettin' Dirty - Premiere Featurette
Skateboarding/Breakdancing Featurette
Chump music video by Oh No

Udmærket med alt det ekstramateriale – det gør en god skive. 4 Stjerner for det!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Dirty
Original Titel: Dirty
Premieredato: 30. maj 2006
Instruktør: Chris Fischer
Skuespillere: Cuba Gooding Jr, Clifton Collins Jr, Cole Hauser, Wycleaf Jean, Keith David, Wood Harris, Robert LaSardo
Spilletid: 97 min.
Selskab: Silver Nitrate Pictures, Universal Pictures, 2006
Genre: Action
Link: http://www.dirtythemovie.com


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...