Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Doctor Sleep

20. maj 2003 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Doctor Sleep billede

”Doctor Sleep” er en solid engelsk gyser, herligt befriet fra alt for mange stereotyper

Michael Strothers arbejder som hypnotisør - udelukkende med at rygeafvænne patienter. Uheldigvis er en af hans kvindelige kunder fra politiet, og hun opdager, at Michaels evner rækker vidt udover at få folk til at kvitte cigaretterne. Dermed bliver han meget mod sin - og ikke mindst hans kones vilje - inddraget i en sag om en morder, der forsøger at gøre sig selv udødelig ved at overføre sin sjæl og bevidsthed til andre mennesker.

En lille pige har været i kløerne på morderen, men er undsluppet. Hun har dog taget så meget skade at hun ikke vil tale. Den uortodokse opdager, Losey, benytter Michaels kendskab til hypnose og hans evne til at "se" hvad andre personer har oplevet, til at komme videre i sagen.
Det bringer dem videre i mysteriet, men det er ikke uproblematisk. Michael har en blakket fortid og er derfor flygtet med sin familie fra USA til England, og Loseys lidt alternative metoder har ikke altid opbakning fra hendes bagland. Undervejs må det umage par konsultere en ekspert i det okkulte for at få nye oplysninger, og så eskalerer sagen. Nye drab bliver begået, og den lille pige bortføres igen.

Således er der lagt op til en hektisk afslutning, hvor man ikke keder sig - og ikke mindst vanker der interessante overraskelser.

Filmtitlen "Doctor Sleep" vil nok ikke få mange til at nikke genkendende, og overtegnede bekendt har den da heller aldrig ramt de danske biograflærreder.
Heller ikke på rollelisten vil man møde nogle gamle kendinge. Ikke desto mindre er "Doctor Sleep" en ganske udmærket gyser, der overgår mange af de amerikanske metervarefilm, der bliver sendt ud på markedet med jævne mellemrum. Filmen er gedigent skruet sammen, den har en særpræget dyster og lidt trist stemning hele vejen igennem, der er med til at understrege uhyggen. Også de sekvenser, hvor Michael sætter sig ind i ofrenes sind er effektfulde, en kombination af flashbacks og drømmebilleder. Eneste minus er den mildest talt dårligt eftersynkronisering der mest af alt hensætter én til en dårlig tysk Kinder-mælkeschnitte-reklame.

Men derudover er "Doctor Sleep" sine 4 stjerner værdig - og er du træt at slasher-film skåret over samme "I know what you did last summer" kam, så er her et godt alternativ.

Ekstra Materiale:
Hvor filmen er sine 4 stjerner værd, trækker ekstra materialet ned.
Ekstra materialet på "Doctor Sleep" består af en trailer, interviews med skuespillere og instruktør om filmens detaljer - og så lidt billeder fra optagelserne af nogle af scenerne. Også et flot link til filmens distributør kan det blive til, så her er ikke mere end det helt basale standard-ekstra materiale at komme efter. Med andre ord, ikke værd at bruge tid på.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: Doctor Sleep
Original Titel: Doctor Sleep
Premieredato: 20. maj 2003
Instruktør: Nick Willing
Skuespillere: Goran Visnjic, Shirley Henderson, Miranda Otto
Spilletid: 105 min.
Selskab: Kismet Film Company, Sandrew Metronome A/S, 2001
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...