Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Emil og Ida fra Lønneberg

23. januar 2014 af Monica Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

Emil og Ida fra Lønneberg billede

Alfons Åberg laver ballade i Lønneberg

Når Emils far råber højt, så ved alle på Katholt hvad der skal ske. Emil må løbe for livet med sin far i hælene for at sidde eftermiddage låst inde i værkstedet og lave sine træfigurer. Lillesøster Ida vil også prøve at lave en skarnsstreg, men Emil ved ikke, hvordan han kommer til at gøre noget forkert - det sker bare!

Eeeeeeeeeemiiiiiiiiiiiiiil!
Der er ikke et barn i verden, der ikke har hørt om slemme Emil med de hvide hårlokker og den lyse svenske røst. Om hvordan han i forsøget på at hjælpe til på gården ikke tænker sig om og kommer ud i problemer gang på gang.

I denne nye tegnefilm af Per Åhlin, instruktøren bag Alfons Åberg og mange andre svenske børneserier, er lokkerne ikke lige så lyse og røsten klinger dansk. Historierne af Astrid Lindgren er der dog ikke lavet om på og tegningerne af Björn Berg er blevet overført fint til filmlærredet.

De korte skarnsstrege-historier er blevet flettet sammen til en længere fortælling, der kredser om Emil og lillesøsteren Ida, uden at det bliver for langtrukkent. Ida er kommet mere i fokus i denne historie, da hun er utilfreds med, at hun aldrig får lov til at tilbringe eftermiddagene i værkstedet ligesom Emil.

Den idylliske svenske ødemark
Det er tydeligt at se, at Åhlin har hentet inspiration fra sine egne tegnefilm om Alfons Åberg. Der bliver i Emil og Ida fra Lønnerberg fortalt med et roligt tempo, uden at de yngre tilskuere keder sig. Tværtimod. Filmen er tro mod Lindgrens fortællinger og Lønneberg er en idyllisk ø i den svenske ødemark.

Det bliver dog næsten for idyllisk. I de gamle film fra 70’erne, som stadig bliver vist på DR’s børnekanaler, er realiteterne i Lønneberg lidt mere barske uden at være grå. Det var der en charme ved, men til gengæld er billederne i Emil og Ida fra Lønneberg rigeligt charmerende.

Emil og Ida fra Lønneberg er en dejlig lille børnefilm om, at det ikke altid er med vilje, når man gør noget forkert. Børnene er godt underholdt af Emils velkendte skarnstreger og nuttede Idas ønske om at efterligne sin uheldige storebror.

Titel: Emil og Ida fra Lønnerberg
Original Titel: Emil och Ida i Lönneberga
Premieredato: 23. januar 2014
Instruktør: Per Åhlin
Skuespillere: Alfred Bjerre Hansen, Carolina Callisen Whittaker, Kaya Brüel, Kristian Boland, Vibeke Hastrup, Cecilie Stenspil, Kenneth Christensen
Spilletid: 72 min.
Selskab: SF Film 2013
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.sf-film.dk/index.php/film/biofilm/kommende-film/1241-emil-og-ida-fra-lonneberg
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...