Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Eragon

15. december 2006 af Kasper Warrer Krogager

4 stjerner Skriv en kommentar

Eragon billede

Et højtflyvende eventyr i fuld fart.

Ingen dikkedarere - knald på fra starten af. Sådan starter denne nye triologi som er lavet på samme måde som Ringenes Herre, filmen slutter men slutter alligevel ikke. Hvornår de 2 andre film kommer på gaden vides desværre ikke endnu.

Eragon (Edward Speleers) på 17 år finder en dag mens han er på jagt, en blå "sten" og tager den med sig hjem til onklens hus, hvor han også bor. "Stenen" viser sig dog at være et drageæg, kort tid efter udklækkes en lille drageunge, som får navnet Saphira. En dag bliver Eragons hjem angrebet af de onde Ra`zac, som dræber hans onkel
Sammen med en mystisk gammel historiefortæller ved navn Broom (Irons) drager Eragon og Saphira ud for at hævne onklens død. Broom bliver hurtigt Eragons lærermester. På deres rejse lærer han Eragon at slås og bruge magiens svære kunst. Brom indvier endvidere sin lærling i den århundrede gamle legende om rigets drageryttere og deres kamp mod den onde Galbatorix (Malkovich), og det står fuldstændig klart at Eragon er forudbestemt til at blive dragerytter.
Efter en lang rejse fuld af eventyr og oplevelser falder Eragon og Broom i et bagholdsangreb fra Ra`zac. Eragons liv reddes af den unge kriger Murtagh (Garret Hedlund). Han er søn af Morzan, den første gode dragerytter, der senere hen blev omvendt til det onde af Galbatorix.
I deres fælles flugt møder Eragon og Murtagh den smukke elverkvinde Arya (Sienna Guillory). Hun var den oprindelige vogter over Eragons drageæg. Arya er blevet forgiftet af Galbatorix "højre hånd" den onde Durza (Robert Carlyle) og den eneste modgift er at tilslutte sig Varden, en flok frihedskæmpere som er den sidste styrke mod den onde konge.
Eragon, Murtagh, Saphira og Arya beslutter sig derfor i fællesskab for at finde Varden. Men nogen har fuldt efter dem....

Et stort eventyr men ikke så stort som det nok gerne ville være. Uanset om de vil have det eller ej for det nok folk til at minde for meget om "Ringenes Herre" eller "Dungeons and Dragons". Filmen er desværre kun middelmådig, ikke en storfilm som så mange andre MEN det er en triologi så derfor er der helt sikkert meget at glæde sig til når 2 og 3`eren kommer i biografen.

1 person skal lige fremhæves som er super forryggende at se Robert Carlyle som den såkaldte "Shade" ved navn Durza, han spiller simpelthen så godt og er intet mindre end en fryd at se på, han er virkelig god til at spille the "Bad Guys". Rollen passer jo også bare perfekt til ham. Så hvis man er Robert Carlyle fan så er det en film som man overhovedet ikke må gå glip af.

Ikke nok med at Edward Speleers er debutant som klarer det ganske fint, så har vi også den forryggende sangerinde Joss Stone som "Angela" og intruktøren Stefen Fangmeier der har lavet visual effects på Twister, Saving private Ryan, The Perfect storm, Signs Master and commander : Far side of the world og mange flere.

Christopher Paolini har skrevet de 2 bøger "Eragon" og "The Eldest" (den 3 er på vej) som denne triologi er baseret på. Det skal siges at han kun var 15 år da han begyndte på dem, ret så imponerende må man sige.

Titel: Eragon
Original Titel: Eragon
Premieredato: 15. december 2006
Instruktør: Stefen Fangmeier
Skuespillere: Edward Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Robert Carlyle, John Malkovitch, Garret Hedlund, Alun Armstrong, Chris Egan, Gary Lewis, Djimon Hounsou, Rachel Weisz (Voice).
Spilletid: 115 min.
Selskab: 20th Century Fox 2006
Genre: Adventure
Link: http://www.eragon.dk
Eragon og Broom
Eragon og Broom
Saphira og Eragon
Saphira og Eragon
Galbatorix og Durza
Galbatorix og Durza


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...