Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fargo - Sæson 1

23. oktober 2014 af Daniel Hartvig Nielsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fargo - Sæson 1 billede

Martin Freeman og Billy Bob Thornton break’er bad på vaskeægte Coen’sk manér.

I den lille by Bemidji, Minnesota, bor den underkuede og uambitiøse forsikringsagent Lester Nygaard (Martin Freeman), hjemme nedgøres han af konen, som kun roser hans bror Chaz til skyerne, og på arbejdet lykkedes intet. Men Lesters situation ændrer sig efter et møde med lejemorderen Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), som ikke bare tilbyder Lester at dræbe manden, som ødelagde Lesters skolegang, men også giver ham en peptalk om at være en mand og finde sine naturlige instinkter. Mødet trækker blodige spor efter sig, og inden længe har de politiet lige i hælene.

Fargo har gjort det umulige muligt, da man med forfatter Noah Hawley i spidsen har kunne transformere Coen-brødrenes Oscar-vindende kultklassisker Fargo fra 1996 til en selvstændig serie, som bevarer den oprindelige films morbide ånd og kulsorte humor, men som alligevel bliver helt sin egen.

I bedste Coen’ske forstand starter en enkelt hændelse; en lille fortalelse, en fontæne af mærkeværdige, sjove, besynderlige og markabre hændelser. Selvom der egentlig ikke sker så fa’ens meget på papiret, så bliver Fargo aldrig hverken langsomlig eller kedelig, hvilket i høj grad skyldes seriens veldrejede manuskript, hvor det virker som om, der er tænkt på alt – lige fra overraskende twists, vittig, sort dialog til finurlige referencer til både seriens oprindelige forlæg og en lang række andre film fra Coen-brødrenes oeuvre.

Showet styres af en utrolig velspillende Billy Bob Thornton, der får lov til at slå gækken løs i hans nok bedste rolle nogensinde. Men med sig har han et utrolig stærkt cast lige fra medhovedrolleindehaveren Martin Freeman, der får lov til at bryde ud af sin skal, både i sin karakter, men også som skuespiller, til den hidtil ukendte Allison Tolman, der gennem sit charmerende og jordnære spil som politikommissær Molly Solverson, er med til at opveje alle de skøre og herlige bi-karakterer, som det vrimler med i serien (se et udsnit af karaktererne på billederne herunder).

De snehvide omgivelser udnyttes, som i filmen fra 1996, på smukkeste vis, især i en af seriens afgørende og bedste øjeblikke, hvor en snestorm nærmest bliver en karakter i sig selv. Kameraarbejdet er både legende og iderigt, men alt sammen i et behersket og dvælende tempo.

Fargo er en af årets absolut bedste serier, som du simpelthen ikke må gå glip af. Se den oprindelige film først og nyd derefter, hvordan serien både dyrker og refererer til originalen, men alligevel går sine egne veje – i et samsurium af latter, gisp og fascination. Heck, just see the damn thing.

Ekstramaterialet
Ekstramaterialet er desværre ikke lige så overvældende som selve serien, men det holder stadig et højt niveau. Først og fremmest medfølger en hue, som er en herlig gimmick. Derudover indeholder hver disk en række slettede scener, som til tider er ganske sjove. Ligeledes indeholder boxen i alt tre kommentarspor med skaber Noah Hawley og Billy Bob Thornton, og i en enkelt er Thornton udskiftet med Allison Tolman – ganske godt materiale til os nørder, som vil dybere ind i skabelsen af serien. Hertil er også lavet fire ”bag om”-afsnit kaldet ”This is a True Story part I og II”, ”Greetings From Bermidji” og ”Shades of Green” som tager dig med fra idé til færdigt produkt og især dykker ned i karakterne med masser af interviews. Det man savner allermest er egentlig en udtalelse fra Coen-brødrene, der giver deres besyv om serien baseret på deres film. Det ville have sat prikken over i’et. Ekstramaterialet får 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Fargo - Sæson 1
Original Titel: Fargo - Season 1
Premieredato: 23. oktober 2014
Instruktør: Adam Bernstein, Matt Shakman, Colin Bucksey, Randall Einhorn
Skuespillere: Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks
Spilletid: 541 min.
Selskab: FX, MGM Television, 2014
Genre: Humor , Krimi , Thriller
Lester Nygaard (Martin Freeman) og Lorne Malvo (Billy Bob Thornton)
Lester Nygaard (Martin Freeman) og Lorne Malvo (Billy Bob Thornton)
Gus Grimley (Colin Hanks) og Molly Solverson (Allison Tolman)
Gus Grimley (Colin Hanks) og Molly Solverson (Allison Tolman)
Bill Oswalt (Bob Odenkirk)
Bill Oswalt (Bob Odenkirk)
Den stumme lejemorder Mr. Wrench (Russell Harvard) og Mr. Numbers (Adam Goldberg)
Den stumme lejemorder Mr. Wrench (Russell Harvard) og Mr. Numbers (Adam Goldberg)
De to uheldige FBI-agenter Pepper (Keegan-Michael Key) og Budge (Jordan Peele)
De to uheldige FBI-agenter Pepper (Keegan-Michael Key) og Budge (Jordan Peele)


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...