Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Foxcatcher

12. juni 2015 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Foxcatcher billede

Fanger dig det meste af vejen

Familiebrydning
Foxcatcher er den autentiske historie om brødrene Mark (Channing Tatum) og David Schultz (Mark Ruffalo), der i 80’erne var to af Amerikas bedste brydere og olympiske guldvindere. Dagligdagen har desværre ramt de to brødres, hvor David har stiftet familie, men specielt Mark længes efter storheden igen. Til alt held vil den excentriske millionær, John du Pont (Steve Carell), samle det ultimative bedste amerikanske brydelandshold i en træningslejr på hans egen ejendom; Foxcatcher Farm.

Mark tøver ikke at tilslutte sig du Ponts projekt, hvorimod David ikke vil gå på kompromis med sit familieliv og afslår. Mark bliver indlogeret på farmen og udmærker sig hurtigt gennem den intensive træning og vinder World Wrestling Championships i 1987. Men forholdet til du Pont bliver mere og mere kompliceret. I begyndelse er du Pont en velgører, som udvikler sig til en faderfigur for Mark, så til et venskab og senere blusser større og større konflikter op imellem de to og David. Brydningen pludselig bliver det eneste til fælles imellem dem, og selv det bliver sekundært.

Utænkelig rollebesætning
Ved første øjenkast virker det som om, at der er gået et eller andet galt med rollebesætningen til Foxcatcher. Den velbyggede flødebolle Channing Tatum, der er kendt fra de romantiske dansefilm Step Up (2006, 2008), komedierne 21 Jump Street (2012) og 22 Jump Street (2014), stripperfilmen Magic Mike (2012) og actionfilmene G.I. Joe (2009, 2013). Komikeren Steve Carell der er kendt som usympatiske Michael Scott fra den amerikanske udgave af The Office (2005-2013), den umenneskelige dumme Brick Tamland fra Anchorman-filmene (2004, 2013) og et hav af andre komiske roller i for eksempel The 40 Year Old Virgin (2005) og Crazy, Stupid, Love (2011). Mark Ruffalo som ofte spiller en retshåndhævende myndighed som LAPD detektiv i Collateral (2004), politiinspektør i Zodiac (2007), US Marschall i Shutter Island (2010) og FBI agent i Now You See Me (2013), eller kendt som Hulken i The Avengers (2012).

Hvad laver disse tre i hovedrollerne i en autentisk film om brydning?

Det største overraskelse er nok Steve Carell, der fortjent nuppede en oscarnominering for portrætteringen af filantropen og sportsentusiasten John du Pont. Carell spiller rollen med underspillet ynde og næsten helt fri for komiske udbrud. Med andre ord; Carell viser at han spille skuespil! Instruktøren Bennett Miller har tidligere stået bag vellykkede dramaer som Capote (2005) og Moneyball (2011), som begge har været oscarnomineret til adskillige priser. Med den usædvanlige rollebesætning viser Miller i den grad sit talent for personinstruktion. Channing Tatum og Mark Ruffalo leverer nemlig også strålende præstationer.

Autentisk og fjernt
Foxcatcher blev nomineret til fem Oscars, men vandt ingen, hvilket også var det generelle billede fra de fleste festivaler. Miller vandt dog Bedste Instruktion ved Cannes Filmfestival i 2014. Filmen hører dog heller ikke til i toppen af poppen. Det er, som nævnt, skuespilpræstationerne og dermed Millers instruktion, som sammen med filmens autenticitet, der holder filmen oppe. Det er dog næppe mange ikke-amerikanske og ikke-brydningsinteresseret, der kender til den sande historie, og derfor kan historien også synes en smule fjern fra en, selvom den i den grad til sidst overrasker!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Ekstramateriale
- Deleted Scenes
- The Story of Foxcatcher

Titel: Foxcatcher
Original Titel: Foxcatcher
Premieredato: 5. juni 2015
Instruktør: Bennett Miller
Skuespillere: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Vanessa Redgrave, Sienna Miller
Spilletid: 134 min.
Selskab: Sony, Universal Pictures, 2014
Genre: Drama
Link: http://sonyclassics.com/foxcatcher/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...