Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Frost

25. december 2013 af Caritas Fischer

4 stjerner Skriv en kommentar

Frost billede

En smuk og underholdende film, som næsten kan måle sig med de bedste Disney klassikere.

“Experience the greatest Disney animated event since The Lion King” siger den amerikanske trailer til Frozen selvsikkert. Uden tvivl farvede denne sætning mine forventninger, da jeg satte mig for at se Frozen, på dansk Frost, i 3D.

90'ernes skygge
Walt Disney Studios har for nyligt haft stort kritisk publikumssucces med To på flugt og Modig. På trods af dette taler mange stadig nostalgisk om det utrolige succesfulde årti i Disney's historie, populært kendt som Disneys renæssance. Renæssancen blev skudt i gang med Den lille havfrue i 1989 og derefter fulgte Skønheden og udyret, Aladdin og den måske mest elskede: Løvernes konge.
Spørgsmålet er så, kan Disney Studios endelig rejse sig ud af 90'ernes skygge?

En menneskelig snedronning
Frost er løst baseret på H.C. Andersens eventyr Snedronningen, som Disney efter sigende har villet lave en version af så langt tilbage som 1940'erne. Tilsyneladende var hæmskoen ved historien den onde snedronning selv, som beskrives som for mørk og umenneskelig til en Disney film.

Frosts løsning til problemet er perfekt til en familiefilm: Snedronningen er heltindens søster. Den onde snedronning har fået det twist, at hun er et godt menneske, som simpelthen ikke kan kontrollere eller forstå sine magiske evner, der indebærer, at hun spreder sne og is omkring sig. Det bliver derfor søsteren prinsesse Annas opgave at nå igennem til snedronningen Elsa, så kongeriget ikke for evigt vil være dækket i sne.

Anna får hjælp af en rigtig mand fra fjeldet, Kristoffer, hans rensdyr og en talende snemand. Klassiske norske sten-trolde spiller også en magisk rolle.

Mesterlig animation
Umiddelbart blev de høje forventninger til Frost indfriet i første fantastiske scene, hvor fjeldets mænd skærer is ud af en fjord i den iskolde skumring. Himlens farver reflekteres i isen, mens nordlys og de første stjerner kommer frem. Det er utrolig smukt, og de næste scener på prinsessernes slot bekræfter, at både art direction og animation er i mesterklasse. Alt fra pigernes uldne kjoler i smukke, nordiske farver til oliemalerier på væggene, til en birkeskov ved nattetide, er imponerende stoflige i 3D.

Dette er faktisk første gang, at jeg helhjertet vil anbefale, at man ser en film i 3D.

Storslået sang
Teknisk og kunstnerisk træder filmen aldrig forkert, men historien er lidt mere famlende. Filmens klimaks kommer uvildigt tidligt, da Elsa flygter fra slottet op i bjergene, fordi hun skammer sig over sine evner. På bjerget går det op for hende, at hun kan nyde sin magt og at hun er træt af at skjule, hvem hun er. Til filmens største musical-nummer, Lad det ske, bygger hun sit isslot på bjergskråningen, og synger alt hvad remmer og tøj kan holde. Det er en storslået scene, som helt sikkert når datidens højder, og som slår noget Modig eller To på flugt kunne byde på. Maria Lucia Heiberg Rosenberg, kendt fra Aladdin på Operaen, giver Elsa sin flotte danske stemme.

Sjov fremfor alvor
Efter denne scene flytter fokus til Anna og Kristoffer og deres rejse til bjerget. Selvom deres dynamik er charmerende, og snemanden og rensdyret er underholdende, er det hele meget forudsigeligt. Først i filmens sidste del kommer der igen overraskelser i form af et par forfriskende plot twists, der undergraver eventyrets standarder med hensyn til prinsesser og prinser.

Man kunne have ønsket, at Disney havde været endnu modigere, og gjort snedronningen selv til historiens heltinde. Hendes indre kamp med at skjule hvem hun i sandhed er, er der, hvor filmen har mest kød på. Disney har valgt at fokusere på den komiske Anna i stedet, og det har selvfølgelig gjort filmen meget mere sjov, men knapt så kompleks, som den kunne have været. Sammenlignet turde Løvernes konge behandle mere patos, og den er en bedre og dybere film på grund af det.

Om Frost er den største Disney film siden, vil jeg alligevel ikke benægte. Dens fejl til trods, vil jeg glædeligt se den igen... og igen.

Titel: Frost
Original Titel: Frozen
Premieredato: 25. december 2013
Instruktør: Chris Buck, Jennifer Lee
Skuespillere: Martin Brygmann, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Rasmus Botoft, Szhirley
Spilletid: 108 min.
Selskab: Walt Disney Animation Studios, 2013
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: http://movies.disney.com/frozen






banner
Overskrift Højre Block
The Exorcism (Bl...
Joker: Folie a Deux
AFTERWAR
Megalopolis
Lee
Føreren og forfø...
Blod og vand
Speak No Evil
Vogter
BLOD OG VAND



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...