Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hjælp, det er jul !

26. november 2004 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Hjælp, det er jul ! billede

Ægteparret Krank beslutter sig for at droppe julen. Deres datter er ude at rejse og derfor vil de i stedet bruge julepengene på et luksus krydstogt. Men deres naboer er af en anden mening.

Luther ( Tim Allen ) og Nora Krank ( Jamie Lee Curtis ) er en familie der holder stærkt fast i deres juletraditioner. Alt skal helst være som det plejer. Men denne jul skal deres datter Blair ( Julie Gonzalo ) til Peru for at arbejde som ulandsfrivillig.
Derfor overtaler Luther sin kone til at droppe julen. De penge de derved spare, kan de så bruge til et luksus krydstogt til de varme himmelstrøg.
Familien Krank bor i et villakvarter der flere år i træk har vundet priser for deres fantasifulde juleudsmykning, og derfor er deres naboer ikke glade for at familien krank ikke vil deltage i år. Specielt Vic Frohmeyer, der har udnævnt sig selv til villakvarterets borgmester, er meget utilfreds. Han samler de andre naboer for at sætte tommelskruerne på Luther og Nora. De skal for en hver pris være med til at pynte op.
Julen nærmer sig og dagen før får familien en telefonopringning. Det er deres datter Blair, der gladelig fortæller at hun er blevet forlovet og at hun sammen med hendes kommende mand kommer hjem for at fejre jul med hendes forældre. Nora og Luther går nærmest i panik. Men heldigvis tilbyder Frohmeyer og de andre naboer deres hjælp og sammen med både politiet og brandmændene begynder de at pynte op og gøre klar til den store hjemkomst julefest. Det bliver et kapløb med tiden. Men med lidt hjælp fra hist og pist går det hurtigt fremad, og så slår selveste julemanden også lige et smut forbi.

Instruktøren Joe Roth har før instrueret filmen AMERICAS SWEETHARTS fra 2001. men han har været med på produktioner som THE FORGOTTEN, MENS DU SOV, DE 3 MUSKETERER.

Tim Allen spiller Luther Krank er nok mest kendt for sin Tv-serie TI TOMMELFINGRE, der altid kører på en eller anden reklamebetalt kanal. Tim Allen har også til stor fornøjelse lagt stemme til Buzz Lightyear i de 2 TOY STORY film.
Desuden har han medvirket i blandt andet TROR DU PÅ JULEMANDEN fra 1994 og GALAXY QUEST fra 1999.

Jamie Lee Curtis giver den som den forvirrede husmor Nora Krank. Jamie Lee Curtis er kendt og elsket for hendes rolle i en del af HALLOWEEN filmene. Den første fra 1978. Nogle år efter blev hun igen kendt for en rolle i en John Carpenter film. THE FOG.
Endvidere har hun spillet med i A FISH CALLED WANDA, MY GIRL, TRUE LIES, BLUE STEEL og senest FREAKY Friday.

Dan Aykroyd er nok mest kendt for hans rolle som Elwood Blues. Den ene halvdel af THE BLUES BROTHERES. Her i HJÆLP, DET ER JUL ! har han ikke helt glemt musikken. For hans karakter Vic Frohmeyer både synger og spiller på harmonika.
Dan Aykroyd har også spilet med i BOSSEN OG BUMSEN, SPIES LIKE US, MY GIRL og så er han jo som bekendt også en del af teamet fra GHOSTBUSTERES.

HJÆLP, DET ER JUL!, er baseret på en roman af John Grisham: SKIPPING CHRISTMAS og det er Chris Columbus, der har stået for filmens manuskript.

HJÆLP, DET ER JUL! er en rigtig amerikansk komedie med alt hvad dette indebære på godt og ondt. Ideen lyder ellers meget god, men alligevel bliver det aldrig helt godt.
Tim Allen og Jamie Lee Curtis fungerer ikke i den megen fysiske komik filmen indeholder. De har dog deres sjove scener sammen. Men replikkerne er desværre kun sjove engang imellem og de ”falden på halen” scener der er, bliver fordi de er dårligt udført, næsten pinlige.
Det er træls når en films hovedpersoner bliver overskygget af birollerne. Det er her tilfældet og det er bestemt endnu et minus ved historien.
Dan Aykroyd gir den gas som den strenge villakvarters-borgmester og E. Emmet Walsh glimter også i en lille rolle som en ældre nabo. Hans karekter bliver dog lidt anstrengt hen imod slutningen, men det er trods alt rart at se ham på det hvide lærred igen.
Cheech Marin og Jake Busey er også gode i deres roller som politimænd. Langt sjovere end de to hovedroller.
HJÆLP, DET ER JUL !, starter i et langsomt gear og bliver der indtil slutningen, der bliver så sød og kvalmende som ægte amerikansk julesirup. Noget der er svært at fordøje, og som med sikkerhed vil sætte de færreste i ægte julehumør.

Titel: Hjælp, det er jul!
Original Titel: Christmas with the Kranks.
Premieredato: 26. november 2004
Instruktør: Joe Roth
Skuespillere: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, Kevin Chamberlin, M, Emmet Walsh, Julie Gonzalo, David Hornsby, Tom Poston, Jake Busey, Cheech Marin.
Spilletid: 100 min.
Selskab: Revolution Studios. 2004.
Genre: Humor
Link: http://www.sonypictures.com

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...