Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Hunter Killer

24. juni 2019 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hunter Killer billede

Ubådsfilm som drukner i flosker på landjorden.

Af uforklarlige årsager kommer en russisk og en amerikansk ubåd i kamp dybt under det Arktiske Ocean og begge sænkes. Den amerikanske ubådskaptajn, Joe Glass (Gerard Butler), leder nu en redningsaktion, der skal klarlægge omstændighederne, alt imens en gruppe specialtrænede Navy SEALS skal undersøge nogle mystiske omstændigheder på den russiske flådebase i Polyarny i Murmansk Oblast i Rusland. Eftersøgningen afslører nu et større russisk militært kupforsøg, der potentielt kan true verdensordenen og betyde 3. Verdenskrig.

Hunter Killer er baseret på bogen Firing Point fra 2012 af Don Keith og George Wallace. Ligesom andre ubådsfilm (Das Boot, 1981, Fjenden i Dybet (1995) og Jagten på Røde Oktober, 1990) virker ubådsscenariet både klaustrofobisk og fascinerende i måden man laver krigsførelse på under vandet i en forstørret blikdåse. Der skal ikke meget til for at skabe spænding og intensitet, når man dybt under havet kun kan navigere akustisk med sonar. Det svarer lidt til at stå på en slagmark med bind for øjnene. Det er bare hamrende spændende at følge med i.

Filmen knækker desværre lidt på overfladen, da Navy SEALS soldaterne skal infiltrere den russiske flådestation for at befri den kidnappede russiske præsident. Deres mission har hidtil været blot at observere på behørig afstand, men nu ændres deres mission fra det ene minut til det andet til en redningsaktion. Hvad i virkeligheden ville tage dage, uger eller måneder at planlægge, begynder med det samme og i ægte Rambo-stil sniger soldaterne sig ind gennem fjendtligt farvand og angriber flådebasen indefra. Det er tre Navy SEALS mod flere hundrede russiske soldater. Og det er bare åndsvagt.

Udover at tematisk at lægge sig op af de førnævnte ubådsfilm, kan man ikke lade være med at tænke på Stanley Kubricks Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964), som stiller spørgsmålet: det kræver kun en sindssyg mand til at trykke på knappen for at starte en atomkrig. I Hunter Killer er det så den russiske forsvarsminister, Dmitriy Durov, der udfører et coup d'état og forsøger at starte tredje verdenskrig.

Hunter Killer er ikke revolutionerede filmhistorie. Havde den holdt sig til at være en ubådsfilm, ville den have været en meget bedre film. Alt det andet på landjorden er blot kikiset action og historiefortælling, da ligner alle andre actionfilm fra USA. Og så er Gerald Butler måske ikke det bedste match som garvet søulk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Hunter Killer
Original Titel: Hunter Killer
Premieredato: 9. maj 2019
Instruktør: Donovan Marsh
Skuespillere: Gerard Butler, Gary Oldman, Linda Cardellini, Michael Nyqvist
Spilletid: 122 min.
Selskab: Summit Premiere, Millennium Films, Original Film, G-BASE, Lionsgate, 2018
Genre: Action , Thriller
Link: https://hunterkiller.movie/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...