Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Jakob og Peter Plys

26. marts 2019 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jakob og Peter Plys billede

Hvad sker der egentlig, hvis du glemmer mig?

Peter Plys og alle de andre dyr i Hundredemeterskoven har altid kunne spørge deres ven, drengen Jakob, til råds. Peter Plys og Jakob har altid haft en særligt nært venskab til hinanden. Men Jakob kan jo ikke forblive en lille dreng for evigt og en dag begynder Jakob i skole og pludselig går årene: han bliver gift med Evelyn og får datteren Madeline Han tjener i den britiske hær under 2. Verdenskrig. Og pludselig arbejder han som effektivitetsekspert hos Winslow Kufferter.

Men Jakob mangler noget i de voksnes verden – eller også har han glemt noget? For en dag vågner Peter Plys op og han kan ikke finde nogen af sine venner. Så derfor må Peter Plys jo komme til Jakob i storbyen og forhåbentlig tænde den indre betænksomme og muntre lille dreng inde i Jakob. Hvis den stadig findes inde i ham.

Jakob og Peter Plys er en film om Jakob (eller Christopher Robin som han hedder på engelsk). Vi kender nok alle A.A. Milnes klassiske børnebøger om dyrene i Hundredemeterskoven – specielt den skøre gule honningglade bjørn Peter Plys. Selvom eventyr er gode til at fastholde karaktererne i samme alder, er selvfølgelig fristende at undersøge, hvad der sker, når børnebogskaraktererne bliver voksne. Glemmer de deres barndom og fokusere de alt for meget voksenting?

Der lyder unægtelig som eventyret om den voksne Peter Pan, der rejser tilbage til Never Land for genfinde sin barndomsglæde i Hook (1991). Men det gør selvfølgelig ikke noget at genfortælle denne historie med en nuttet bjørn, en hoppende tiger, et deprimeret æsel og en forsigtig gris.

Jakob og Peter Plys er et fantastisk underholden eventyr i ægte Disney ånd med masser af fantasifulde og medrivende scener, fjollede karakterer og en historie med hjertet på det rette sted. Det er egentlig ikke fordi hverken historien er original eller at filmen bidrager til noget ekstraordinært, men den leverer det, som det forventes af et rigtig Disney-eventyr.

I rollen som den voksne Jakob spiller Ewan McGregor ganske overbevisende som den arbejdsramte og stressede voksne mand, der knap nok har tid til egen familie. Derudover er det den aldrende Jim Cummings, som endnu engang lægger stemme til Peter Plys, som han har gjort det så mange gange før.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Jakob og Peter Plys
Original Titel: Christopher Robin
Premieredato: 21. februar 2019
Instruktør: Marc Forster
Skuespillere: Ewan Mcgregor, Oliver Ford Davies, Roger Ashton-Griffiths, Mark Gatiss, Hayley Atwell, John Dagleish, Amanda Lawrence, Adrian Scarborough, Tristan Sturrock, Bronte Carmichael, Ronke Adekoluejo, Ken Nwosu, Orton O'brien
Spilletid: 100 min.
Selskab: 2DUX, Walt Disney Pictures, 2018
Genre: Familie
Link: https://disney.dk/


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...