Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ketchup-Effekten

9. september 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Ketchup-Effekten billede

Skolen starter igen, det er 7. Klasse, og det bliver et skæbne svangert år for den unge Sofie, der er helt skudt i skolens tjekkede fyr Mouse, men tingene er ikke altid hvad de ser ud på overfladen.

Sofie (Amanda Renberg) er midt i den rodløse pubertet, med en enlig far Krister (Björn Kjellman), der ikke helt er på højde med datterens udviklingstrin. Nu skal hun starte i 7. klasse, og det er skolens sejeste Mouse (Marcus Hasselborg) der gør Sofie kuldret. Nu er det pludselig blevet drenge, og hendes trofaste veninder Emma (Linn Persson) og Amanda (Ellen Fjæsted) må nu følge den nye bølge, de seje fra 9. klasse. Sofie vil gerne være super cool, Amanda er den fornuftige, der gerne vil være på forkant med lektierne, medens Emma føler sig tyk og vil egentlig heller være usynlig.

Ved en fest som de bliver inviteret med til, har de varmet op med sprut og cola, og under festen, prøver Sofie desperat at få fat i Mouse, men forsøget mislykkes, og i stedet kommer hun i kontakt med hans ven Sebbe (Filip Berg), og man er jo teenager og åben, så pludselig sidder de i sofaen og kysser, med festen godt bragende om ørene. Inde på et soveværelse går det galt, der opstår en større misforståelse, og Sofie føler sig helt fortabt. Hun svæver rundt og tømmer sjatter, og til sidst overmander et black out hende.

Mouse opdager hende liggende, og får pludselig denne idé, at tage billeder af hende medens han trækker op i hendes bluse og tager bukserne af hende. Slænget kigger bifaldende til, medens Sebbe står lidt uroligt. Så går der ikke mange dage før billederne cirkulere rundt på skolen, og Sofie kan ikke gå nogen steder efterhånden uden at der bliver råbt ting efter hende. Selv hendes trofaste venner begynder at frygte for dem selv, at hendes dårlige rygte skal smitte af på dem, så de vender hende også ryggen.

Hendes tilværelse bliver ikke lettere da hendes far er lærer på skolen, og slet ikke da han får nys om billederne. Hele hendes verden braser i gråd og stumper...

En ganske fremragende film, med mange menneskevarme skildringer, uden at det bliver det rene følelsesmættede, formår den at vise et bevægende billede af de svære kår som pubertetsbarn, hvor alt skal prøves for første gang. Der er gode skuespilspræstationer specielt fra Björn Kjellman, også set i "Se Til Venstre Der Er En Svensker" m.fl. Det er en ungdomsfilm som sagtens kan ses af folk i alle aldre, speciel forældre med teenage børn bør overveje denne!

Titel: Ketchup-Effekten
Original Titel: Hip Hip Hora!
Premieredato: 10. september 2004
Instruktør: Teresa Fabik
Skuespillere: Amanda Renberg, Björn Kjellman, Filip Berg Ellen Fjæstad, Linn Persson
Spilletid: 91 min.
Selskab: Thura Film/Filmlance International AB/2004
Genre: Drama
Sofie og Sebbe træder i kærlighedens vande
Sofie og Sebbe træder i kærlighedens vande
Emma og Amanda
Emma og Amanda


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...