Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ketchup-effekten.

8. februar 2005 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Ketchup-effekten. billede

Sofie drikker sig fuld til en fest og en flok drenge tager nogle afslørende billeder af hende. Rygterne cirkulere hurtigt på skolen og snart hænges hun ud som en billig luder.

Sommerferien er forbi og Sofie ( Amanda Renberg ), Emma ( Linn Persson ) og Amanda ( Ellen Fjæstad ) skal begynde i syvende. De har været venner siden de var små og ser frem til det nye skoleår - og drengene! - med spænding. Hormonerne raser og spændingen pigerne imellem er næsten elektrisk.
Sofie vil være cool og omgås drengene fra niende, mens Amanda forsøger at passe ind og lave sine lektier. Emma derimod føler sig tyk og grim og forsøger at gøre sig så usynlig som muligt. Men det bliver helt anderledes, end pigerne havde tænkt sig.
Ved den første fest drikker Sofie for meget og får et blackout. Nogle drenge, med Mouse, ( Marcus Hasselborg ) Sofies store kærlighed i spidsen, udnytter hendes tilstand og tager en række nedværdigende billeder af hende. Billederne lader de cirkulere på skolen, og Sofie får hurtigt et dårligt rygte... Og hvad gør man så når man er 13 år og gerne vil være cool. Situationen er sværd og Sofies reaktioner er store og følelsesladede. Vennerne glider langsomt fra hende og selv hendes ellers så forstående og overbærende far har problemer med at nå ind til hende. Sofie ser til slut kun en udvej, og det er bestemt ikke den sundeste for hendes helbred.

John Björn Sture Kjellman der spiller Krister i filmen, er vokset op i Skåne og uddannet ved Teaterhögskolan i Malmö, men han er snart et velkendt ansigt for det danske biografpublikum.
Han er især kendt for sin rolle som den vattede helt i den romantiske komedie 'Adam & Eva' (1997). I August/Bergman-projektet 'Den Gode Vilje' (1992) spillede han Pernilla Augusts bror.
I Susanne Biers schlager-komedie 'Hånden på hjertet' (2000) ses han som Helena Bergstrøms transvestit-bror Candy Darling, mens han spiller overfor Sidse Babett Knudsen i Natasha Artys romantiske komedie 'Se til venstre, der er en svensker' (2003).

Kellman fik stor anerkendelse for sin medvirken i fængselskomedien 'Det store gennembrud' (1999).
Han medvirker i øvrigt i et enkelt afsnit af tv-serien 'Skärgårdsdoktorn' (1997).

Alle de medvirkende spiller rigtigt godt. Filmen giver et fint portræt af, hvordan det er af være teenager i dag. Den er skarp og lige på og rå i replikkerne og de unge skuespillere spiller så man næsten skulle tro de fremføre et portræt af deres eget liv.

Ikke siden FUCKING ÅMÅL har vi set en så flot film om teenagelivets problematikker. Teenage årene kan være nogle hårde og svære år og derfor er KETCHUP-EFFEKTEN også til tider barsk og hård i filten. Den Amerikanske glamour vi kender for Tv-serier som BEVERLY HILLS 90210, er støvsuget væk, til fordel for scener vi alle kan nikke genkendende til, om vi vil stå ved det eller ej.

KETCHUP-EFFEKTEN egner sig fint til undervisningsbrug i skoler, og vil på grund af dens relevante og præcise problematikker, ment kunne rejse en debat de unge imellem.
Men også som god underholdning hjemme i dagligstuen fungere den helt fint. En vedkommende og gennemført flot ungdomsfilm, der sagtens kan stille op imod genrens bedste. Der er stof til eftertanke, for vi har jo alle været igennem teenagelivets problematiske stunder.

Ekstramateriale:
Kommentarspor med instruktør Teresa Fabik og skuespillerinden Amanda Renberg.
Slettede scener.
Musik video.
Teaser & trailer.
Biografier.
Stillgalleri.
DVD-ROM.
Easter Eggs.
Undertekster: Dansk, engelsk, svensk, norsk, finsk.
Ekstramaterialet er fint. Man får svar på de spørgsmål man eventuelt skulle sidde inde med, ved at lytte til kommentarsporet. De slettede scener er ikke den store åbenbaring og det er forståeligt at de er valgt fra i den færdige produktion. Det er altid skægt, at se teaser og trailer til den færdige film og ligeledes forholder det sig her. Alt i alt et fyldestgørende ekstramateriale, selvom det ikke er det mest omfattende der er set.
Karakter for ekstramaterialet: ***

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Ketchup-effekten.
Original Titel: Hip Hip Hora.
Premieredato: 8. februar 2005
Instruktør: Teresa Fabik.
Skuespillere: Amanda Renberg, Bjørn kjellman, Ellen Fjæstad, Linn Persson, Filip Berg, Marcus hasselborg, Carla Abrahamsen, Josephine Bauer, Bjørn Davidsson, Margareta Pettersson.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Thura Film A/S. 2004.
Genre: Familie
Link: http://www.hiphiphora.se





banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...