Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klokkeblomst og Legenden om Ønskedyret

18. december 2014 af Adib Scott Schmidt

3 stjerner Skriv en kommentar

Klokkeblomst og Legenden om Ønskedyret  billede

En sød, men ligelovlig forudsigelig film.

Hvis man ligesom de fleste har oplevet Disneys udgave af Peter Pan fra 1953, så kender måske huske den lille fe, der som Peter Pans højrehånd dryssede sit støv ud over de spøjefulde børn og gave dem evnen til at flyve. Nu er det så blevet klokkeblomst tur til at træde frem i rampelyset og agere hovedkarakter i sit eget eventyr. Faktisk er det allerede sjette film i klokkeblomst helt egen filmserie.

Noget af det først man lægger mærke til, ud over farverne er, at det ikke er Klokkeblomst, men en anden fe ved navn Feunia, der er hovedkarakteren i filmen. Hun er en festlig, eventyrlig og godhjertet fe, der altid tror det bedste om alle de fremmede dyr, hun møder på sin vej. Det er til trods for, at næsten alle væsener kan virke intimiderende, når man er en lille skrøbelig fe. Hendes naivitet bliver dog sat på en prøve, da hun falder over indgangen til et stort og behåret magisk væsen, de andre feer er sikre på vil føre til deres undergang.

Sødt og forudsigeligt
Det hele er en meget sukkersød og forudsigelig, men eventyrlig rejse, der virkelig må siges at være Disney, på både godt og ondt. Hele universet emmer af kærlighed og magi, og der er selvfølgelig plads til et par sange, som børnene kan nynne videre på, når de går ud af biografen. Desværre, fordi det er Disney, så mangler der også kant. Det er til sådan en grad, at der ikke er nogen egentlig skurk, fordi alle karakterne i sidste er gode personer, der bare taler ved siden af hinanden. Mærkeligt er det også, at en film med klokkeblomst i navnet, har ligeså lidt klokkeblomst som i en Peter Pan film. Det virker lidt besynderligt.

Klokkeblomst og Legenden om Ønskedyret, er utvivlsomt en film som de fleste små piger vil kunne lide. Den er farverig, eventyrlig, har sange og så er det hele virkelig sukkersødt. Er man derimod ikke en del af det segment, eller forældre for den sags skyld, så kan man godt forvente at småkede sig, fordi det er en historie, som vi har set 100 gange før, uden de store overraskelser undervejs.

Titel: Klokkeblomst og Legenden om Ønskedyret
Original Titel: Tinker Bell and the Legend of the Neverbeast
Premieredato: 18. december 2014
Instruktør: Steve Loter
Skuespillere: Julie R, Ølgaard (ENG, Gennifer Goodwin), Özlem Saglanmak (ENG, Mae Whitman), Cecilie Stenspil (ENG, Megan Hilty), Neel Rønholt (ENG, Lucy Liu), Maria Lucia Heiberg Rosenberg (ENG, Raven-Symoné)
Spilletid: 76 min.
Selskab: DisneyToon, Disney, 2014
Genre: Adventure , Familie , Fantasi , Musical , Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...