Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Love Child

29. marts 2020 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Love Child billede

“Love Child” er en hjerteskærende og rørende fortælling, om en iransk families kamp for retfærdighed og en fredelig tilværelse.

Denne flygtningehistorie er noget anderledes end hvad, vi muligvis er vant til. Vi er vant til at se folk flygte fra krig eller blot til at være et bedre liv. Den danske instruktør Eva Mulvad har her fundet en familie, der flygter, fordi de har fået et barn sammen – uden for ægteskabet. Noget, som kan virke banalt for os danskere, men dette er yderst strafbart i deres oprindelsesland Iran.

I dokumentaren følger vi Leila og Sahand. De har begge levet i ulykkelige ægteskaber og startede en affære med hinanden. Leilas mand var stofmisbruger og voldelig. Selvom hun forsøgte at søge om skilsmisse flere gange, lykkes dette ikke. Affæren resulterede i et barn, hvilket er ulovligt i Iran. De kan straffes med døden, og derfor beslutter de sig for at flygte til Tyrkiet og søge asyl.

Dette bliver dog en længerevarende affære. Eva Mulvad har fulgt parret i hele 7 år, hvor familien fortsat er bosiddende i Tyrkiet. Der er hverdagsskænderierne, som er noget anderledes end vores banaliteter. Her bliver der skændtes om, hvem man må snakke til, og hvem der skal have informationer. For hvis iransk politi aflytter dem, kan det være slut. Til gengæld følger vi også blot en ganske almindelig familie, som bare vil leve i fred og sikkerhed. De køber cykler, er nærværende med deres søn og smiler til hinanden.

Man får helt ondt i maven, når man hører, om de uhumane straffemetoder, som fortsat anvendes i Iran. Selvom denne dokumentar handler om håb i en umulig tilværelse, sidder man tilbage og tænker ” hvordan kan nogle lande fortsat tillade dette?”. Hvis denne episode har udspillet i et andet land, var der ikke grund til at skulle flygte. Især når parret endda fastslår, at de slet ikke er særlige religiøse. Og hvorfor i alverden kan det tage så lang til for ens ansøgning at gå igennem? Familien er holdt fanget af FNs asylsystem, som hele tiden ændrer sig. Og når Donald Trump lige pludselig lavet hans ”muslim ban”. Ja, så føles håbet helt ude.

Tårerne triller ned af kinderne på Leila. Hun savner sin familie. Hendes familie ved ikke, hvorfor de pludselig blev nød til at flygte. Ingen ved noget om deres hemmelighed. Bortset fra den psykolog, som forsøger at hjælpe parret videre. Til psykologkonsultationerne får vi et indblik i, hvem de to er, og hvorfor de har truffet de valg, som de nu har. Det er nogle meget stærke og ærlige psykologkonsultationer, som giver dokumentaren dybden – i stedet for blot at sidde og blive interviewet. Man følger dem som en flue på væggen, og dette er yderst interessant.

”Love Child” er rørende, hjerteskærende, men også håbefuld. Selvom det er nogle hårde år at leve i uvished, så er der fortsat håb for en ny tilværelse.

Titel: Love Child
Original Titel: Love Child
Premieredato: 19. marts 2020
Instruktør: Eva Mulvad
Skuespillere:
Spilletid: 110 min.
Selskab: Danish Documentary, Grunnet Film, 2019
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...