Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mimic 3 - Sentinel.

24. september 2005 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mimic  3 - Sentinel. billede

Mimic 3 er en fin lille horror thriller, der bestemt er et kig værd, hvis man ikke har fået nok af de voldsomme insekter.

Marvin ( Karl Geary ) er en kroniks syg mand på 24, der må tilbringe tiden i sin hermetisk lukkede lejlighed på grund af alvorlig astma, der følger i kølvandet på, at han som yngre har haft Stricklers-syge. Der jo i den første Mimic film blev bekæmpet af den voldelige insektart Judas Breed.
Mimic 3 lægger ud med et voldeligt overfald på en lille dreng der uskyldigt undersøger en skadet og blodig due der ligger og blafre i vejkanten. Drengen bor i samme boligkompleks som Marvin, der snart kommer på sporet af drengens forsvinden. For Marvin bruger alt sin tid på at tage billeder af boligbygningen overfor og holder døgnet rundt øje med de mennesker der bor der. Han giver den øgenavne og følger deres hverdag nøje. Han lever sit liv igennem deres tilværelse. Og så er han i øvrigt ret så lun på pigen Carmen ( Rebecca Mader ).
Marvins lillesøster Rosy ( Alexis Dziena ) invitere Carmen med op i lejligheden og hun falder straks for Marvins person. Der er bare det problem at Marvin er allergisk overfor alt. Han kan ikke engang tåle at være i lejlighed med Carmen fordi hun ryger.
En aften overvære Rosy og Marvin en pusher der bliver brutalt myrdet af et eller andet uforklarligt. De tilkalder en betjent der ikke tager dem alvorligt, men hellere vil være sammen med deres mor ( Amanda Plummer ). Og derfor må de selv efterforske sagen.
Deres mistanke falder hurtigt på en fyr de kalder for skraldemanden ( Lance Henriksen ). De lægger derfor en plan om at snige sig ind i hans lejlighed for at finde ud af hvad an er for en fyr. Carmen og Rosy sniger sig derind for at blive overmandet af skraldemanden der føre dem tilbage til deres egen lejlighed.
Men Marvin giver ikke op, og snart opdager han at der rundt omkring bygningen er mistænksomme folk, og det er ikke betjentens. Det viser sig at skraldemanden er en hårdkogt forsker der har en personlig interesse i Judas Breed insekterne. Han har nemlig fremskaffet et Kongeæg. Et æg fra en frugtbar han, og dette vil han sælge til de mystiske mænd der bevogter ejendommen. Men insekterne vil også have fingre i det og de skyr ingen midler for at nå deres mål. Snart er Marvin og pigerne dybt involveret i hele affæren, og en kamp på liv og død begynder.

I 1997 kom den første film om de mystiske og ultra voldelige insekter. Den var spændende og flot sat op, og så var den til og med produceret af vores egen Ole Bornedal.
2. del om Judas Breed var og så spændende og flot sat op, og ligeledes er 3 del heller ikke så værst endda. Den når selvfølgelig ikke sit ophav til sokkeholderne, men alligevel så er der lagt en del kreativitet og iderigdom i hele projektet. Det er en lille produktion, optaget i Rumænien for at spare penge. Men den er trods alt flot lyssat og kulisserne og effekterne er også fint med. Selvom vi da gerne ville have set lidt mere til de lækre insekter. Klippestilen er hurtig, og det gør de mange overfald brutale og yderst dramatiske at se på. Instruktøren og forfatteren J.T. Petty, kan godt være tilfreds med, denne hans første spillefilm. Det bliver spændende at se hvad han kommer op med i fremtiden.

Historien i Mimic 3 ligger sig fint og meget morsomt op af Rear Window, af Alfred Hitchcock. Ligheden er morsom og spændende udtænkt. Det hele er selvfølgelig lidt skørt, men i denne genre gør det ikke noget.
Historien går en anelse i tomgang, selvom spilletiden kun er på 76 min, men det hele får en gang adrenalin da Lance Henriksens karakter kommer på banen og de sidste 20 min er virkelig underholdende. Så hvis du ikke har fået nok af Judas insekterne så er Mimic 3 – Sentinel absolut et kig værd.

Ekstramaterialet på denne DVD er småt, men godt. Udover et trailershow til de nyeste DVD udgivelser så er der også et kort lille making off Program. Her er der gode interwievs med crew og cast fortalt på en fin humoristisk facon. Der bliver blandt andet fortalt om holdets problemer med de vilde hunde i Rumænien og om hvordan de skabte problemer for lydfolkene. Der giver også et indblik i hvordan man kan spare penge på produktionen, ved at lade folk have mange funktioner. Manden der var inde i mosterne, er blandt andet alt mulig mand og giver en hånd med de fleste steder.

Karakter for ekstramaterialet bliver 3 ud af 6 stjerner. Kort men godt.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Mimic 3 - Sentinel
Original Titel: Mimic 3 - Sentinel.
Premieredato: 19. september 2005
Instruktør: J.T, Petty.
Skuespillere: Karl Geary, Amanda Plummer, Lance Henriksen, John Kapelos, Alexis Dziena, Rebecca Mader, Nick phillips, Keith Robinson.
Spilletid: 73 min.
Selskab: Dimension Films, Neo Art & Logic. 2003.
Genre: Gyserbanner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...