Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children

22. februar 2017 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children billede

Velkommen til et sted for helt særlige børn. Det er atter blevet Tim Burton-tid...

En række helt specielle fotos af børn endte med at blive et gennembrud for Ransom Riggs. Han er lidt af en samler, og i sin store bunke af særlige billeder havde han en stak af unge mennesker, som lignede nogen som var i besiddelse af superkræfter. Riggs blev, af et bogforlags redaktør, opfordret til at stykke en historie sammen ud fra disse fotos, og ud kom idéen om Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children. Historien er centreret omkring den unge dreng Jacob, som, sammen med sin far, rejser til en lille ø tæt ved Wales for at opklare et familiemysterium. Jacob oplever en række uforklarlige hændelser, og på egen hånd finder han frem til Miss Peregrines hus, som rummer nogle meget anderledes børn, der er gemt af vejen for omverdenen. De har hver især nogle egenskaber, som man ikke lige ser hver dag. Jacob erfarer at der er onde kræfter på spil, som vil gøre det af med Miss Peregrine og hendes børnehjem. Han sætter sig for at hjælpe Miss Peregrine, og opdager at han selv har en række særlige evner at bidrage med.

Denne helt særlige fortælling fra eventyrenes og fantasiens verden, kom også instruktøren Tim Burton for øre. Naturligvis blev det ham som satte sig for at filmatisere Miss Peregrine og co., ja hvem ellers, fristes man til at sige. Jacob spilles af Asa Butterfield, som du bl.a. sikkert husker fra fremragende film som Drengen I Den Stribede Pyjamas og den 5-dobbelte Oscar-vinder Hugo. Som Miss Peregrine har Tim Burton valgt den dragende Eva Green (Casino Royale, Det Gyldne Kompas, Penny Dreadful), mens Samuel L. Jackson er castet som filmens helt store skurk. Der er masser af farvespil, udsøgte landskaber, små finurligheder og krummelurer til at fange øjet. Ikke noget under, for sådan er det når et projekt tilfalder Burton. Man kan kun elske hans utallige store værker, som har henrykt flere generationer – jeg nævner i flæng Beetlejuice, Edward Saksehånd, Sleepy Hollow, Mars Attacks, Alice I Eventyrland, Big Fish, Sweeney Todd, Charlie og Chokoladefabrikken og de to første Batman-film med Michael Keaton i hovedrollen. Selvom værker som Planet Of The Apes og Dark Shadows ikke fik de store roser med på vejen hos verdens anmelderkorps, så var de dog selvstændige og helstøbte film til trods. Ja, faktisk dristes jeg til på den baggrund at sige at Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children er Burtons svageste film hidtil, om end den stadig er god overordnet set. Dette er blot med til at pointere hvor højt et niveau, man normalt forbinder ham med.

Sagen er nemlig den at filmen er alt for lang, og har flere passager som er langstrakte og meget lidt underholdende. Det tager pokkers lang tid at komme frem til en form for klimax, hvor det gode naturligvis skal besejre det onde. Gradvist udvander Burton dog tingenes tilstand, og det slår tilbage på ham at det faktisk er hele filmens introforløb med Jacobs udforskning af øen, som er det mest medrivende. Naturligvis er det også interessant at få præsenteret de særlige børn og disses evner, men når vi når til overgangsfasen hvor onde kræfter forsøger at uskadeliggøre vores nye venner, så går filmen vitterligt i stå. For at retfærdiggøre de mange flotte visuelle effekter, er man bare nødt til at føle sig tilpas i miljøet, og det bliver altså bare ret kedeligt. Et enkelt lille lyspunkt er dog den stop-motion sekvens, hvor han lader to robot-dukker kæmpe til sidste blodsdråbe.

Måske bliver det for meget for Burtons hjerne, for helt tro mod bogen er han nu heller ikke. Der er flere eksempler på at der bliver digtet meget frit og puttet lidt ekstra fyld ind. Eksempelvis de to hvidklædte tvillinger med de gipslignende masker har ikke for alvor nogle superkræfter. Disse optræder ikke i Ransom Riggs bog. Efter lidt over et par timers selskab med Miss Peregrine og co., så kan man se tilbage på et eventyr i Burton-stil, men som, i modsætning til andre film fra samme instruktør, fiser lige ind af det ene øre og ud af det andet.

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children får 4 stjerner – flot, men også en lav karakter i forhold til Burtons vanlige standard.

Bonusmaterialet er, som altid på Tim Burton-produktioner, temmeligt omfattende. Du kan komme tættere på selve historien, se galleri, se musikvideo'en til filmen og meget mere.Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children
Original Titel: Miss Peregrine's Home For Peculiar Children
Premieredato: 16. februar 2017
Instruktør: Tim Burton
Skuespillere: Asa Butterfield, Chris O'Dowd, Allison Janney, Rupert Everett, Eva Green, Terence Stamp, Ella Purnell, Judy Dench, Samuel L Jackson
Spilletid: 127 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, Chernin Entertainment, 2016
Genre: Adventure , Fantasi


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...