Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Mission: Impossible - The 5 Movie Collection

14. januar 2016 af Ronnie Bisgaard Mortensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Mission: Impossible - The 5 Movie Collection billede

En boks fyldt med adrenalinfremkaldende stunts, masser af spænding og umulige missioner.

En af Tom Cruise mest spændende og ikoniske roller må siges at være som agenten Ethan Hunt. Igennem de sidste 20 år har Cruise igen og igen vendt tilbage til den succesfulde rolle, og en ting er sikkert, når man siger Mission: Impossible; filmene er fyldt med vanvittige stunts og action, som Cruise ofte selv ligger krop til. De fem film er blevet instrueret af fem forskellige instruktører, der hver især har sat sit præg på filmene, men ikke desto mindre så formår filmene stadig at have en plotmæssig sammenhæng og gennemgående karakterer. Med den nyeste film er alle filmene blevet genudgivet i en lækker Blu-Ray boks, som jeg har fået lov at se lidt nærmere på.

Mission: Impossible (1996)
Ethan Hunt må bryde ind på CIAs hovedkontor for at bevise hans uskyld, efter at hans hold af agenter er blevet likvideret, og Hunt har fået skylden. Den første Mission: Impossible er også den mest klassiske. Filmen er baseret på en serie af samme navn, og instruktøransvaret blev på den første film lagt på Brian De Palma, der mest er kendt for sine gangsterfilm som Scarface (1983), The Untouchables (1987) og Carlito’s Way (1993). Filmen er gennemsyret af en svunden 90’er stil og går seriøst til værks i sit plot og karakterer, hvor der ikke er plads til den senere tilkomne humor. Allerede i den første film møder vi medagenten Luther (Ving Rhames), der som den eneste, ud over Cruise, medvirker i alle fem film. Desuden er filmen kendetegnet ved den klassiske scene, hvor Hunt firer sig ned i en trykfølsom CIA-boks og hænger over jorden, samt Lalo Schifrins klassiske tema, der siden hen er blevet synonym med filmene.

Mission: Impossible II (2000)
Fire år skulle der gå før der kom en fortsættelse, og denne gang sad John Woo i instruktørsædet. En afhoppet agent har fået fingrene i en dødelig virus, der kan dræbe tusinder af mennesker, og Ethan Hunt må infiltrere agentens hus og sørge for at få virussen i sikkerhed. Mission: Impossible II starter ud med en fantastisk scene, hvor Hunt uden udstyr bestiger Ayers Rock, men ellers snegler den første halvdel af filmen sig af sted. Til gengæld er filmens anden halvdel fyldt med masser af god action, men filmens langsomme start gør den til franchisens svageste. Anthony Hopkins spiller IMF-chef, mens Thandie Newton gør den som femme fatale. På Hunts agenthold er endnu en gang Luther, mens Billy (John Polson) er ny mand på holdet.

Mission: Impossible III (2006)
Cruise er også producer på alle Mission: Impossible-filmene og har derfor medbestemmelse på instruktørvalget. Til den tredje installation valgte man dengang den forholdsvis ukendte J. J. Abrams, som med Mission: Impossible III faktisk fik sin spillefilmsdebut. Hunt har droppet agentlivet til fordel for sin kommende kone Julia (Michelle Monaghan), men trækkes ind i felten igen, da en skruppelløs våbenhandler truer både Hunt og Julia. Mission: Impossible III har den mest forglemmelige action i franchisen, men plottet er til gengæld fremragende, og Phillip Seymour Hoffman udgør samtidig den bedste skurk i hele franchisen. På agentholdet har Hunt denne gang Luther (Ving Rhames), Declan (Jonathan Rhys Meyers) og Zhen (Maggie Q).

Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)
Efter Mission: Impossible III virkede franchisen død, også fordi Cruise rendte ind i en publicity-krise ift. Scientology osv., så Cruise var på ingen måde en populær mand at lave film med. Ikke desto mindre blev Ghost Protocol noget af et comeback for både Cruise og franchisen, og er efter min mening den bedste film af de fem. Cruise hev Brad Bird ind som instruktør, som også fik sin spillefilmsdebut. Bird havde tidligere kun instrueret animationsfilm som The Incredibles (2004) og Ratatouille (2007). IMF lukkes ned efter at agenturet får skylden for en bombe på Kreml i Rusland. Hunt må sammen med sit nye hold bestående af Jane (Paula Patton), Benji (Simon Pegg) og Brandt (Jeremy Renner) forhindre en sindssyg videnskabsmand i at sprænge en atombombe samtidig med ikke at blive fundet af det russiske politi. Stilen er langt mere anderledes i denne fjerde film, da den byder på langt mere humor og en legende tilgang til franchisen, hvilket afføder et fantastisk miks mellem thriller, action og komedie. Desværre er skurken i form af svenske Michael Nyqvist en anelse vag, mest af alt pga. manglende skærmtid, men til gengæld leverer Cruise den mest vanvittige Mission: Impossible-scene til dato, da han kravler rundt uden på Burj Khalifa i Dubai uden sikkerhedsudstyr.

Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)
Til den femte og indtil videre sidste del i franchisen hev Cruise en tidligere bekendt ind som instruktør, nemlig Christopher McQuarrie, som Cruise havde arbejdet sammen med på Jack Reacher (2012). Hunt leder efter Syndikatet, som er en form for anti-IMF, samtidig med at CIA forsøger at lukke IMF helt ned. Rogue Nation gentager Ghost Protocols succes med en god blanding af humor og action, selvom Simon Peggs Benji-karakter måske får en anelse for meget spillerum. Rebecca Ferguson gør det superbt som dobbeltagent, og Sean Harris leverer en slesk og utilregnelig skurk som leder af Syndikatet. Desværre er filmens slutning lettere antiklimatisk og filmens mest vanvittige stuntscene foregår i filmens prolog, hvor Hunt hænger fast på et fly der letter.

Samlet set indeholder denne boks masser af fed action, spænding og humor. Hvad enten man er tilhænger af Cruise eller ej, må man respektere hans dygtighed indenfor skuespillerfaget, og Cruise laver sjælendt dårlige film. Som noget helt nyt så skulle Christopher McQuarrie være på tale til at lave den sjette del i franchisen, og det vil i så fald være første gang en instruktør sætter sig i Mission: Impossible-sædet for anden gang. I mens kan man glæde sig ved gensynet af en ikonisk agent og hans vanvittige umulige missioner.

Ekstramateriale
Blu-Ray boksen indeholder alt det ekstramateriale som ville have været på hver disk, hvis man havde købt dem separat. Der er derfor masser af timers ekstramateriale at gnaske sig igennem med både bag-om scener, kommentarspor, interviews og alt mulig andet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Mission: Impossible - The 5 Movie Collection
Original Titel: Mission: Impossible - The 5 Movie Collection
Premieredato: 30. november 2015
Instruktør: Brian De Palma, John Woo, J.J Abrams, Brad Bird, Christopher McQuarrie
Skuespillere: Alec Baldwin, Billy Crudup, Brendan Gleeson, Jean Reno, Jeremy Renner, Jon Voight, Jonathan Rhys Meyers, Michael Nyqvist, Michelle Monaghan, Paula Patton, Phillip Seymour Hoffman, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Simon Pegg, Tom Cruise, Ving Rhames
Spilletid: 622 min.
Selskab: Paramount Pictures, Fox-Paramount, 2015
Genre: Action , Adventure , Thriller
Link: http://www.missionimpossible.com
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...