Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Nordisk Film Inv...
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Lille Afskye...
Den Lille Afskyelige Snemand billede

Terminator: Dark...
Stephen King's D...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Natsværmer - drømmende let

22. oktober 2019 af Josephine Bülow

2 stjerner Skriv en kommentar

Natsværmer - drømmende let billede

Natsværmer er titlen på en dansk spillefilm, som blev udvalgt og vist på CPH PIX i 2018, og som vises på diverse filmfestivaler rundt omkring. Filmen er instrueret af en upcoming filminstruktør Asger K. Bartels, som debuterede med denne spillefilm blot 21 år uden nogen officiel filmuddannelse.

Filmen handler om fotografen Louis (Karim Theilgaard), som har kæmpet mange år med at blive fotograf og få skabt den perfekte fotoserie, men han er udfordret i flere aspekter af livet. Vi møder Louis efter hans far er død, og det rammer ham hårdt - alt går i stå for ham. Han bliver ramt af en såkaldt kvartlivskrise. Han kan ikke finde ud af, hvad der skal til for at fuldende sin fotoserie, og han føler sig frustreret og desperat og kæmper med de uforløste forventninger, som han følte der var fra hans nu afdøde far. Louis kan ikke tale om andet end fotoserien, som hans kæreste lægger ører til, hvor han hver dag spørger om hendes mening om hans fotos. Hun virker ikke som om hun forstår den eksistentielle vigtighed for Louis, og hun virker uinteresseret, når han viser hende fotografierne. Hun forsøger at opmuntre ham ved at sige: "De ser da fine ud", men han kan godt mærke, at hun ikke forstår hans projekt. Han begynder at gå i byen med nogle gamle kammerater, og en dag møder han en ung gymnasiepige, som forstår hans fotoprojekt, og hun får åbnet op for den indelukkede Louis og får ham til at sætte ord på, hvorfor det er så vigtigt for ham.

Det er flot præsteret af den unge filminstruktør at komme i hus med at lave en velproduceret spillefilm. Når det så er sagt, er skuespillet desværre ikke af særlig høj kvalitet; skuespillerne overspiller, og det virker lidt amatøragtigt.
Filmens fortælling om Louis' projekt, kunne sikkert være interessant med det rigtige manuskript og gode skuespilpræstationer, men her mister man hurtigt interessen for fortællingen, fordi skuespillet simpelthen virker for iscenesat og utroværdigt.
Manuskriptet virker usammenhængende og forceret, det virker langt fra virkelighedstro.
Men billed- og lydsiden er smuk og poetisk. En fin intens scene er fra et industrikvarter, hvor Louis hopper ind over et rækværk for at fotografere ulovligt om natten, forfulgt af en vagt og med synthesizerspil på lydsiden.
Asger K. Bartels er en meget ung og forholdsvis uprøvet instruktør, så han har tiden for sig til at arbejde på fortællingen og instruktionen af skuespillerne i sine kommende film.
Han har præsteret flot med denne film omstændighederne taget i betragtning.

Titel: Natsværmer
Original Titel: Natsværmer
Premieredato: 22. oktober 2019
Instruktør: Asger K, Bartels
Skuespillere: Karim Theilgaard, Kimmie Falstrøm, Adam Schmidt Jensen, Amanda Elizabeth Rischel, Anna Søgaard Frandsen, Claus Flygare, Luke McQuillan
Spilletid: 83 min.
Selskab: 42 Films, 2018
Genre: Drama

Natsværmer
Natsværmer


banner
Overskrift Højre Block
First Love
Doctor Sleep
Love Child
En Splittet Familie
Le Mans '66
Critters Attack!
Bloodline
iHuman
Jagtsæson
Prelle - lytter ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...