Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Oz The Great and Powerful

7. marts 2013 af Monica Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

Oz The Great and Powerful billede

Disney har med ynde skabt en prequel til klassikeren ”Troldmanden fra Oz”

Den amerikanske forfatter L. Frank Baum nåede i en periode på 20 år (1900-1920) at skrive 14 børnebøger om det eventyrlige land Oz. Den første af dem The Wonderful Wizard of Oz blev filmatiseret i 1939 og bliver den dag i dag stadig hyldet, som den største eventyrfilm nogensinde. Efter kun et årti med film i farver, bragede filmen igennem med sin imponerende brug af Technicolor, Special Effects og underfundige karakterer.

Arven efter Oz tager Disney nu på deres skuldre i denne prequel, og holder (heldigvis) fast i de karakteristika, der gjorde originalen til en succes. For selvom Baum skrev om næsten alt og alle i Landet Oz, nævner han dog aldrig Troldmandens fortid, hvilket er lige præcis det, den nye film tager udgangspunkt i.

Tryllekunstneren Oscar Diggs eller Oz (James Franco) er en rigtig charlatan og svindler helt uden moralske skrupler for at få den succes, han selv syntes, han fortjener. En dag bliver han ved et tilfælde slynget ind i Landet Oz i sin luftballon, og efter mødet med den noget naive befolkning, tror han, at hans lykke er gjort – indbyggerne er nemlig blevet spået, at deres Land vil blive reddet af en mægtig Troldmand ved navn Oz.
Men Oz får dog hurtigt øjnene op for, hvad han har rodet sig ud i, da han møder de tre hekse Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) og Glinda (Michelle Williams). Ligegyldigt om han er en rigtig Troldmand eller ej, så må Oz trylle for at besejre den onde heks og redde landet Oz. Og hvem ved, måske kan han faktisk gøre sig fortjent til sin lykke alligevel.

Luksuriøse farver
Ligesom originalen er Oz The Great and Powerful først og fremmest en børnefilm, hvilket man som voksen tilskuer skal være noget indstillet på. Karaktererne er meget karikerede og handlingen er let gennemskuelig, så man skal ikke forvente den samme opfindsomhed, man har kunnet finde i tidligere Disneyfilm.

Der er dog ingen tvivl om, at børn vil blive fascineret af det univers, som Disney har skabt. Landet Oz virker meget stort og håndgribeligt, og det fantastiske bliver understreget af de meget fyldige og luksuriøse farver. Brugen af 3D er desuden udnyttet til at skabe et mere helt billede af landet og dets mange detaljer.

Til trods for gennemskueligheden er handlingen dog, som den skal være. Den indeholder de facetter, som originalen havde, såsom at de karakterer som Oz møder i den rigtige verden også eksisterer i Landet Oz som andre figurer dog med samme karaktertræk.

Flødebollen Franco
I titelrollen som Oz ses James Franco, der efterhånden mest er kendt for sin rolle i 127 Hours og den uheldige værtsrolle for Oscars-showet et par år tilbage. Franco er overbevisende som den egoistiske tryllekunstner, der inderst inde egentlig gerne vil være Great (citat fra filmen).

Men for voksne tilskuere er der ofte et ekstra lag af betydninger i tegnefilm, som børn ikke opfatter, og Oz The Great and Powerful er ingen undtagelse – det burde det dog have været! Udover at Oz er en svindler, er han også en charlatan og udnytter hver en chance han har til at lokke kvinder til sig. Franco er nærmest upassende fikseret på kvinder og på at udnytte dem.

Det er derfor ikke til at sige, om hvorvidt ungerne vil syntes om de første 15 minutters tid af filmen, der mest af alt foregår i den virkelige verden, hvor Oz svindler sig vej til kvinderne. Nu var den første bid af Troldmanden fra Oz heller ikke det mest spændende i filmen, så der er håb for, at ungerne alligevel vil strømme i biografen, for at blive tryllebundet af den store og fantastiske Oz!

Titel: Oz The Great and Powerful
Original Titel: Oz The Great and Powerful
Premieredato: 7. marts 2013
Instruktør: Sam Raimi
Skuespillere: James Franco, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff, Bill Cobbs, Joey King, Tony Cox
Spilletid: 130 min.
Selskab: Walt Disney Pictures 2013
Genre: Adventure , Familie , Fantasi , Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://disney.go.com/thewizard/
James Franco & Zach Braff
James Franco & Zach Braff
Landet Oz
Landet Oz
James Franco & Michelle Williams
James Franco & Michelle Williams


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...