Kamilla (Trine Dyrholm) er taget til Las Vegas for at blive gift med Henrik (Ulrich Thomsen), men midt under vielsen får Kamilla pludselig kolde fødder. Om det skyldes at Henrik ”bare” er mødt op i cowboybukser, der slet ikke passer til Kamillas fine brudekjole, er ikke til at sige, men i hvert fald tager hun benene på nakken, og stikker bogstaveligt talt af fra Henrik. På en nærliggende benzinstation hopper hun bagpå en motorcykel, og beder føreren om at køre væk med hende. Til at begynde med vil føreren slet ikke høre tale om at køre væk med bruden på bagsædet. Men da Henrik når frem og forsøger at hive Kamilla ned af motorcyklen ender det alligevel med at føreren kører væk med Kamilla bagpå.
Da de er kommet et godt stykke væk standser de, og Rock (Gareth Williams) som føreren af motorcyklen hedder, er lidt utilfreds med at Kamilla er hoppet op bag på hans motorcykel. Han ønsker egentlig ikke at have hende med, men da de befinder sig midt i ørkenen, indvilger han i at tage hende med til Los Angeles. Da de når så langt skilled deres veje, og Kamilla ringer til Henrik, som forbarmer sig, og lover at komme til LA efter hende. Inden han når at komme frem render Kamilla endnu engang ind i Rock, og det ender med at de sammen fortsætter turen.
Rock er ikke en mand af mange ord, og det piner Kamilla. Hun vil gerne lære ham lidt nærmere at kende, og hun spekulerer ikke over at han til tider virker meget dyster. Rock bærer da også rundt på en masse, og det lykkes også for Kamilla at finde ud af noget af det.
Hvor meget, og hvad Kamilla finder ud af – ja, det må DU selv finde ud af. P.O.V. er en dansk film af den lidt mere specielle slags. Men dermed ikke sagt at det er en dårlig film, for det er det langtfra. P.O.V. formår at fange din interesse lige fra starten af filmen, og faktisk formår den at holde din interesse fanget gennem hele filmen, og det er godt gået.
Kamilla spilles i suveræn stil af vores allesammens Trine Dyrholm. Vi kender hende fra Festen og Taxa og ander danske produktioner, men i P.O.V. leverer hun noget nær det bedste vi har set fra hende. Hun spiller utrolig overbevisende, og uanset hvilken scene vi ser hende i, formår hun at virke overbevisende. En utrolig flot præstation af Trine.
Gareth Williams, som vi kender fra blandt andet The Cell, spiller Rock. Den dystre og til tider underlige personlighed rammer han perfekt. Han er den perfekte modsætning af Trines figur, og sammen har de et rigtig godt sammenspil. De passer godt sammen, og er en fryd at følge.
Ulrich Thomsen er også med i P.O.V., men det er nu alligevel begrænset hvor meget vi ser til ham. Men på trods af det, er hans rolle afgørende for filmen, og kunne ikke undværes. Og Ulrich gør hvad der forventes af ham – han leverer varen.
Tomas Gislason er instruktør på denne film. Han har uden tvivl haft store krav til skuespillerne, og eftersom filmen er optaget i kronologisk rækkefølge on location UDEN manuskript har de haft rimelig fri hænder til at improvisere. Det er der kommet mange gode scener ud af. En flot instruktion af nogle dygtige skuespillere har ført til den gode film.
P.O.V. er lidt af en road-movie, og dem har vi ikke set så mange af fra dansk hånd. Men hvis P.O.V. skal være standarden, så går vi en lys fremtid i møde, for der er tale om en rigtig god film, hvor alle elementer går op i en højere enhed. Filmen er godt instrueret, den har gode skuespillere, og dens kameraføring er lidt Dogme-agtig, og det passer perfekt til filmen. Der springes lidt i tiden, men det er absolut ikke forvirrende, og er kun med til at gøre filmen komplet. Musikken er endnu en vigtig faktor i denne film, for den er valgt med omhu.
Jeg har givet filmen 4 stjerner. Egentlig burde den have haft 4½ stjerne, for det er en rigtig god engelsk-sproget dansk filmoplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.
DVD Ekstramateriale:
Lad det være sagt med det samme. DVD-skiven er fyldt med ekstra materiale – og det er jo noget vi kan lide.
Kommentator-sporet er kommentarer fra instruktør, instruktør-assistent, fotograf og skuespiller. Det giver et sjovt og anderledes indblik i hvordan filmen er lavet, og hvordan de forskellige scener var at optage.
Der er en del behind-the-scenes klip, som viser lidt af stemningen når kameraet er slukket.
Der er fraklip, scener som ikke kom med i filmen, længere udgaver af scener fra filmen og alternative scener. Det er guf at se disse klip, og det giver et lille indblik i hvor meget der bliver klippet fra. En ca. 25 min. Lang alternativ Big Sur-scene er bare et af eksemplerne.
Derudover er der de sædvanlige muligheder for scenevalg og valg af undertekster.
Menuen er lidt speciel bygget op, og virker ikke helt så brugervenlig som man ser på mange andre skiver.
Traileren til filmen er også at finde på skiven, ligesom man har lagt en scene fra filmen på uden baggrundsmusik.
Ekstramaterialet får 5 stjerner, her er noget at leve op til for mange andre DVD-udgivelser.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.