Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Pain & Glory

15. marts 2020 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Pain & Glory billede

Stor præstation af Banderas som "Almodovar". Med ganske få virkemidler lykkes det duo'en at komponere et velfortalt drama, som opnåede to Oscar-nomineringer.

Så er det blevet tid til at kigge nærmere på den spanske mesterinstruktør Pedro Almodovars seneste film. En film som vel sagtens har grobund i hans eget liv, og hvor hovedkarakteren kan sidestilles med Almodovar selv. Salvador Mallo er nemlig en anerkendt filminstruktør, der har repremiere på karrierens hovedværk, som har gennemgået en nyrestaurering. Selvom det er en glædelig begivenhed, så døjer Mallo med tanker og følelser af tomhed, og kroppen er heller ikke længere hvad den var engang. Hvilken mening har livet mere? Det er Mallos helt store dilemma, og i takt med at han jagter dette, så drømmer han sig tilbage til barndommen, hvor pengene var små, men omsorg og kærlighed stor.

Det er Antonio Banderas, som har fået til opgave at skildre ”Almodovar” i skikkelse af Mallo. Det slipper han rigtig godt fra, ja, faktisk så godt at det senest betød en Oscar-nominering for bedste mandlige hovedrolle. Det stopper bestemt ikke her, for der var såmænd også en Oscar-nominering for bedste internationale film, udover at Banderas tog prisen for bedste mandlige skuespiller ved Cannes Film Festival sidste år. Glæd dig også til en fin præstation fra Penelope Cruz, som spiller Mallos mor, når tiden skrues tilbage til de unge år.

Pain & Glory (eller Smerte og Ære) er bestemt også en god film, men det er nok en fordel (dog ikke nødvendighed) at have lidt kendskab til Almodovars liv og filmstil inden man stiger ombord. Man er slet ikke i tvivl, når man beskuer fortælleteknikken og kameraindstillingerne i forhold til Almodovars tag på kunsten. Du får selvsagt ikke noget med biljagter, monstre eller den slags. I stedet for er der stærkt drama for alle pengene, selvom det foregår ret så stilfærdigt og i et adstadigt tempo. Dermed er Pain & Glory nok heller ikke en breddefilm, men nærmere til filmæstetikeren som nyder at få serveret en vedkommende historie, som man selv kan spekulere over imens man ser med.

Denne signatur kunne sagtens se potentialet, og tilmed perspektivet i at det bliver vanvittigt interessant at se hvad Almodovar disker op med næste gang. Hvilken type film følger i kølvandet på noget der ellers kunne ligne et afskeds-epos? Pain & Glory får 4 fortjente stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Pain & Glory
Original Titel: Pain & Glory
Premieredato: 13. februar 2020
Instruktør: Pedro Almodovar
Skuespillere: Antonio Banderas, Penelope Cruz, Asier Etxeandia, Nora Navas, Leonardo Sbaraglia, Julieta Serrano
Spilletid: 113 min.
Selskab: El Primer Deseo AIE, 2019
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...