Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Silicon Valley

15. april 2015 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Silicon Valley billede

Nørdeserie om nørder i nørdebyen er for alle!

Silicon Valley ligger i den sydlige del af San Francisco Bay Area i det nordlige Californien i USA og er hjemsted for mange af verdens største højteknologiske virksomheder. Navnet opstod på grund af den høje koncentration af virksomheder, der er involveret i frembringelsen af ”halvledere”, som er det materiale, hvis ledningsevne ligger mellem de gode elektriske ledere (som f.eks. metaller) og isolatorer. Silicium er netop basismaterialet af disse ”halvledere”, som anvendes i computers kredsløb. Og hvorfor denne nørdede introduktion til tv-serien Silicon Valley? Fordi Silicon Valley er en nørdet tv-serie om computernøder fra nørdebyen Silicon Valley.

Richard Hendriks (Thomas Middleditch) har designeret en musik-app kaldet Pied Piper, som kan undersøge om sangskrivere kopierer hinandens tekster og dermed krænker andres ophavsret. Idéen er tåbelig og ubrugelig, men hans datakomprimerings algoritme, som app’en er bygget op omkring, er derimod revolutionerende i computerverdenen. Pludselig vil både den store computergigant Hooli, ledet af den karismatiske og arrogante CEO Gavin Belson (Matt Ross) og den mindre konkurrent, den underlige og ligeledes arrogante iværksætter Peter Gregory (Christopher Evan Welch) tilbyde Richard muligheden for at sælge produktet. Gavin tilbyder 10 millioner dollars, Gregory tilbyder 200.000 dollars samt 5% ejerskab i selskabet.

Richards dilemma sender ham fluks til lægen med panikanfald, og lægen kan huske en tidligere patient med lignende dilemma som Richard: patienten tog pengene. Eller beholdte selskabet? I hvert fald endte patienten med at skyde sig selv på grund af den beslutning han træf. Denne anekdote bidrager bestemt ikke til Richard svære valg.

Han vælger dog, hvad han senere kommer til at fortryde mange gange, det måske potentielt lukrative Gregory-tilbud og starter sin egen virksomhed op. Dog har Hooli fået fingrene i hans app og er straks gået i gang med at dekode den, så de alligevel kan få en bid af kagen. Eller rettere; hele kagen ved at udvikle komprimeringsprogrammet Nucleus.

Men hov er Silicon Valley ikke en komedieserie? Svaret er jo. Og også i den grad. Silicon Valley følger i sporene på The Big Bang Theory og Glee ved at kaste sig i kløerne på de største nørde-kliché-humor i verden. Som Gabin nøgternt og undrende observerer fra sit kontors vindue og ud på Hoolis omkringliggende område: ”det er mærkeligt. De går altid i grupper af fem, disse programmøer. Der er altid den høje magre hvide fyr, en lav mager asiatisk fyr, den tykke fyr med hestehale, en fyr med mærkelig skægvækst og så en øst-indisk fyr. Det er som, om at de bytter indbyrdes, så de altid har den rette gruppesammensætning.”

Det er vittigheder, som refererer til computeralderen, vi lever i. En spejling af digitale alder som langsomt bliver overtaget af uuddannede skeløjede programmøer. Som Gregory udlægger for Richard hvordan Gates, Ellison, Jobs, Dell alle blev milliardærer og visionære, men alle droppede ud af college. "Silicon Valley is the cradle of innovation because of dropouts.” Gregorys råd: Lav vær med at begynde på college, så hellere find et arbejd på Burger King!

Silicon Valley følger Richard og hans 4 venner; Erlich Bachman (T.J. Miller), Nelson "Big Head" Bighetti (Josh Brener), Bertram Gilfoyle (Martin Starr) og Dinesh Chugtai (Kumail Nanjiani), samt den tidligere Hooli- executive, Donald "Jared" Dunn (Zach Woods), der begynder at arbejde for Pied Piper. Første sæson handler altså om hvordan den kiksede og intetanende Richard pludselig skal opbygge en IT-virksomhed i konkurrence med en verdens førende. Richards uvidenhed kommer for eksempel tydeligt til udtryk, da han skal komme op med business plan til firmaet indenfor 48 timer. men er på så bar bund, at han starter ud med at slå ordet ”business plan” op på Wikipedia! Eller da hans indløse den 200.000 dollars store check fra Gregory, opdager han at checken er udstedt til hans firma Pied Piper, som han aldrig har registreret..

Som person minder Richard om Napoleon Dynamite i ’udstråling’ (eller mangel på samme): armene ned langs siden, det stive blik og den manglende power til at slå tilbage. ”stop being a fucking pussy, and start being an asshole” som vennen Bachman fortæller ham. Som de fleste komedieserier bygger Silicon Valley på disse komiske arketyper, men serien formår stadig er være langt mere vellykket end de fleste andre. Nørdehumoren er mere grovkornet og sjov, og karaktergalleriet spænder viddere end de fleste.

Kulminationen på absolut nørdehumor kommer i sæsonens sidste afsnit, hvor Bachman insisterer på at holde en ellers dødsdømt præsentation af Pied Pipers kompressions-program under teknologikonferencen TechCrunch Disrupt. Bachman fortæller de andre at de vinder konkurrencen, om så han skal give en håndtrold til samtlige personer i konferencesalen. Denne udtalelse fører til en længerevarende diskussion om det på ti minutter er muligt at ’jerk off’ 400 mennesker. Kan man give en håndtrold til fire personer samtidigt, hvis nu penisserne står på mod hinanden to af to, og man bruger begge hænder?

Svaret er mere revolutionerende end man måske skulle tro!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Silicon Valley
Original Titel: Silicon Valley
Premieredato: 14. april 2015
Instruktør: Mike Judge, John Altschuler, Dave Krinsky
Skuespillere: Zach Woods, T.J, Miller, Thomas Middleditch, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Josh Brener, Amanda Crew, Christopher Evan Welch, Matt Ross
Spilletid: 400 min.
Selskab: HBO, Warner Home Video, 2014
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.hbo.com/silicon-valley#/


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...