Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Somersault

12. januar 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Somersault billede

En unge pige på 15 år, kommer i uføre, da hun rent bogstaveligt forfører morens kæreste, mens moren tilfældigvis er hjemme, og må flygte hjemmefra i skam, mod en seksuel forståelses rejse.

Følelsesmæssige saltomotaler gennemvandrer den unge Heidis (Abbie Cornish) liv, omkring at bliver forstået og accepteret, hun har brug for ømhed og kærlighed, og bruger sit køn, sin krop som middel. Da moren opdager at hendes datter og kæreste/samlever ligger i deres seng og kysser, bliver hun afsindig rasende, og franægter sig sin datter. Heidi må tage billetten væk, for at forstå sig selv, og på denne dannelsesrejse i det australske, tager hun sit forvaklede syn på kærlig og sex med sig.
Hun tager bussen til det øde skisportssted ved Lake Jindabyne i New South Wales, da hun tidligere har mødt een der arbejde i denne by, og lovede at han vill skaffe hende et job, hvis hun kom på de kanter. Manden vil imidlertidigt ikke opsøges, da Heidi ringer fra en telefonboks (måske fordi hans kone tog telefonen først). Hun er nu helt overladt til sig selv, desværre er der i byen en del amoralske liderlige mænd, der ikke lader chanchen for en ung køn og særdeles uerfaren pige gå til spilde. Efter en del hurtige affærer i byen, møder hun den 7-8 år ældre Joe (Sam Worthington). Han har allerede haft et godt øje til hende fra et diskotek, men viser sig at være anderledes end hendes tidligere relationer, mere ansvarlig, og følelsesladet. Et hvert menneskelig møde af de mænd, unge som ældre hun møder på sin vej, bære et potentiale til et erotisk forhold, hendes idé om at sex er en vare der kan byttes til ømhed, accept og måske kærlighed, sådan er det også med Joe. Men han vil det anderledes, og pludselig opstår der et forhold baseret på stor ømhed. Heidi for et job på den lokale tankstation, for udskiftet sit lille hummer på et motel, med motellets ”suite”, og Heidi begynder at trives. Men skrøbeligheden er tilstede, og to så unge mennesker, Joe som den dominerende, med et svag præg af sardisme, er lykke og ulykke tit meget forenelige størrelser.

”Somersault” bærer præg at have en kvindelig instruktør ved roret, både den poetiske klang er tilstede, sammen med en god stærk pige skildring omkring den seksuelle opdagelse, og den kraft den besidder. Heidi er ikke helt uskyldig i denne historie, hun er sig selv til tider bevidst. Men er alt alt for ung til at kende konsekvenserne, af den gave hun besidder. Der er ingen moraliserende pegefingre tilstede, alt virker meget nuanceret og ærligt. Filmen har et flot spænd mellem billeder, lyd og den stærkt følelsesladet historie. Det vækker mindelser om ligenden kvindelige instruktører Sofia Coppola ”The Virgin Suicide”, Lynne Ramsay ”Ratcatcher”, Morvern Callar”) m.fl.
”Somersault” vandt 13 af sine 15 nomineringer ved Australian Film Institue! Det er en flot poetisk film, alligevel sidder man lidt tilbage med noget uforløst, den insinuerede noget, men gik ikke hele vejen. Men tankevækkende og anbefalelsesværdig film!

Titel: Somersault
Original Titel: Somersault
Premieredato: 12. januar 2007
Instruktør: Cate Shortland
Skuespillere: Abbie Cornish, Sam Worthington, Lynette Curran, Nathaniel Dean, Erik Thomson, Leah Purcell, Hollie Andrew, Paul Gleeson
Spilletid: 106 min.
Selskab: Showtime Australia/2004
Genre: Drama
Link: http://www.somersault-film.de/


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...