Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Taking Woodstock

7. februar 2010 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Taking Woodstock billede

Tag med tilbage til fest, farver og fnise-urt i en folkevogn

Elliotts mor og far driver et lille hotel som ikke ligefrem oser af luksus. Af samme årsag kniber det med kunder – og specielt glade kunder. For at få lidt gang i kulturen, som måske kan lokke gæster til deres lille søvnige flække, ja så sysler Elliott med idéen om at skabe en mindre musikfestival i området. Faktisk får han af lettere tilfældige årsager fat i de helt rigtige folk til sit projekt, og Elliotts lille uskyldige tanke, får pludselig enorme ben at gå på, da en hel generation på det nærmeste tropper op – og vupti: Fænomenet Woodstock er realiseret.

Dybt karikeret på en elskelig måde, driver instruktør Ang Lee (Brokeback Mountain, Tiger På Spring – Drage I Skjul, The Ice Storm) sit skuespiller-ensemble ud i en syret omgang, hvor langt hår, god ryger og heftig guitar hersker. Vi befinder os naturligvis i 1969, hvor de unges frihedstrang ikke har kunnet dyrkes meget højere. Det samme gælder faktisk for Elliott, da alt han ville var at hjælpe på sine forældres omsætning, og i stedet fik hele byen på nakken over at et så massivt ryk-ind, på det nærmeste truede byens borgere. Elliotts, dejligt spillet af Demetri Martin i øvrigt, forældre er et kapitel for sig. Henry Goodman (The Damned United, Hooligans) og Imelda Staunton (Harry Potter, Vera Drake) spiller Hr. og Fru Teichberg, som faktisk skal helt ud i at ryge lidt ekstraordinært urt for at slippe facaderne. Og det åbner desuden op for flere hemmeligheder. Derudover ses Liev Schreiber (Wolverine, Modstand, The Manchurian Candidate), Emile Hirsch (Milk, Into The Wild, Speed Racer) og Eugene Levy (American Pie-filmene) i utrolige biroller.

Se hvordan et lille påhit udvikler sig til at blive et verdensberømt stykke kultur-historie akkompagneret af syrede farver og dejlig musik fra de glade 60’ere. En på alle måder skelsættende oplevelse, som længe bare har skreget på at blive fortalt ordentligt. Som årgang 78 har jeg hverken et specielt nært forhold til 60’ernes samtid, holdningen eller livsstilen fra dengang. Men alligevel er jeg dybt grebet af dette gale og geniale portræt af en svunden periode som kickstartede en helt ny måde at agere på og hvor enhver form for falsk anstændighed fik et skud for boven. Specielt uprøvede kræfter som føromtalte Demetri Martin samt en fyr som Jonathan Groff som den frisindede Michael Lang gør filmen til en begivenhed i sig selv.

Så her er mit råd: Alle fans af skæve film, som ikke slår sig op på kommerciel brystbanken kan roligt stige ombord. Og kan dine fødder ikke holdes i ro, når der sættes strøm til en guitar og drømmer du dig væk fra den triste hverdag, blot ved synet af noget visuelt guf, så kan du godt smide en skilling på Taking Woodstock som i den sammenhæng er ganske spektakulær.

Bonusmaterialet består af slettede scener, dokumentaren Peace Love and Cinema samt kommetatorspor af Oscar-vinder Ang Lee og manuskriptforfatter James Schamus.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Taking Woodstock
Original Titel: Taking Woodstock
Premieredato: 19. januar 2010
Instruktør: Ang Lee
Skuespillere: Demetri Martin, Jonathan Groff, Dan Fogler, Henry Goodman, Liev Schreiber, Imelda Staunton, Eugene Levy, Jeffrey Dean Morgan, Emile Hirsch
Spilletid: 115 min.
Selskab: Focus Features, 2008
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...