Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Invisible Man

20. august 2020 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Invisible Man billede

Hvis ikke usandsynlig god, så i hvert fald usynlig god.

I ly af nattens mulm og mørke flygter Cecilia (Elisabeth Moss) fra sit voldelige forhold til den dominerende og velhavende videnskabsmand Adrian Griffin. Kort tid efter tager Adrian sit eget liv og efterlader Cecilia med fem millioner dollars. Men en masse mærkværdige og uhyggelige hændelser, får Cecilia til at mistænke, at hans død er et svindelnummer. Hun føler sig forfulgt og frygter ikke kun for sit eget liv, men også på livet på de mennesker, der er hende nærmest. Stødt virker det som om, at Cecilia er ved at miste forstanden i hendes desperate jagt på at bevise, at hun jages af noget, som ingen kan se.

Det er ikke første gang at The Invisible Man rammer filmens univers. Gyserfilmen tager udgangspunkt i H.G. Wells' klassiske roman af samme navn og siden udgivelsen i 1897 er bogen blevet filmatiseret flere gange. Mest kendte er nok den første gang filmatisering med James Whales The Invisible Man (1933) eller meget senere Paul Verhoevens Hollow Man (2000).

The Invisible Man er instrueret af Leigh Whannell, der tidligere har lavet gyserfilmen Insidious: Chapter 3 (2015) og thrilleren Upgrade (2018), men han er måske mest kendt som fotografen Adam, der sidder lænket fast til et jernrør i torture-porn-filmen Saw (2004), som han også var medforfatter på. Saw-franchisen har Whannell senere været executive producer på alle filmene, ligesom han også har været medforfatter på den populære gyser-franchise Insidious. Det er tydeligt i The Invisible Man at Whannell har lært en masse af sit virke i de forskellige gyserfilm.

Det er vigtigt at slå fast, at selvom The Invisible Man er baseret på H.G. Wells' roman, så er den kun løst baseret på den ligesom mange af filmens forgængere. Vigtigst, som titlen afslører, er idéen om en usynlig mand, men her i 2020-udgaven er ideen tænkt godt ind i et nutidigt perspektiv ved, at det er optik-ingeniøren Adrian Griffin, der er hjernen bag. Og netop filmens leg med Griffins optiske opfindelser finder man umiddelbart plausible og ikke helt urealistiske i filmen og fungere som en rigtig god katalysator.

The Invisible Man er en super fin gyser-thriller og elementet med usynlighed fungerer nervepirrende effektivt. Elisabeth Moss spiller godt, som den jagede og plagede kvinde, men det er den konstante ubehagelige følelese af, at nogen står og kigger på en, som er filmens stærkeste virkemiddel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Ekstramateriale:
Deleted Scenes
Moss Manifested
Director’s Journey with Leigh Whannell
The Players
Timeless Terror
Feature Commentary with Writer/Director Leigh Whannell

Titel: The Invisible Man
Original Titel: The Invisible Man
Premieredato: 20. juli 2020
Instruktør: Leigh Whannell
Skuespillere: Nicholas Hope Elisabeth Moss Aldis Hodge Michael Dorman Oliver Jackson-Cohen Benedict Hardie Harriet Dyer Storm Reid Renee Lim Brian Meegan Nick Kici Vivienne Greer Cleave Williams
Spilletid: 124 min.
Selskab: Universal Pictures, 2020
Genre: Gyser , Thriller
Link: https://www.uphe.com/movies/the-invisible-man-2020


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...