Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Maze Runner

26. januar 2015 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Maze Runner billede

En labyrint af overraskelser

Den 16-årige Thomas (Dylan O'Brien) vågner op fanget i midten af en gigantisk, konstant skiftende labyrint, uden at kunne huske hvem han er eller verden udenfor. I midten lever en flok andre drenge, som har lidt samme skæbne, og som har startet deres eget funktionelle samfund indenfor murene. Mange af dem har i op til 11 år forsøgt at slippe ud og særligt udvalgte ”runners” har forsøgt at kortlægge labyrinten, som bliver beboet af nogle farlige skabninger; ”straffere” (grievers). Men med Thomas’ ankomst begynder den normale dagligdag pludselig at forandre sig og så gælder det om at komme ud, før det er for sent.

The Maze Runner er baseret på 2009-bogen af samme navn skrevet af James Dashner. Bogen har fået to efterfølgere The Scorch Trials (2010) og The Death Cure (2011), hvor førstnævnte The Maze Runner: Scorch Trials har biografpremiere i september 2015, samt to prequels The Kill Order (2012) og The Fever Code (bliver udgivet 2016).

Filmen tilhører den moderne og populære ”YA (Young Adult) sci-fi” -eventyr-genre, som der både bliver spyttet rigeligt af på bøger, og som Hollywood i den grad hurtigt omsætter til biograffilm. Harry Potter er selvfølgelig det bedste eksempel, men The Maze Runner minder meget mere om ungdomsfilm som Hunger Games (2012) og Divergent (2014). Typisk fortæller YA sci-fi om et ungdomsoprør eller ungdomsopgør, om en ung mand som skal løsrive sig fra sine vante rammer, sin familie eller sine egen utilstrækkeligheder, og pludselig viser sig at være den længe ventede frelser, som alle havde ventet på (he’s the one!).

The Maze Runner er ingen undtagelse. Vores helt, Thomas, er selvfølgelig større og vigtigere end hvad han selv og alle omkring ham tror. Han er ikke bare endnu en ”bønnestage”, som drengene i labyrinten kalder de nye. Han kan sandsynligvis bringe frelse til alle, men naturligvis først gennem lidelser og rivalisering, sidstnævnte fra den gale og kropsstærke Gally (Will Poulter).

Mange kritikere har påpeget af The Maze Runner har en mørkere tone end de fleste andre YA sci-fi film, og det er nok rigtigt nok. Historien er dog langt fra det mest originale (det hele er lidt en blanding af Battle Royale (2000), Fluernes herre, Cabin in the Woods (2012) og Hunger Games), men den er til gengæld langt mindre kompliceret og mere til benet end de fleste andre YA sci-fi film.

Dertil skal det også nævnes, at filmen ikke kommer med nogen endelig konklusion, men langt mere ligger op til efterfølgeren Scorch Trials. Jovist bliver vi lidt klogere på hvorfor de unge drenge er fanget, som de er, men filmen ender sådan set ikke. Slutningen viser faktisk kun at være begyndelse!

Men som enkelstående enhed er filmen i den grad underholdende uden at svøbe nogen ting alt for meget ind. Der er ikke nogen anstrengende montagesekvens, hvor Thomas skal lære at slås. Der er ingen tåbelig kærlighedshistorie pakket ned over det hele, også selvom en pige for første gang bliver sat løs iblandt drengene. Der er ingen sæbeopera midt i en actionsekvens. The Maze Runner er benhård grus, støv, metal og beton, uden blomster og parfume. Men man kunne dog godt have været foruden de grimme metalliske gigantskorpioner(!).

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: The Maze Runner
Original Titel: The Maze Runner
Premieredato: 22. januar 2015
Instruktør: Wes Ball
Skuespillere: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter, Patricia Clarkson
Spilletid: 113 min.
Selskab: 20th Century Fox, 2014
Genre: Action , Sci-Fi
Link: http://themazerunnermovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...