Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

The Search

3. august 2016 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

The Search billede

Stumfilmsinstruktør skulle have holdt sig tavs.

The Artist instruktør har fået tungen på gled og taget til Rusland
The Search er et fransk drama skrevet, instrueret, produceret og co-redigeret af den Oscar-vindende Michel Hazanavicius (The Artist, 2011). Filmen er en genindspilning af Fred Zinnemanns Oscar-vindende post-Holocaust drama under samme titel The Search (1948) med Montgomery Clift i hovedrollen. I Zinnemanns film er baggrunden efterkrigstidens Berlin, men Hazanavicius nye version foregår i de forreste linjer af den russiske invasion af Tjetjenien i det første år af den Anden tjetjenske krig (1999-2009).

I begge tilfælde hjælper internationale hjælpearbejdere familierne til at genforenes. I den nye The Search er det en medfølende vesterlænding, som hjælper et fortabt barn finde, hvad der er tilbage af hans familie midt i det kaotiske strøm af post-krig civile flygtninge. The Search konkurrerede om Palme d'Or i hovedkonkurrencen på Cannes Film Festivalen i 2014 dog uden at vinde noget.

Hazanavicius har castet sin egen kone Bérénice Bejo i hovedrollen. Bejo blev Oscar-nomineret for Bedste Kvindelige Birolle for sin rolle som Peppy Miller i (The Artist, en rolle som en César Award for (Frankrigs svar på Oscaruddelingen). I 2013 vandt Bejo for bedste skuespillerinde for rollen i Asghar Farhadis film Fortiden (The Past, 2013) på Cannes Film Festival.

Den Anden tjetjenske krig fra fire ens sider
Et videokamera med billedet dateret 1999 bliver styret af den 20-årige mand Kolia (Maksim Emelyanov). Vi hører hans stemme imens han klodset forsøger at betjene kameraet inden han filmer en nedbrændt tjetjensk landsby, der netop er blevet invaderet af russiske soldater. Kolia henvender sig til en gruppe soldater, der udspørger en familie om de er terrorister. Foran kameraet dræber soldaterne moderen og faderen i koldt blod for øjnene af deres teenagedatter Raissa (Zukhra Duishvili).

Det efterlader samtidigt Raissas to lillebrødre, den niårige Haji (Abdul Khalim Mamutsiev) og en lille baby, der begge også overværede deres forældres drab. Haji flygter og han bliver på vejen nød til at efterlade sin lillebror på en fremmedes dørtrin. Imens følger vi Raissa, som leder efter sine to yngre brødre.
Vi følger også den humanitære hjælper Carole (Bérénice Bejo), en franskfødt, Tjetjenien-baserede NGO arbejdstager, der arbejder under EU’s menneskerettighedskomite. Carole arbejder overfor Røde Kors lederen Helen (Annette Bening) i håb om, at vække en international reaktion på den Anden tjetjenske krig efter århundreders kamp mod det tjetjenske folk. Carole støder tilfældigt på Haji på gaden og giver ham mad og husly.

Vi bevæger os også et år tilbage i tiden i en anden ende af Rusland, hvor den nu 19-årige dreng Kolia bliver taget i at ryge på gaden og tvunget ind i miltæret. Vi følger hvilke trænge strabadser Kolia kommer igennem før han bliver gjort hårdfør og klar til kamp i krigen.

Multiprotagonistfilm med 75% uinteressante historier
Det geniale ved The Search er måden, hvordan filmens handling er cirkulær. Vi begynder nemlig i midten af filmen, drabet på en tjetjensk familie, og herefter omstændighederne op til og efterdønninger parallelt i forskellige historier. Dermed bliver familiemordet det centrale omdrejningspunkt og de skæbner det efterlader.

Men det er også det eneste geniale ved en film, som både er alt for sentimental, kluntet og anstrengende i en næsten to en halv time lang film. Hele den moralske forargelse over det skrækkelige ved det tjetjenske krig kaster en alt for stor skygge over filmen, og det virker som om at historien og underholdningsværdien tilsidesættes.

Det største problem ved filmen er, at det stort set kun er historien om Kolia, der for alvor bliver gjort interessant. Historien om Carole og Haji er kun interessant noget af vejen, og interviewsituationen med Helen og historien om søsteren Raissa virker som unødvendigt fyld. Hvis to ud af de fire historier var blevet efterladt på skriveblokken, den tredje historie var blevet gjort mere interessant og den fjerde forbedret, havde vi haft at gøre med ganske nogenlunde film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: The Search
Original Titel: The Search
Premieredato: 3. august 2016
Instruktør: Michel Hazanavicius
Skuespillere: Bérénice Bejo, Annette Bening, Maksim Emelyanov, Abdul Khalim Mamutsiev, Zukhra Duishvili, Lela Bagakashvili, Yuriy Tsurilo, Anton Dolgov, Mamuka Matchitidze, Rusudan Pareulidze
Spilletid: 135 min.
Selskab: La Petite Reine, Worldview Entertainment, La Classe Américaine, Georgian Film Investment Group, Sarke Studio, Warner Bros., 2014
Genre: Drama , Krig
Link: https://www.warnerbros.fr/articles/the-search-jour-j-sortie


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...