Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Unbroken

8. januar 2015 af Sofie Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

Unbroken billede

“If you can take it, you can make it.”

Louis Zamperini vokser op som yngste søn af Italienske immigranter i førkrigstidens USA hvor han som utilpasset teenager, der stjæler og slås, hele tiden kommer i problemer for sine utallige drengestrenger. Men en dag får hans ældre bror øjnene op for Louis løbetalent og insisterer på at han skal løbetræne. Det bærer frugt og Louis deltager ved OL i Tyskland i 1936. Han bliver også udtaget til OL i Tokyo i 1940, der på grund af krigen aldrig bliver afholdt.
I stedet melder han sig, som mange andre unge, til tjeneste i hæren og sendes i krig. På et bombetogt ud for Japans kyst styrter han ned med et B-23 bombefly. Kun tre fra besætningen overlever, deriblandt Louis, og foran dem venter 47 dages overlevelse i en redningsbåd!
Det går fra slemt til værre da de bliver opdaget af Japanerne og sendt i fangelejr i 2 år, hvor en sadistisk fangeleder gør opholdet ubærligt for Louis, der må finde sin indre styrke og tro frem, for at overleve.

Unbroken er baseret på en utrolig, men sand, historie om den kendte amerikanske krigsveteran Louis Zamperini. Hans selvbiografi blev udgivet første gang i 50’erne, og allerede dengang var der interesse for at lave det til en film. Men det er først nu, med Angelia Jolie som instruktør, og Coen-brødrene som manuskriptforfattere, at projektet er blevet til noget.

Det er Angelina Jolies tredje film som instruktør, og efter dokumentaren A Place in Time (2007), og spillefilmen In the Land of Blood and Honey (2011), som fik en blandet modtagelse, ser det ud til at hun har fundet sin form som instruktør. Unbroken er en imponerende film, som er velkomponeret, og byder på både godt skuespil og troværdige karakterer.

Angelia Jolie har fortalt at hun fra starten var meget opsat på at den sadistiske fangevogter skulle spilles af en person med stor gennemslagskraft, der ville kunne dominere en scene med sin blotte tilstedeværelse, uden egentligt at spille skuespil. Efter adskillige forsøg lykkedes det hende at overtale den japanske musiker Takamasa Ishihara, der også er kendt under kunstnernavnet Miyavi, til endelig at sige ja til rollen. Det er et godt valg. Han formår nemlig lige præcis at gøre sin tilstedeværelse mærkbar på lærredet ved blot at hæve det ene øjenbryn. De amerikanske fanger kalder ham ”The Bird” og han passer perfekt til rollen som den altovervågende rovfugl der cirkler om sit bytte, imens han plager sine fanger.

Louis Zamperini bliver spillet af Jack O’Connel, der gør et bemærkelsesværdigt stykke arbejde i rollen. Hans blik er fast når han få øjenkontakt med ”The Bird” og man er ikke i tvivl om, at det er en karakter der ikke lader sig knække, på trods af de rigelige og brutale tæsk han får gennem hele filmen. Han formår at vise varm charme når han indlevende fortæller om sin mors italienske mad, vise ekstrem smerte når han udsættes for ydmygende sult og totur, og så alligevel med et enkelt blik vise os, at han står fast endnu.

Der er spillet på de store følelser, og både lydspor og musik, understreger at vi er ude i ekstremer. Både i kampen for overlevelse i en gummibåd omringet af hajer, med storm og uvished hængende i luften, og i de ekstreme forhold i den Japanske fangelejr. Men det fungere, for det ER en dramatisk historie, der er fuld af store følelser, og mindre kunne ikke have gjort det.

Unbroken er en film med meget på hjerte. Den fortæller om håb, tro, udholdenhed og mod, og er en meget inspirerende historie, der vil minde os om, at vi aldrig må give op.

Titel: Unbroken
Original Titel: Unbroken
Premieredato: 8. januar 2015
Instruktør: Angelia Jolie
Skuespillere: Jack O’Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Finn Wittrock, John Magaro, Takamasa Ishihara, Luke Tredaway
Spilletid: 137 min.
Selskab: UIP
Genre: Andet , Drama , Krig


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...