Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Vilde Rolf Smadrer Internettet

14. august 2019 af Ronnie Bisgaard Mortensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Vilde Rolf Smadrer Internettet billede

Arkadespilshelten med de overproportionerede arme og hænder er tilbage, og denne gang er det selveste internettet, der bliver taget under Rolfs (k)ærlige behandling.

Hvad har Vilde Rolf Smadrer Internettet og Bernard og Bianca: SOS fra Australien til fælles? De er de eneste to Disney-fortsættelser, der har fået klassiker-betegnelsen. Der findes et væld af fortsættelser til både Aladdin, Løvernes Konge, Pocahontas osv., men det har alt sammen været direkte til hjemmemarkedet frem for større biografopsætninger. Derfor skriver Vilde Rolf Smadrer Internettet sig ind i en lille speciel klub med kun 2 medlemmer. Det er ellers min opfattelse, at den første Vilde Rolf fra 2012 blev glemt lidt; højest sandsynligt fordi Frozen var den næste film i klassikerrækken og stjal alle overskrifter. Den første Vilde Rolf var efter min mening fremragende. Den handlede om venskaber, det at være anderledes og at acceptere, at man er anderledes. Egentlig ret typiske Disney-emner, der så var smurt ind i ægte 80’er nostalgi, fordi det hele udspillede sig inde i nogle gode gamle arkademaskiner. Måske ramte det ikke helt plet hos børn og unge, der netop ikke havde alderen til at forstå de mange referencer og nostalgi. Her 7 år senere har Vilde Rolf dog fået en fortsættelse, og her kan man absolut ikke klandre miljøet for at være ukendt for publikummet, for denne gang besøger Vilde Rolf og Vanilje von Schlick selveste internettet.

Rolf og Vanilje er nu bedste venner. De laver stort set det samme hver eneste dag og alt er fryd og gammen, men Vanilje begynder at kede sig i det samme hverdagstrummerum. I et forsøg på skabe lidt spænding kommer Rolf til at ødelægge Vaniljes racerbil, og de må derfor sammen drage ud på et eventyr ind i internettet for at finde reservedelene til Vaniljes bil. Internettet er dog en stor størrelse, og Vanilje opsluges hurtigt af det spændende liv på internettet, mens Rolf indser, at han nu kan miste den eneste ven, han nogensinde har haft.

Hvordan ser internettet egentlig ud, sådan rent fysisk? Det kommer Disney med et overordentligt godt bud på i filmen. Det er her tydeligt, at man har taget inspiration fra Inderst Inde (2015), der også gav et fysisk billede af, hvordan vores følelser og følelsesliv egentlig ser ud. Der har virkelig været nogle fantasifulde hoveder i gang for at opsætte internettet rent fysisk, og der er så mange små, sjove og fede detaljer og referencer i filmen, at man nok er nødt til at se den mange gange for at få det hele med. Det indre legebarn er virkelig blevet sat fri, og det er svært at forklare det; man er nødt til at se og opleve det. Samtidig må man så også her acceptere, at rigtig mange firmaer får lidt reklame i løbet af filmen, hvilket er uundgåeligt, når man lader sin handling foregå på internettet, men det er samtidig også en del af filmens helt specielle handling, at man som seer kan sidde og finde små referencer og spor til alt muligt. Det giver samtidig også muligheden for rigtig at gøre grin med internettet, de måder vi agerer derinde og de mange af millioner af mennesker som er online konstant. Fx bliver der gjort grin med alt fra Googles søgemaskine til Youtube, Twitter, Avatarer på nettet, onlinespil osv. Noget af det sjoveste er faktisk, da Rolf og Vanilje besøger Disneys egen hjemmeside, og Vanilje kommer på besøg hos alle Disney-prinsesserne.

Selve handlingen med Rolf og Vanilje drukner måske en smule i alt internet-virvaret, men Disney forsømmer aldrig at komme med en god morale, og denne gang handler det om, hvordan venskaber udvikler sig. Nogle vil gerne udvikle og udvide deres venskaber, mens andre måske bare er glade for det de har, og de to holdninger er man nogen gange nødt til at kombinere for det fælles bedste. Jeg så filmen på dansk, og jeg må sige, at Nikolaj Steen passer super godt ind i rollen som Rolf (på engelsk varetages denne rolle af John C. Reilly). Samtidig er Christiane Schaumburg Müller perfekt i rollen som Vanilje von Schlick; næsten lidt for sukkersød irriterende, men samtidig skide charmerende.

Vilde Rolf Smadrer Internettet er en rigtig fin fortsættelse, der dog ikke rammer det samme følelsesmæssige aspekt som 1’eren gjorde. Til gengæld er udlægningen af internettet virkelig god, og der bliver både gjort grin og taget stilling til nogle både sjove og alvorlige ting, alt sammen gemt ind i en animationsverden, som Disney nu er så gode til.

Ekstramateriale
Blu-Ray-udgaven af Vilde Rolf Smadrer Internettet indeholder følgende ekstramateriale:
- Hvordan vi smadrede internettet.
- Find Easter Eggs.
- Musikken fra Vilde Rolf Smadrer Internettet.
- BuzzzTube katte.
- Slettede Scener.
- Musikvideoer.Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Vilde Rolf Smadrer Internettet
Original Titel: Ralph Breaks the Internet
Premieredato: 20. juni 2019
Instruktør: Phil Johnston Rich Moore
Skuespillere: John C, Reilly Alfred Molina Alan Tudyk Ed O'neill Sarah Silverman Jane Lynch Jack Mcbrayer Taraji P, Henson Gal Gadot
Spilletid: 108 min.
Selskab: Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Studios, 2018
Genre: Adventure , Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: https://disney.dk/film/vilde-rolf-smadrer-internettet


banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...