Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

10,000 BC

14. marts 2008 af Christian Arhoff Andersen

1 stjerner Skriv en kommentar

10,000 BC billede

Mammutter, Stammekrigere og Guder, er du klar til at blive slynget tilbage til ”10,000 BC”?

Ronald Emmerich er tilbage med endnu en hjernelam blockbuster, men modsat hans seneste film som ”The Day After Tomorrow” og ”Independence Day”, forgår filmens historie for mange år siden, i en helt anden slags verden end vi kender. Er det så positivt eller negativt? Det har jeg faktisk svært ved at vurdere, for da jeg syntes at Emmerich er en af de værste instruktører i Hollywood, mener jeg at alt hvad han laver er usandsynligt ringe. Dog vil jeg mene at ”10,000 BC” er instruktørens værste film til dato.

”10,000 BC” omhandler Yagahl stammen, og den unge D’Leh (Steven Strait), en ung mammut jæger. D’Leh forelsker sig i en mystisk ung pige ved navn Evolet(Camilla Belle) og da vedkommende der nedlægger, leder mammutten, bliver leder af stammen og må selv vælge sin kone, er D’Leh meget opsat på jagten. Han får også nedlagt mammutten, men mere ved tilfældigheder, og da han fortæller dette, efter at han er blevet udnævnt leder, bliver han ekskluderet af stammen, og flytter op i en nærliggende bjerghule, hvorfra han har overblik over stammen. Dette viser sig dog at være heldigt, for et par nætter senere bliver stammen angrebet af en mystisk gruppe, der dræber flere og kidnapper andre, blandt andet Evolet. Derefter begiver D’Leh, Tic'Tic, Ka'Ren, og unge Baku sig ud på en rejse, for at redde de kidnappede venner.

Lad os bare glemme hvad historiebøgerne har lært os. Emmerich er ligeså interesseret i at fremstille tingene realistisk, som jeg er i at se High School Musical. Men det er ikke vigtigt, for det var bestemt ikke noget jeg havde regnet med. Plottet er super simpelt, hvilket det også kun kan være, da tingene var mere simple for 10 tusind år siden, men der er ingen kompleksitet i historiefortællingen, så alt går slag i slag, og er præcis som man havde regnet med. Dette gør at historien er kedelig og forudsigelig, og har ingen gennemslags kraft. En af de ting der har gjort Emmerichs andre film udholdelige i de mindste var humoren. Der var altid en eller anden åndssvag kommentar, der kunne få en til at trække på smilebåndet, og få en til at glemme de ultra bombastiske scener, hvor musikken brager og alle står og kikker på det amerikanske flag. Det er der ikke i ”10,000 BC”, hvilken er godt for realismen, da humor sikkert ikke var opfundet dengang, men jammerligt for historien, da den ene ”This is Sparta!!!” scene afløser den anden, og man sidder og tænker, ”mere at det her?”

”10,000 BC” er en underlig film fra Emmerichs hånd. Der er alle de vante ting. Personkarakteristik, ligeså detaljeret som en Jumbobog, bombastiske scener hvor folk råber og skriger konstant, flotte special effects og skuespil der ville gøre Ed Wood stolt, men det forventer vi. Denne anmelder havde utrolig svært ved at sidde filmen igennem, fordi der ikke kommer nogen humoristisk ventilation af alle de latterlige øjeblikke. Emmerich plejer at være dårlig, men denne historie virker, udover det som et dårligt valg, da den låser instruktøren i at gøre det han kan, og som nogle mennesker syntes er fedt.

Hvis du er medlem af Roland Emmerichs fanklub skal du selvfølgelig se denne her også, mens hvis du ikke bryder dig om ham, som jeg, er der intet nyt under solen som du går glip af her. Hvis du kunne lide ”Independence Day” og ”The Day After Tomorrow”, vil du vel kunne lide denne også, men det er en anderledes film, i forhold til de andre og for engang skyld er anderledes ikke bedre.

Titel: 10,000 BC
Original Titel: 10,000 BC
Premieredato: 14. marts 2008
Instruktør: Roland Emmerich
Skuespillere: Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Joel Virgel, Affif Ben Badra, Mo Zinal
Spilletid: 109 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, 2008
Genre: Action
Link: http://www.10000bcmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...