Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ad Astra
Ad Astra billede

Joker
Downton Abbey
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

4 veninder og et par jeans

26. august 2005 af Gert Sørensen

2 stjerner Skriv en kommentar

4 veninder og et par jeans billede

Elsk dine veninder og elsk dig selv!

Bridget, Carmen Lana og Tibby har været veninder siden de blev født, selv deres mødre er venner og de mødes til fødselsforberedelse undervisning. Sammen har de oplevet lidt af hvert og denne summer er den første hvor de skal være hver for sig. Bridget skal på fodbold skole i Mexico. Carmen skal besøge sin far, Lana skal til Grækenland og se sine bedsteforældre for første gang og Tibby skal arbejde i hjembyen for at tjene penge til nyt video udstyr.
På indkøb i den lokale genbrugsbutik finder de et par jeans som mirakuløst passer alle 4 piger perfekt. Da de et magiske bukser så beslutter de sig for at dele dem imellem sig i sommerferien. Hver pige har bukserne 1 uge og sender dem dernæst videre til næste den næste.
Lana er har som den første bukserne på havnen i Grækenland. Her falder hun i havnen, og redes kun fra den sikre drukne død af en lokal dreng som bedsteforældrene ikke kan fordrage.
Næste får Tibby bukserne og møder pga. dem Bailly en lille irriterende pige der forfølger hende overalt. Carmen, der bor hos sin far og han kommende kone og hendes børn, føler sig ignoreret og kommer i hurtigt i clinch med sin far og den nye familie.
Den sidste af pigerne, Bridget, er lun på fodboldskolens lækre træner og forsøger at komme i kontakt med ham, men opdager snart det ikke var det hun havde håbet det ville være.

Kan bukserne rette op på de mange problemer før det er for sent?

4 Veninder og et par Jeans er en rigtig pige film. Der er en pige der passer til alle typer, så alle kan relatere til den: Den smarte blondine, Den tykke etniske minoritet, Den alternative/ punk type og den stille pige. De bliver hver stillet over for forskellige problemstillinger som de takler på forskellige måder Der bliver også taget typiske problemer op så som den første gang, dødsfald iblandt venner og nye familier og som sådanne er det en ganske udmærket film. Dog er de 4 historier mere end hvad filmen kan bære og der springes let henover størere begivenheder for at få tid til det hele. Filmen vil gerne fortælle en masse men har desværre ikke mulighed for at gøre dette inden for filmen løbetid så der hoppes meget imellem de forskellige historier for ikke at behøver at fortælle de mellemliggende forløb. Metoden med at fortælle 2 til 5 min af hver historie for at springe videre til den næste er i starten forvirrende men virker efterhånden bedre og bedre som historierne skrider frem og man har haft mulighed for at se sammenhængende med skiftene.

Der spilles på de store følelser og for filmens målgruppe, som er teenager piger, er denne film helt i top. Desværre er filmen meget stilet efter et kvindeligt publikum på 12 – 16 år og temaerne har ingen interesse for den gennemsnitlige mandlige biograf gænger eller personer over 18 år for her et temaerne for barnlige og uinteressante.

Gen gennemgående historie med et par ”magiske cowboybukser” er ikke med til at gøre filmen mere seervenlig da det er en meget tynd tråd der bruges til at binde de 4 pigers oplevelser sammen med, hvilket ikke er særligt inspirerende.

Selve filmen er faktisk godt lavet, mend solide skuespiller præsentationer fra alle 4 hovedrolle indehavere, der på trods af et meget tyndt plot formår at skildre teenagepigers problemer på en overbevisende måde.

Generalt er ”4 Piger og et par jeans” en tynd kop the. Den rammer kun en lille målgruppe men for det brede publikum er der ikke meget at komme efter. Filmen får 2 af 6 stjerner.

Titel: 4 veninder og et par jeans
Original Titel: The Sisterhood of the Traveling Pants
Premieredato: 26. august 2005
Instruktør: Ken Kwapis
Skuespillere:
Spilletid: 120 min.
Selskab: 2005
Genre: Romantik
banner
Overskrift Højre Block
The Gentlemen
The Invisible Man
Bombshell - Opgø...
BARN
Joker
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...