Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

5ive days to midnight

18. august 2005 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

5ive days to midnight billede

”24 timer” wannabe med potentiale

For Professor JT Neumayer er det en helt speciel dag. Både sørgelig og glædelig. Det er den dag hvor han skal fejre sin datters fødselsdag, men samtidig også den dag hvor han nogle år tidligere mistede sin elskede kone. Uden at han ved det, vil det blive starten på en meget hektisk uge. En uge hvor han muligvis vil komme til at opleve sin egen død.

Ved mystiske omstændigheder kommer han i besiddelse af en mappe, der indeholder sagen om sin egen død. I mappen ligger en detaljeret politirapport med billeder, beskrivelser og mistænkte til hans egen død, 5 dage senere på en stripclub.

JT slår det først hen som en meget dårlig spøg, men efterhånden begynder brikkerne at falde på plads, og flere og flere af de ting som der står i mappen bliver til virkelighed. Er det virkelig den sidste uge i JT´s liv? Han forsøger desperat at ændre på fremtiden, og i et kort øjeblik ser det ud til at lykkes, men så alligevel ikke. Hvem er det der vil forsøge at myrde ham? Den intelligente studerende i hans klasse? Hans kæreste? Hans kærestes mafia ex-mand? Hans kollega, der er på afgrundens rand, både økonomisk og følelsesmæssigt? Alt er åbent, og hvordan kan han forhindre sit eget mord, uden også at ændre på fremtiden?

5five days to midnigt er en tv-serie på 5 afsnit. Lavet af folkene bag den amerikanske Sci-Fi channel, med serier som ”24 timer ” som ide.

Serien er proffesionelt lavet, og intet er overladt til tilfældigheder i det visuelle setup. En rigtig god amerikansk tv-serie som vi kender dem.

Rollelisten er semi-kendte skuespillere, med Timothy Hutton (Falken og snemanden og Kinsey) og Randy Quaid (Independence day og Hard Rain) som frontfigurer. De gør deres arbejde professionelt, men specielt Timothy Hutton er god og troværdig som professor JT Neumayer. Randy Quid er her i en lidt anderledes rolle end man kender ham, han plejer at spille et godhjertet fjols (Fars fede ferie), men spiller her rollen som politibetjent Irwin Sikorski. En ok præstation.

Ellers er det ukendte serieskuespillere i resten af rollerne, men specielt Gage Golightly i rollen som JT´s datter Jesse er værd at ligge mærke til.

Instruktør er Michael W. Watkins som er en dreven serie instruktør. Han har blandt andet stået bag serier som: CSI, Las Vegas, Millinium og mange flere.

Serien har både sine stærke og svage sider. Den er flot lavet, og man bliver hurtigt fanget af ideen om at JT kun har 5 dage tilbage at leve i. Man glæder sig til at finde ud af hvordan serien ender, men når man så endelig kommer til klimakset bliver man en smule skuffet.

Lidt som at bage på en pige i lang tid, og når man endelig får man hende med hjem, ender det i en skuffelse.
Serien er værd at se for setup´et og den flotte scenografi og flotte fotografering/klipning der er i filmen, og kan man se bort fra en lidt skuffende slutning, så køb roligt denne DVD.

Ekstra materiale:

5 ud af 6 stjerner:

Special features:

The formula for design
Fractures of time
Remixing reality
Proving destiny :
The weatherby oak tree stunt

Talent files:

Timothy Hutton
Randy Quaid
Kari Matchett

Trailers:

5ive days to midnight
The good shepherd
10,5 earthquake
Carmen

Et flot udvalg af ekstra materiale, specielt afsnittet med special features er værd at kigge på, men endnu engang bør man altså sætte danske undertekster på ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: 5ive days to midnight
Original Titel: 5ive days to midnight
Premieredato: 17. august 2005
Instruktør: Michael W, Watkins
Skuespillere: Timothy Hutton, Randy Quaid, Kari Matchett, Hamish Linklater
Spilletid: 202 min.
Selskab: Hallmark intertainment, Paramount, 2004
Genre: Sci-Fi
JT med mappen der afslører hans død
JT med mappen der afslører hans død
JT med kæreste og datter
JT med kæreste og datter


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...