Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

A Good Year

9. marts 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

A Good Year billede

Mesterinstruktøren Ridley Scott har gået Lasse Hallströms ”Chocolat” i bedene, med denne feel good film, hvor kærligheden modnes blandt vinrankerne.

Filmens slogan ”Hvis ikke du selv ændrer dit liv, vil livet ændre dig”, må den succesrige børsmægler Max Skinner (Russel Crowe) sande, da han får et opkald fra fortiden. Hans elskelige onkel Henry (Albert Finney) er netop død. Flashback fra hans barndom, lille Max (Freddie Highmore) liv er et eventyr sammen med onklen på dennes idylliske vingård, står som det mest monumentale, barndomsminderne om de nostalgiske somre, med den excentriske, buldrende, fordrukne, morsomme verdensmand Henry.
Men Max har forandret sig til at blive lidt af en kyniker, og har ikke set onklen de sidste ti år. Meget modvilligt må han tage turen over kanalen fra London til Provence, for at bese gården, som han har arvet. I tråd med sit hektiske liv i overhandlingsbanen, sætter han sin bedste ven Charlie (Tom Hollander), ejendomsmægler til at stå for salget.
For en nådesløs børsmægler er gensynet noget af et antiklimaks, der hersker en uendelig ro på gården. Ægteparret Ludivine (Isabelle Candelier) og Francis (Didier Bourdon) har gennem møjsomme år høstet og passet hus for onklen, frygter nu at de skal give afkald på alt dette.
Imellemtiden er Max ved at køre byens skønhed Fanny Chenal ned med sin bil, uden at registere det. Men møder hende senere, der er hendes hævn sød, og på denne måde spirrer der en kærlighed op blandt rankerne.
Men trods alt dette og erindringerne der hele tiden omgiver ham, Henry´s forunderlige væsen, må han tilbage, gården skal sælges.
Så dukker en ung amerikansk pige op, Christie Roberts (Abbie Cornish), og hævder at hun er et uægte barn af onklen. Retmæssigt står hun som enearving til hele stedet!

Ridley Scott der efterhånden har prøvet alle genre med den fabelagtige ”Blade Runner”, ”Alien – Den 8. Passager”, til road movien ”Thelma & Louise”, den store episke ”Gladiator” og nu til denne spøjse kærligheds romance, hvor der er skruet op for idyllen, vinen er blevet omdrejningspunktet, med fascination punktet for en hemmelig vin, som bliver høstet i området, men hvor ingen kender markens placering. Det charmerende Provence, sætter rammen for en særdeles romantisk film. Russell Crowe har smidt Maximus hævntørst, har dog beholdt lidt af navnet, og spiller sig med god timing ind i denne kærligheds komedie. Der venter nok ingen oscar nominering denne gang. Albert Finney er underholdende og med stor selvsikkerhed for han fremført Henry´s mange laster og sider. Den meget unge Max er en gammel kending, Freddie Highmore (”Woman Talking Dirty”, ”Finding Neverland” m.fl.) udlever igen sin karakter med stor indfølelse.
At der ind imellem bliver spolet hurtigt i filmen, i stumfilmshastighed, kunne godt være undladt, komedien bliver noget anstrengt i de overgange.

En rigtig kæreste/pige hygge film, det er svært ikke at lade sig rive med, og man går lettere glad og omtåget ud. En såkaldt ”god årgang”, lettere berusende, men glemt og ude af kroppen et par dage efter.

Titel: A Good Year
Original Titel: A Good Year
Premieredato: 9. marts 2007
Instruktør: Ridley Scott
Skuespillere: Russell Crowe, Albert Finney, Freddie Highmore, Tom Hollander, Marion Cotillard, Rafe Spall, Abbie Cornish, Didier Bourdon, Isabelle Candelier
Spilletid: 118 min.
Selskab: Scott Free Productions/2006
Genre: Romantik
Link: http://www.agoodyeardvd.com/


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...