Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

A Good Year

17. juli 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

A Good Year billede

Et egoistisk karrieremenneske, med stor kynisme og følelseskold gerne skubber andre ned i afgrunden, for at bane sin egen sti. Men så vælter minderne op fra andre tider, han skal arve en vingård.

Den succesrige børsmægler Max Skinner (Russell Crowe) bliver med et revet ud af sine egen opbyggede virkelighed, da han får et brev fra fortiden. Hans elskelige onkel Henry (Albert Finney) er netop død. Onklen bidragede til alle hans eventyrlige minder, lille Max (Freddie Highmore) på onklens idylliske vingård, står som det mest monumentale, de nostalgiske somre, med den livskloge, fordrukne, og buldrende verdensmenneske Henry. Og dameglad, som Max i sit voksenliv skulle erfare.
Men han har forandret sig til at blive lidt af en kyniker, og har ikke set onklen de sidste ti år. Hans sekretær, som en mor, har sat det hele i system, trods hans umiddelbare modvilje, har hun arrangeret fly og leje bil ved ankomsten, og han må tage turen over kanalen fra London til Provence, for at bese gården, som han har arvet. Hans bedste ven Charlie (Tom Hollander), ikke et venskab der stikker specielt dybt, er også hans advokat, og han sætter ham straks i gang med at finde interesseret købere.
Gensynet bliver lidt af et antiklimaks, for den overfladiske bulderbasse, Max, der er vandt til at styre alt, her hersker en uendelig ro.
Onklen var kun bestyrer, de virkelige ildsjæle og kræfter for at drive hele forretningen, lå i hænderne hos ægteparret Ludivine (Isabelle Candelier) og Francis (Didier Bourdon) der gennem mange møjsomme år har høstet og passet hus for onklen, og fået stokkene til at udvikle sig, men vinen, smager som ud af munden oplevelse. De frygter nu at de skal give afkald på alt dette, som de har lagt deres sjæl i.
I mellemtiden er Max på at topedere byens skønhed Fanny Chenal ned med sin bil. Ved et senere møde er hendes hævn sød, og på denne ejendommelige måde bryder hen barriererne på en af byens seværdigheder, den uimodståelige ekspeditrice Fanny, som ingen mænd har kunnet erobre.
Men erindringerne til trods, og de minder der kaster ham ud i en svunden kærlighed, er han børsmægler, gården skal sælges, han må tilbage til slips og ryg dolkens domæne.
Men så træder en ung amerikansk pige op, Christie Roberts (Abbie Cornish), og hævder at hun er et uægte barn af onklen. Retmæssigt står hun som enearving til hele stedet!

Det er en sød lille komedie, der har sine største forcer, når mester instruktøren Ridley Scott ikke lader sig inspirere ud i den anmassende lagkage komik, eksempelvis lader han en lille smart car, kører rundt om rund kørsel, tre gange inden den finder udkørselsvejen, det foregår i et ”humoristisk” hurtigt tempo. Fri os fra det. Bedre fungere det når humoren har snert af bitterhed, og andre følelser der står på spil. Men det er først og fremmest en romatisk affære mellem kvinder og mænd og vinen, den røde.
Ridley Scott der efterhånden har prøvet alle genre med den fabelagtige ”Blade Runner”, ”Alien – Den 8. Passager”, til road movien ”Thelma & Louise”, den store episke ”Gladiator” og nu til denne spøjse kærligheds romance, hvor der er skruet op for idyllen, vinen er blevet omdrejningspunktet, med fascination punktet for en hemmelig vin, som bliver høstet i området, men hvor ingen kender markens placering. Det charmerende Provence, sætter rammen for en særdeles romantisk film. Russell Crowe har smidt sin Maximus hævntørst, men har dog beholdt lidt af navnet, er der glimt af ironi dér?
Albert Finney yder igen en suveræn underholdende indsigt i verdensmands figuren . Den meget unge Max er en gammel kending, Freddie Highmore (”Woman Talking Dirty”, ”Finding Neverland” m.fl.) udlever igen sin karakter med stor indlevelse.

Ekstra materiale, indeholder scener fra filmen, kommentarer fra diverse medvirkende. En søgning af location, området der var egnet til denne type film, var særdeles centralt for hele historien, at romantikken og idyllen kunne fortrylle publikum, og samtidig være inspirerende kulisse for skuespillerne.
Desuden en reklame kampagne af Ridley Scott og Russell Crowe for filmen.
Traileren til ”A Good Year”, og ydermere musikvideoer ”One Good Year”, ”Weight Of A Man” og ”Testify”, med Russell Crowe som lead vocal!!.
Til sidst et link til Fox International, med de ekstra muligheder den indeholder, alt i alt et udmærket supplement til filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: A Good Year
Original Titel: A Good Year
Premieredato: 17. juli 2007
Instruktør: Ridley Scott
Skuespillere: Russell Crowe, Albert Finney, Freddie Highmore, Tom Hollander, Marion Cotillard, Rafe Spall, Abbie Cornish, Isabelle Candelier, Didier Bourdon
Spilletid: 113 min.
Selskab: Scott Free Productions/2006
Genre: Romantik
Link: http://www.agoodyeardvd.com/
Onkel Henry og den unge Max.
Onkel Henry og den unge Max.
Den voksne Max med den kræsne Fanny Chenal.
Den voksne Max med den kræsne Fanny Chenal.


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...