Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

A-HA: Ending On A High Note - The Final Concert

7. april 2011 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

A-HA: Ending On A High Note - The Final Concert billede

Farvel til Norges bedste eksportvare...

Norge. Landet som har givet os urimeligheder som Drillo-fodbold og myseost! Tak for lort... Eneste diamant som er værd at tage til sig er tre drenge som i 1985 bragede igennem æteren med veludført falset, synthesizer og en nu legendarisk musikvideo om pigen der forsvinder ind i et tegneserie-univers med Morten Harket – forsanger i A-HA. Og netop A-HA skal det handle om her, og det med en tåre i øjenkrogen. Årsagen er hvad der synes at være sidste udkald via denne kombinerede dvd-cd-udgivelse indeholdende trioens afskedskoncert på hjemmebane i Oslo Spektrum.

Ending On A High Note, refererer dobbelt i forhold til Morten Harkets evne til at ramme de høje toner, men også bandets lyst til at slutte på toppen. Publikum er klar, guitaren er stemt, pianoet klargjort og vokalerne smurt. Og således kan Harket, Pål Waaktaar og Magne Furuholmen sætte et sidste punktum på den lange rejse sammen under fælles-fanen A-HA...

Et kamera følger de 3 populære nordmænd i deres episke gang mod scenen for at modtage publikums hyldest. I baggrunden kan man fornemme et synthesizer-arrangement med toner fra The Sun Always Shines On TV. Kort tid efter står A-HA ansigt til ansigt med deres fans og Morten Harket nærmer sig mikrofonen og synger ”Touch Me...” og så ved man at festen er i gang. The Sun Always Shines On TV er en af A-HAs stærkeste tempo-sange, så den er særdeles velvalgt til at få masserne op på tæerne. Et view ud over publikum bevidner at folk er kommet langvejsfra for at tage del i afrundingen af denne rejse. Der er en masse tak-sigelser og hyldest-bannere skrevet på alverdens sprog og adskillige står med våde kinder, med tanken om at dette bliver det sidste de kommer til at se til deres helte. Soundtracket til manges opvækst går efter denne aften i opløsning!

Setlisten består af 20 af A-HAs største hits og strækker sig ud over hele deres karriere. En god blanding af de stærkeste sange fra ”begge perioder”. Bandet holdt jo et break efter Memorial Beach-pladen, grundet uoverensstemmelser i bandet. Kun få sporadiske optrædender og opgaver, blev det til frem til år 2000. Her samledes bandet for alvor og indspillede så 4 albums frem til år 2009. Det bringer samlet bandet op på 9 albums, plus et enkelt live-album og 2 opsamlings-albums. Derfor er der så rigeligt af numre at plukke fra, og det betyder endda at massive træffere som det gamle Touchy og det nyere Lifelines ikke er blandt de udvalgte 20.

Der er rimeligt smæk på sange som Scoundrel Days og James Bond-nummeret The Living Daylights, men det er nu de vidunderlige ballader (Stay On These Roads, Crying In The Rain, Summer Moved On, Forever Not Yours og Hunting High And Low) som tager kegler, fremført i meget varierede udgaver. Dog efter min smag med et par enkelte svipsere, der kommer for langt væk fra originalen. I det hele taget er det en tour de force ud i et fantastisk bagkatalog som også tæller Manhattan Skyline og Cry Wolf. Og meget passende slutter hele seancen, hvor historien begyndte. Take On Me er og bliver A-HAs varemærke. Uden den sang kan man blive helt i tvivl om hvorvidt bandet havde nået ud over landets grænser!

Efter 1 time og 50 minutters fontæne-gnister og confetti-kanoner er det slut. Bandet står på scenen til et overdådigt bifald som varer adskillige minutter. De holder masken, men både undervejs og til sidst er der alligevel flere tegn på at Morten, Magne og Pål kan mærke vemodigheden, om end det er en forløsning at slutte på toppen. Nu har jeg selv været den lykkelige ejer at debut-albummet Hunting High And Low på kassette-bånd (ja, den slags der kan gå i bånd-salat!), så på den måde er jeg også flasket op med drengene fra Norge. Jeg vil ikke sige at jeg har fulgt dem tæt, men alligevel bliver undertegnede også særdeles rørt. Men sådan er det nok bare når en æra slutter...

Udover en sublim koncert-del, indeholder udgivelsen også et foto-galleri samt en dokumentar, hvor bandets medlemmer fortæller om hvordan det er at stå ansigt til ansigt med afrundingen af mange års arbejde, det at skulle undvære hinanden og det at skulle sige farvel til de mange fans. Meget bevægende 15 minutter, kan jeg garantere. Derforuden indeholder denne Deluxe Edition også koncerten fordelt på 2 cd'er, lige til at tage med i bilen.

Udgivelsen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Music Danmark.

Titel: A-HA: Ending On A High Note - The Final Concert
Original Titel: A-HA: Ending On A High Note - The Final Concert
Premieredato: 4. april 2011
Skuespillere:
Spilletid: 110 min.
Selskab: Universal Music, Chart Promotions, 2011
Genre: Andet

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...