Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

A.I.

5. oktober 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

A.I.  billede

Faren arbejder i et firma der fremstiller androider, menneskeroboter, og da hans søn ligger i koma på ubevidst tid, kommer han en dag hjem til hustruen med en robot i barnestørrelsen!

Det er langt ude i fremtiden, drivhusgasserne har påvirket jordens klima, de fleste byer ligger under vand, forårsaget af indlandsisens nedsmeltning.
Familien Swinton, bor i en af de nye moderne byer. Faren Henry Swinton (Sam Robards) arbejder på en fabrik Cybertronics, der fremstiller menneskelignende robotter. Sønnen Martin (Jake Thomas) ligger i koma på hospitalet på ubestemt tid, intet synes at lysne i den retning. På grund af alle de barnløse par, der har svært ved at få børn, fremstilles blandt andet prototypen David, en særdeles følsom og kærlig barnerobot. Faren falder for fristelsen og tager David (Haley Joel Osment) med hjem. Hans hustru Monica (Frances O´Connor) bliver forfærdet og chokeret over overraskelsen. Men langsomt vender hun sig til tanken. Robotten skal indkodes, som en anden videomaskine, før den kan tages I brug af den kærlige familie, så den altid vil elske dem uanset hvad. Efter indkodningen kan den ikke bruges af andre, hvis familien pludselig fortryder beslutningen. David bliver hurtig en del af familien, og virker som en perfekt erstatning for sønnen Martin.
Desværre kommer Martin sig uventet ud af den dybe døs, og vender hjem kort tid efter.
Martin føler at hans position som enbarn er truet af den utrolig kærlige David, og prøver langsomt at vende forældrene imod David, ved at provokere ham. Moren kan se at der måske kan være en slags splid imellem dem, og trækker et stykker supertoy op af en æske. En halvslidt og næsten udtjent teddybjørn dukker frem, og med en dyb mandsstemme præsenterer den sig. Den bliver hurtig “venner” med David.
Men situationen imellem David og Martin forværes, og tilsidst ser Monica sig nødsaget til at aflevere ham tilbage til Cybernetics til destruktion. Men hendes kærlighed for drengen er stor, så hun efterlader ham i skoven sammen med teddyen.
Her støder han på en metallodseplads, hvor harvarerede og miserable robotter kommer for finjusterer sig selv med en underkæbe med mere. David møder androiden Gigolo Joe (Jude Law), og sammen undslipper de med nød og næppe et cirkus der fornøjer sig med at henrette robotterne.
David er kun opfyldt af en ting, at genså Monica, hvis navn blev kodet ind to gange, og derfor har den største appel i hans følsomme kredsløb. Han vil blive en rigtig dreng, et menneske, og sammen med Gigolo Joe drager han mod ukendte destinationer.

Stanley Kubrick efterlod sig en fantastisk idé på skrivebordet, som blev overtaget af filmtroldmanden Spielberg. De første 30-40 minutter er meget interessante og skruet sammen, så er det ligesom om filmen skifter spor, og bliver mere hårdtslående, for tilsidst igen at ende i det mere rolige og tankevækkende. Der er en kulde i filmen, som er ganske interessant, selvom kærligheden er temaet. Haley Joel Osment som også spillede med i “Den Sjette Sans” overfor Bruce Willis, gør det igen glimrende, ellers er skuespillet ikke rigtig fængende, William Hurt spiller William Hurt, hvilket altid er godt, men noget forudsigelig. Desuden er filmens længde på 2 timer og 26 minutter en anelse lang. Men utrolig flot og bevægende musik og fantastiske effekter, samt teddybjørnen, der virkelig fungerer på en sjov musik, gør at man sidder med meget ambivalente følelser.

Titel: A.I.
Original Titel: A.I.
Premieredato: 5. oktober 2001
Instruktør: Steven Spielberg (baseret på en idé af Stanley Kubrick)
Skuespillere: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O`Connor, Sam Robards, William Hurt
Spilletid: 146 min.
Selskab: Dreamworks/2001
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.aimovie.warnerbros.com
Davis i familiens lune skød, inden sønnens tilbagevenden.
Davis i familiens lune skød, inden sønnens tilbagevenden.
David midt i cirkuset, hvor robotterne må lade livet.
David midt i cirkuset, hvor robotterne må lade livet.
David og Gogolo Joe på jagt efter omvendelsen, at blive forvandlet til mennesker.
David og Gogolo Joe på jagt efter omvendelsen, at blive forvandlet til mennesker.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...