Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Aquamarine.

2. november 2006 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Aquamarine. billede

I Florida er teenagerne Claire og Hailey bedste veninder og temmelig utilfredse med Claires mors planer om at flytte familien til Australien. Men en havfrue i deres pool får dem på andre tanker.

Popstjernen Jojo ( Joanna Levesque ) spiller den ene af de to 13 årige piger, Hailey og Claire, der tilbringer deres tid på en af Floridas strande, hvor Claires bedsteforældre driver et lille etablissement. De er dybt forelskede i den flotte livredder Raymond, men et par ældre teenagetøser stjæler alt hans opmærksomhed. Da Hailey pludselig skal flytte til Australien med sin mor, beder de to piger om et mirakel, så de ikke skal skilles. Samme nat hærger et voldsom storm. Et vildt stormvejr resulterer i, at den smukke og yndefulde havfrue ved navn Aquamarine ( Sara Paxton ) havner i to veninders swimmingpool. Aquamarine møder en helt ny verden udenfor havet og i kampen for at passe ind i de nye omgivelser med hendes to nye veninder, falder Aquamarine for den lokale, lækre livredder. I dagtimerne har hun ben, men ved solnedgang forvandles hendes ben til en yndig havfruehale. Aquamarine behøver venindernes hjælp i kampen om at vinde kærligheden.

Instruktøren af Aquamarine hedder Elizabeth Allen, og det er hendes instruktør debut. Hun ar dog før beskæftiget sig med film for helt tilbage i 1963 har hun medvirket som skuespiller i filmen Donavan’s Reef med John Wayne i hovedrollen.

JoJo der i Aquamarine spiller Hailey er en ung stjerne på den lysende Hollywood Himmel. Ud over at have en musik karriere og være et teenage popidol, har hun også gang i en skuespillerkarriere. Hun har udover Aquamarine også medvirket i R.V. Runaway Vacation med blandt andet Robin Williams.

Emma Roberts der i Aquamarine er Haileys veninde Claire, har før medvirket i Blow, med blandt andet Johnny Deep.

Sara Paxton der spiller havfruen Aquamarine har medvirket i andre ungdomsfilm blandt andet komedien Sleepover. Hun har også spilet over for Jim Carry i Lair, Lair og desuden også medvirket i action filmen Soldier med Kurt Russel.

Claudia Karvan der har rollen som Ginny var så heldig at starte sin stjernekarriere i Star Wars – Episode III.

Det var en stor opgave for effektfolkene bag filmen at få havfruen til at se realistisk ud på en måde, så man som publikum trode på historien, selvom det selvfølgelig er langt ude, at en havfrue strander i ens swimmingpool. Der blev til Aquamarine lavet 3 forskellige havfruehaler. På hver hale var der monteret 5000 enkelte skæl, så den skulle ligne en fisks overflade mest muligt.

Aquamarine henvender sig til et meget ungt teenage publikum med overvejende vægt på den kvindelige halvdel af den menneskelige race, og så måske også et par havfruer der, hvem ved ? , holder af den platte og letkøbte filmgenre som Aquamarine spiller falder pladask ind under. Det kan godt være at pressen har skrevet at den er både sød og charmerende og sommerens bedste bud på en Chick flick. De har bare glemt at skrive at løjerne ikke holder hele filmens spilletid igennem. Det kan godt være at pigerne er søde og fyrene er hotte, men plottet er kedeligt og gennemskueligt, ja nærmest klart som det vand Aquamarine dukker op fra. En moderne vinkel på H.C. Andersens historie om den lille havfrue, vil nogen måske sige. Nok ikke mange da de fleste der ser denne film sikkert er for unge til overhovedet at kende til vores store forfatter ( i hvert fald den Amerikanske del som filmen jo er målrettet imod. ).
Aquamarine er Amerikansk teenageunderholdning når det er bedst/værst. Der er intet overladt til fantasien, selvom det er den fantastiske genre vi befinder os i. Alt bliver skåret ud i pap, for at den Amerikanske ungdom kan være med og derfor bliver Aquamarine heller aldrig rigtigt interessant og underholdende. Men det til trods er jeg ikke det mindste i tvivl om, at Aquamarine nok skal virke hvis man er teenage pige og skal slænge sig på pigeværelset og hygge med veninderne over en god omgang Matador-mix og en rød sodavand, og fred være med det. Der kan jo ikke altid være inteligent underholdning i DVD afspilleren.

Ekstramateriale:

Introduktion af instruktøren Elizabeth Allen.

Slettede scener.

Awesome Auditions.

Kickin’ it on the set.

Ekstramaterialet på Aquamarine er ikke specielt spændende med mindre man selvfølgelig syntes rigtigt godt om filmen. Det er en smule overfladisk, og bliver aldrig rigtigt spændende.

2 stjerner ud af 6 mulige.

Filmen er venligt udlånt af SF-Film.

Titel: Aquamarine.
Original Titel: Aquamarine.
Premieredato: 24. oktober 2006
Instruktør: Elizabeth Allen.
Skuespillere: Emma Roberts, JoJo, Sara Paxton, Jake McDorman, Arielle Kebbel, Claudia Karvan, Bruce Spence, Tammin Sursok, Roy Billing, Julia Blake.
Spilletid: 99 min.
Selskab: 20Th Century Fox. 2006.
Genre: Humor
De 2 veninder og den strandede Havfruen i midten.
De 2 veninder og den strandede Havfruen i midten.
Selv havfruer har brug for et skumbad.
Selv havfruer har brug for et skumbad.
tøsefnis og høje hvin er der masser af i Aquamarine.
tøsefnis og høje hvin er der masser af i Aquamarine.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...