Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Aschehougs bog om Film

4. juni 2007 af Henrik Østergaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Aschehougs bog om Film billede

Simpelt, småoverfladisk, men overskueligt filmhistorisk oversigtsværk.

Skrevet af den engelske filmhistoriker og filmkritiker Ronald Bergan redegør ”Aschehougs Bog om Film” for filmhistorien, dens kvinder og mænd og deres værker i 7 komponenter; første kapitel ”Filmens Historie” giver os filmens historie fra dens spæde i 1895. Opdelt i intervaller på 10 år er det velskrevet og overskueligt, men den sparsomme plads på siderne, giver meget lidt rum for uddybninger og spændende detaljer, udover dem man kunne finde i et hvilket som helst leksikon. Det samme kunne siges om andet kapitel og tredje kapitel, ”Filmproduktion” og ”Filmgenrer”. Ikke videre gennemarbejdet og detaljerig, men altså en ganske fin og hurtig gennemgang. I de øvrige kapitler får vi ”Film fra hele verden” – en gennemgang af de vigtigste film og instruktører i udvalgte lande og regioner – ”Instruktør fra A-Z”, ”Filmens Top 100” og ”Filmpriser”.

Det værste er dog ikke den lidt overfladiske gennemgang af filmhistorien. Fuldstændig blottet for personlighed og uforudsigelig, gør den ualmindelig ligegyldig og kedelig. Efter få timers læsning er den omtrent ligeså interessant som dødsannoncerne fra dagens avis. Med et kunstnerisk medie som film, kunne det have rart med bare en minimal grad af tolkning eller subjektivitet eller i det mindste analyse i gennemgangen af diverse instruktører og værker. Specielt ”Filmens Top 100” synes overraskende ligegyldig og genkendelig fra en lang række lignende lister fra bøger og blade. Med internetopslagsværker som IMDB.com virker denne slags upersonlige leksikons temmelige overflødige.

Nå det så er sagt, er den iøvrigt ikke helt dum til de, der sidder og sveder over en filmhistorie eksamen. For det hurtige overblik kan dette lille oversigtsværk rig på glitter og fint billedmateriale bestemt give, men altså heller ikke så meget mere. Jeg vil i stedet anbefale Peter Schepelerns (m.fl.) ”Filmleksikon”, som eftersigende og langt om længe, snart skulle forelægge i en ny og opdateret udgave. Den giver et lige så godt overblik som denne bog, og er ikke mindst langt mere velskrevet, og har en hvis personlighed i det skrevne.

512 sider.

Bogen er venligst stillet til rådighed af:
Aschehoug.

Titel: Aschehougs bog om Film
Original Titel: Film
Premieredato: 1. maj 2007
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...