Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ashanti

17. april 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

2 stjerner Skriv en kommentar

Ashanti billede

”Actionmættet.. Åndeløs lækker filmatisering”, skrev New York Times engang i 1979, i dag er må Ashanti kategoriseres som en b-film om slaveri, pakket ind i et bizar ”Love Boat” lydspor!

Dr. David Linderby (Michael Caine) tager til Vestafrika, for at deltage i hjælpearbejdet for FN med sin hustru, den afrikanske mørke Dr. Anansa Linderby (Beverly Johnson). Den bliver en kort og dramatisk genforening, da Anansa bliver bortført af slavehandlere, da tager hende for en almindelig indfødt.
Nu går den vilde jagt på at få hende tilbage, og David får uventet hjælp fra en Brian Walker (Rex Harrison), på et præhistorisk imperialistisk tropehotel. Han er selv rådende direktør for et antislavehandel organisation. En helikopterpilot vil hjælpe med eftersøgningen, og det giver straks pote, de fanger hvad der viser sig at være arabere, med den berygtede Suleiman (Peter Ustinov), som lederen. Men missionen forfejler, og det lykkedes David at undslippe og vende tilbage til Walker og hotellet.
Et nyt forsøg må gøres. Men et meget vovet et af slagsen. Sahara skal forceres på kamelryg sammen med en vis Malik (Kabir Bedi), der har sit eget opgør med Suleiman. Sahara er kun for frygtløse, med sit uendelige sand hav, og en mission der er dømt til at mislykkes.

Der er en del Oscar nominerede kræfter på spil i denne film, der trods sit alvorlige emne, sælger sig selv for en slik. Et musikstykke der måske gør filmen ”lækker”, men som gør det hele temmelig utroværdig med sit porno orgel, bliver associationerne hurtigt legemliggjort, og tankerne ledes andre steder hen. Det er er heller ikke de store replikker der bliver strøget af sig her. Det yder selvfølgelig ikke filmen retfærdighed at den ses cirka fyrre år efter, at de klichéprægede dialoger og scener, er blevet gentaget mange gange. Måske var den original og nytænkende dengang. Michael Caine som en af de bærende kræfter gør sig ganske fornuftigt, er gennem senere år vokset betydeligt som karakter skuespiller.

Instruktøren Richard Fleischer (”Blind Terror”, ”Compulsion” m.fl.) har sikkert begået en ganske god og underholdende film, men som ikke kunne holde tidens tand, og i dag må betragtes som middelmådig og ikke særlig dyb og spændingsophobende. Karaktererne er noget ensidige og parodierende, uden at være sjove, hvilket formentlig heller ikke var meningen ifølge Fleischer.

Ingen ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Ashanti
Original Titel: Ashanti
Premieredato: 20. februar 2007
Instruktør: Richard Fleischer
Skuespillere: Michael Caine, Kabir Bedi, Peter Ustinov, Beverly Johnson, Omar Sharif, Rex Harrison, William Holden, Zia Mohyeddin
Spilletid: 110 min.
Selskab: Georges-Alain Vuille Production/1979
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...