Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Asterix og Vikingerne

30. oktober 2006 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Asterix og Vikingerne billede

Et klap på skulderen til den danske A Film for denne fine bedrift.

Der er såmænd to danskere, der står bag det seneste kapitel i tegnefilmsserien om Asterix og alle hans venner. Stefan Fjeldmark og Jesper Møller er, sammen med A Film, mændene bag ”Asterix og Vikingerne” der netop er udkommet på dvd.
Historien handler om den unge Provoix, der ankommer til den lille galliske by, hvor Asterix og Obelix holder til. Provoix skal lære at være et rigtigt mandfolk, der både kan spise vildsvin og lammetæve romere. Desværre er det ikke lige Provoix kop te, det der med at spise og slås. Faktisk synes Provoix, at de gæve gallere er nogle være bonderøve, der slet ikke har forstand på hvad der er smart og moderne.
Samtidig, i det kolde nord, lægger en gruppe grumme vikinger en skummel plan. Vikingernes troldmand Runograf, har fortalt at der i Gallien findes et folk, der kan flyve, hvis de viser frygt. Vikingerne, der ikke kender til frygt, beslutter sig derfor at drage på et togt til Gallien, hvor de vil kidnappe en galler, der kan lære dem, hvordan man flyver. Det hele kulminerer, da vikingerne vælger at kidnappe Provoix, i den tro at den unge galler kan hjælpe dem med flyvningen. Asterix og hans tro følgesvend Obelix, må derfor drage til det kolde nord for at redde Provoix.
Og så kan eventyret for alvor begynde for de to gallere.

”Asterix og Vikingerne” er en flot og ganske underholdende tegnefilm, der bibeholder tegnestilen og ikke mindst humoren som vi kender fra tegneserien. Historien er måske lidt tynd, men det betyder ikke så meget, da billederne, musikken og ikke mindst de danske stemmer er yderst velproducerede. Det ses tydeligt at instruktørerne Fjeldmark og Møller har haft økonomien i orden, da de skulle lave tegnefilmen, da der stort set ikke er en eneste finger at sætte på det færdige produkt. Det bliver til et fornøjeligt gensyn med alle de kendte figurer: Miraculix, Majestix, Trubadurix og selvfølgelig lille Idefix.
I filmen møder man også en række nye ansigter, deriblandt vikingehøvdingen Halgrim Helgrimsøn, og hans finurlige familie, bestående af hans vikingekone Vikea og hans vikingedatter Abba, der kommer til at spille en afgørende rolle for den unge Provoix.
De danske stemmer bliver leveret af garvede skuespillere, som eksempelvis Martin Brygmann, Peter Aude, Jesper Asholt, Søs Egelind og Dejan Cukic, der alle gør et fremragende stykke arbejde.
Alt i alt er ”Asterix og Vikingerne” en virkelig flot tegnefilm, der kan underholde børn i alle aldre inklusiv de voksne af slagsen.

Ekstramateriale

På dvd’en finder man følgende ekstramateriale:
- Bagom Asterix og Vikingerne
- Nye Figurer
- Lydeffekter
- Fotogalleri

”Bagom Asterix og Vikingerne” (ca. 25 min) er en flot og velproduceret dokumentar om tegnefilmens tilblivelse og, i modsætning til så mange andre af den slags film, så er den faktisk ret interessant i forhold til hovedfilmen. I den lille dokumentarfilm fortæller instruktørerne Fjeldmark og Møller om de tanker de gjorde sig i forbindelse med projektet. Samtidig bliver der vist klip med den afdøde tegner René Goscinny, der sammen med Albert Uderzo skabte tegneserien, der i sin tid startede det hele. Uderzo bliver ligeledes interviewet, og det er ganske sjovt at høre ham fortælle om hvordan han skabte karaktererne i Asterix-serien. Det er dejligt at se en bagom-film der rent faktisk tilfører hovedfilmen endnu en dimension, i forhold til det sædvanlige pladder man normalt ser som ekstramateriale.

”Nye Figurer” (ca. 4 min) er en kort gennemgang af de nye karakterer man møder i ”Asterix og Vikingerne”, og de skuespillere, som lægger stemme til dem i den franske originaludgave. Det virker lidt mærkeligt, at man har valgt at lægge denne feature på dvd’en, når den franske version ikke er at finde derpå.

I ”Lydeffekter” (ca. 1 min) får man et ultrakort indblik i hvordan man laver lydeffekter til en film. Det er virkelig synd, at man kun har valgt at bruge et minuts film på noget, som egentlig er meget spændende. Det lugter langt væk af regulært sjusk!

Det eneste virkelig interessante i ekstramaterialet til ”Asterix og Vikingerne” er den lille dokumentarfilm ”Bagom Asterix og Vikingerne”, og det er alene den der gør, at materialet får 4 stjerner.

Lyden er i Dolby Digital 5.1 (dansk, svensk og finsk) mens den engelske version er i 2.0 Dolby Surround.

Billedet er i 1.78:1 anamorphic widescreen format.

Filmen og ekstramateriale er tekstet på: dansk, dansk for hørehæmmede, svensk og finsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Asterix og Vikingerne
Original Titel: Astérix et les Vikings
Premieredato: 31. oktober 2006
Instruktør: Stefan Fjeldmark, Jesper Møller
Skuespillere: Jesper Asholt, Dejan Cukic, Helle Fagralid, David Owe, Martin Brygmann, Peter Aude, Søs Egelind, Søren Spanning
Spilletid: 75 min.
Selskab: M6 Films 2005/SF Film A/S 2006
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...