Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ava

25. april 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Ava billede

“Ava” repræsenterer ungdommens rebelske natur og forbliver en solid coming-of-age historie om den unge Ava, som snart skal vænne sig til det evige mørke.

Tænk at få at vide som blot 13 årig, at man skal leve resten af livet som blind. Dette kan de færreste nok forestille sig, men dette er præmissen i den nye franske film ”Ava”. Det er sjældent, vi ser film, som er skudt på 35 mm, da alt i dag helst skal digitaliseres. Men debutanten, Léa Mysius, har valgt denne filmæstetisk, som også giver filmen en skøn billedside.

Den franske sommer
Den 13 årige Ava ( Noée Abita) holder sommerferie med sin mor, Maud (Laure Calamy). Hun har lige fået bekræftet en øjensygdom, som snart vil gøre hende blind. Imens møder hun den mystiske og ældre Juan ( Juan Cano) som hun straks finder meget interessant, og beslutter sig for at nyde sin sommer til det fuldeste. Dette bliver et oprør imod normerne og sin familie.

Smukke franske billeder
At filmen er skudt i 35 mm gør den realistisk og utrolig smuk. Filmen åbner med et panorama af en masse mennesker og parasoller på en strand i det sydlige Frankrig. Stemningen bliver hurtigt sat med børn, som boltre sig lykkeligt i vandet, imens vi som kontrast ser politiet tage en alvorlig snak med den unge Juan på den anden side af stranden. Filmen spiller på sine evige kontraster. Den er farverig i dagslyset, hvor Ava stadig kan se, men også natten bliver alt helt mørkt og indelukket.

Fine debutanter
Næsten alle medvirkende i denne film er debutanter. Instruktør Lea Mysius er uddannet manuskriptforfatter på filmskole i Frankrig, og dette er hende første spillefilm om ungdommens rebelske natur og grænseoverskridende adfærd. Begge hovedroller er også debutanter, og Noée Abita leverer en fremragende præstation som den rebelske, men sårede Ava. Hun får både udtrykket sine frustrationer med sin blindhed, men hun nægter at give op, hvilket fører til en grænseoverskridende adfærd med tyveri.

”Ava” er ungdomspoesi om frustrationer, grænser og en yderst rebelsk adfærd. Den er filmen smukt i 35 mm, og vi bliver præsenteret for smukke billeder fra de sydlige Frankrig. Noée Abita stråler i rollen som Ava, og filmen må anses som en vellykket debutfilm.

Titel: Ava
Original Titel: Ava
Premieredato: 25. april 2019
Instruktør: Léa Mysius
Skuespillere: Noée Abita, Laure Calamy, Juan Cano, Tamara Cano
Spilletid: 105 min.
Selskab: F Comme Film, Solaris Film, 2017
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...