Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Baby Driver

29. juni 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

6 stjerner Skriv en kommentar

Baby Driver billede

"Baby Driver" er et vanvittigt underholdende, intelligent, ekstremt velspillet, nyskabende og virtuost mesterværk, der træder speederen hårdt i bund og brager ind på førstepladsen som årets hidtil bedste actionfilm.

Edgar Wright brød igennem som en talentfuld instruktør med satirefilmene "Shaun of the Dead" (2004), "Hot Fuzz" (2007) og "The World's End" (2013), som havde det anerkendte komikerpar, Simon Pegg og Nick Frost, som frontfigurer. Sidenhen er hans karriere kun gået en vej - og det er opad. Den 43-årige britiske instruktør stod såmænd også bag den geniale filmatisering af den grafiske novelle, "Scott Pilgrim vs. the World", og nu har multikunstneren så kastet sig - med enorm succes - over actiongenren.

Med en baby bag rettet
I "Baby Driver" møder vi en ung og talentfuld flugtbilist, som går under det iøjefaldende dæknavn, Baby. Som lille var han involveret i et biluheld, der gør, at han har permanent tinnitus, men via konstant musik i ørene, kan han distrahere fra det. Han arbejder for den kriminelle superboss, Doc (Kevin Spacey), som planlægger forskellige røverier til Baby og hans team. Resten af teamet består bl.a. af den skrupskøre Bats (en vidunderlig veloplagt Jamie Foxx) og kæreste parret Buddy (Jon Hamm) og Darling (Elza González). Men da Baby en dag håbløst forelsker sig i den smukke servitrice Debora (Lily James), beslutter han sig for at gøre op med sit kriminelle liv, som han som ung blev kastet hovedkulds ind i. Men det viser sig selvfølgelig langt fra at være nogen nem opgave.Actiongenrens svar på "Guardians of the Galaxy"
"Baby Driver" har, ligesom Marvel's fremragende to superheltefilm "Guardians of the Galaxy" (2014) og "Guardians of the Galaxy vol. 2" (2017), et unikt og perfekt sammensat soundtrack, som sætter et frisk og uimodståeligt tempo for filmen. Sangene passer perfekt til de enkelte scener, og særligt "Easy" af Lionel Richie smelter genialt sammen med scenen, den bliver spillet under. Desuden byder soundtracket også på sange af Queen, Focus, Simon and Garfunkel, Blur, Barry White og T-Rex. Med andre ord, så er filmen en ekstrem nydelse for både øjne og øre.

Voldsomt spændende og blændende skuespil
Edgar Wright får samtlige bilfilm til at virke uimponerende, når man sammenligner med de biljagter, som han har instrueret i dette mesterstykke. Det er uforudsigeligt, nyskabende og voldsomt spændende. Og jeg sad konstant på kanten af sædet, hvis ikke jeg havde travlt med at grine af de gedigne one-liners, som skuespillerne serverede via det geniale manuskript. Derudover leverer Ansel Elgort en flot og tiltalende præstation som Baby, og han gør karakteren fuldt ud sympatisk, men også kalkuleret og intelligent. Kevin Spacey, der i øjeblikket fortsætter med at brillere i "House of Cards", demonstrerer både sine manipulerende og afregnende facetter som Doc, men er også overraskende sjov i flere sekvenser. Så er der altid fremragende Jamie Foxx, som spiller en selverklæret psykopat, talentfulde Jon Hamm (Mad Men) og nye talenter som Elza González og Lily James, der alle blomstrer i deres respektive roller.

Årets positive overraskelse
Med "Baby Driver" har Edgar Wright lavet årets positive overraskelse. En actionfilm, der både er spændende, velfortalt og velspillet. Så snyd ikke dig selv for dette moderne mesterværk, når du tager i biografen næste gang.

Titel: Baby Driver
Original Titel: Baby Driver
Premieredato: 29. juni 2017
Instruktør: Edgar Wright
Skuespillere: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Jon Hamm, Lily James, Jon Bernthal, Elza González
Spilletid: 112 min.
Selskab: UIP, 2017
Genre: Action , Drama , Humor , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...