Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Bad Words

28. november 2014 af Adib Scott Schmidt

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bad Words billede

En i starten provokerende, men i sidste ende meget sød og emotionel oplevelse.

Bad Words markerer Jason Batemans instruktørdebut. Det er en film, der på overfladen kan virke meget dum og infantil, men der går ikke lang tid før man får et indtryk af, at der er noget dybere, der ligger bag.

Den ældste deltager
I filmen følger vi Guy Trilby – også spillet af Jason Bateman, der i en alder af 40 har besluttet sig for at deltage i den nationale stavekonkurrence. Nu tror du måske, at du har læst forkert, men det er helt rigtigt, Guy vil gerne vinde en konkurrence, der er tilegnet børn, som ikke engang har fået deres pubertet endnu.

Det lyder lidt fjollet, og det er det også, men så heller ikke mere end det. For ligesom farvetonen i filmen er meget mørk, så kan man mærke fra første færd, at der er noget dybere, der ligger bag dette barnlige foretagende. Det ville være synd at afsløre, hvad årsagen er i anmeldelsen, men lad det være sagt, at det giver filmen en autenticitet, som kan virke overraskende, hvis ikke man var opmærksom helt fra starten.

Far og søn
Ligesom Guy er en overraskende fuldent karakter, så viser det sig også hurtigt, at filmens store styrke ikke lægger i selve stavekonkurrence, men i alt det andet, der foregår omkring den.

Her er det særligt Guys forhold til en 11-årig indisk dreng, der ender med at være hjertet af filmen. Den indiske dreng er også en deltager i stavekonkurrencen, og selvom Guy ikke har lyst til at komme ind på livet af nogen af børnene, så sker det alligevel med ham. Det er heldigt for filmen, at de har så god kemi, for ellers ville hele filmen være faldet fra hinanden.

Forholdet mellem Guy og drengen er meget i trit med, hvordan man ville forvente, at et voksent barn ville behandle en lille dreng, hvilket altså vil sige, at de kommer ud for situationer, der kan virke stødende for visse forældre. Det er også gennem dette forhold, at vi får skrællet lagene af Guys fortid. Her skal det fremhæves, at filmen er meget god til at bruge de nødvendige ekspositioner på en meget naturlig måde uden, at man føler de taler ned til publikum.

Ekstra Materiale
Der er ikke så meget, men til gengæld interessant materiale på disketten. Vi får et kig bag kulissen, også er der et kommentarspor med Jason Bateman, der er med til at fremhæve nogle af de finesser som kunne være gået over hovedet på en, første gang man så filmen.

Bad Words er mange modstridende ting. Den er sjov og provokerende, pinlig og streng. Alle personerne formår at skille sig ud fra hinanden, også selvom det er de to konkurrerende, der stjæler rampelyset. Jeg sad i hvert fald med et smil på læben i gennem hele filmen. Så kan man lide det lidt mere provokerende og tå krummende pinlige, men samtidig med en almenmenneskelige historie, så kan man ikke gå galt i byen med Bad Words

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Bad Words
Original Titel: Bad Words
Premieredato: 14. november 2014
Instruktør: Jason Bateman
Skuespillere: Jason Bateman, Kathryn Hahn, Allison Janney, Rohan Chand, Philip Baker Hall, Ben Falcone
Spilletid: 89 min.
Selskab: Darko Entertainment, Universal Pictures, 2014
Genre: Drama , Familie , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...