Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bagland.

16. juni 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Bagland. billede

En spændende fortalt ungdomsfilm, der på en realistisk og vedkommende måde, fortæller om hvor svært det kan være at finde en vej igennem ungdomslivet.

Mille ( Stephanie Leon ) er 16 år og bor på ungdomspension, fordi hendes liv engang imellem er temmelig rodet. Hendes mor drikker og Milles omgangskreds er måske ikke lige den rigtige, når man i forvejen har svært ved at finde ud af sit liv.
Milles kæreste, Kenny ( Nicolas Dufour ) har et stort forbrug af fester, Hash og øl. Derfor er han ikke den nemmeste at være kæreste med. Men Mille elsker ham alligevel.
En dag flytter Sami ( Christopher Læssø ) ind på ungdomspensionen. Sami er charmerende, og rar at tale med. I hans fritid er han Hip Hopper og synder i sit eget band. Noget han virkeligt går op i. Mille Forelsker sig i hans venlige væsen, men snart må hun erfare, at hun stadigvæk har følelser for Kenny. Pludselig befinder hun sig i en uoverskuelig situation. For hun ved, at hvis hun fortæller Kenny om hendes affære med Sami, så vil han banke ham sønder og sammen.
Spørgsmålet er nu om Mille kan rede alle trådende ud og få det lille trekantsdrama til at løse sig på bedst mulig vis. Men der er jo også hendes alkoholiserede mor, hun skal holde styr på.
Anders Gustafsson har med BAGLAND lavet en meget fin ungdomsfilm der på realistisk vis, fremstiller nogle unge mennesker i forskellige dilemmaer.
Han er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 1997. han har lavet et par kortfilm og BAGLAND er hans første spillefilm.

Stephanie Leon der spiller Mille, har før medvirket i forskellige kortfilm. Han er nok mest kendt for hendes roller i de 2 julekalendere KRUMMERNES JUL og BRDR. MORTENSENS JUL. Hun har endvidere også spillet med i SUNES FAMILIE, TØSEPIGER, BERTRAM OG CO. Og MISERY HARBOUR.
Stephanie Leon vendt ” Den Gyldne Svane ” for bedste kvindelige hovedrolle ved Copenhagen International Film Festival i august 2003.

Resten af skuespillerne i BAGLAND har kun været med i få andre filmproduktioner, eller også er det deres første gang.
Nicolas Dufour der spiller Kenny er således til hverdag Matros på Kongeskibet Danmark og har rejst en del rundt med Kongefamilien.

Anders Gustafsson siger selv om hans film.
Filmmediet er alt for kraftfuldt et medie til at blive reduceret til ren underholdning eller tidsfordriv. Der er så mange historier der skal fortælles og BAGLAND er en af dem.
At kalde filmen for en kærlighedshistorie er ikke forkert. Den handler om kærlighed og om hvor svær den kan være at få styr på. Og i det her tilfælde bliver det ikke lettere når man hedder Mille, er 16 år og bor på en ungdomspension.

Der er i BAGLAND gjort et stort forsøg på at tage de unges problemer alvorligt. Det er ærlige og yderst realistiske skildringer af en flok unge som vi alle kender på godt og ondt. Anders Gustafsson mener at ungdomsfilm i en lang årrække har været en mangelvare i dansk film. Dette er en stor fejl for han mener også at unge mennesker har brug for/lyst til at se sig selv og deres problemer skildret på film. Men det forpligter også, så man som instruktør ikke udstiller en bestemt gruppe unge som stereotype og kliche prægede.
BAGLAND har så fuldt fortjent den Robert den vandt i 2004 for bedste ungdomsfilm.

BAGLAND er en vedkommende og flot fortalt historie, om hvor svært mange unge mennesker kan have det med deres liv, i den periode der er så vigtig for deres kommende tilværelse.
Det er en historie om kærlighed og forelskelse på trods af svære forhindringer. Om venskaber på prøve og om hvor vigtigt det er, at vi har nogen at være sammen med her i livet. Det er en historie om ambitioner og om at ture springe ud i livet, også selvom man står og vipper på kanten af samfundets normer og holdninger. BAGLAND skære til benet og fremstiller dens hovedpersoner som rigtige mennesker. Der er ikke nogle klicheer. Det er råt og usødet og bestemt noget som mange kan genkende fra deres eget liv eller fra deres omgangskreds.
Jeg så BAGLAND i biografen og gensynet på DVD var glædeligt. Så hvis du ikke nåede det i biografen, så gå ikke glip af denne lille filmperle på DVD. Husk det er aldrig for sent at gøre ting man har lyst til. Heller ikke i livet.

Ekstramateriale:

Bag om BAGLAND. Making Of Program. 25 min.
8 featuretter.
3 slettede scener.
Skuespillerprøver.
Fraklip.
Plakat Artwork.
Berlin Film Festival billedgalleri.
Sange fra filmen.
Trailer.

Ekstramatrialet er ganske godt. Det er meget spændende at høre om filmens tilblivelse og både de slettede scener, skuespillerprøverne og fraklippene vidner om en stor, lille produktion hvor der har været god plads til at folde sin kreativitet ud.
Filmen er flot udsendt i 16:9 Anamorphic widescreen. 2.35:1 Letterbox og lyden er Dolby Surround.

Karakter for ekstramaterialet: ****

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bagland.
Original Titel: Bagland.
Premieredato: 2. juni 2004
Instruktør: Anders Gustfasson.
Skuespillere: Stephanie Leon, Christopher Læssø, Nicolas Dufour, Sarah Boberg, Paw Henriksen, Lars Ranthe, Julie Carlsen.
Spilletid: 77 min.
Selskab: Nimbus Film. 2003
Genre: Drama
Link: http://www.baglandfilmen.dk

banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...