Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bombshell - Opgø...
Bombshell - Opgørets Time billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Downton Abbey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bamse, Kylling og Ælling Møder Det Lille Snupsedyr

9. oktober 2006 af Michael Panduro

1 stjerner Skriv en kommentar

Bamse, Kylling og Ælling Møder Det Lille Snupsedyr billede

Børnene kan følge med, men Bamse er jo et kæmpe røvhul

Bamse og Kylling begynder at miste ting ned i jorden. Bamses tøjstativ og Kyllings blomster synker simpelthen i jorden og forsvinder. Det er det forfærdelige snupsedyr der er på spil - en skrækkelig grim kanin med lyserød næse, der mest af alt ligner et sæt efterladte underbukser og siger yderst vulgære lyde. I løbet af DVDens tre afsnit og 74 minutter må de nu finde ud af hvor deres ting er blevet af og finde en måde at slippe af med den skrækkelige dræberkanin.

Det er klassisk bamse på godt og ondt det her. For dels er der det velkendte og vellidte univers der med masser af gentagelser og et ekstremt børnevenligt tempo forstår at henvende sig til de allermindste, men samtidig kan man ikke lade være med at undre sig over det de kommunikerer. Det hele ser meget tilforladeligt og politisk korrekt ud, da den mindste, Ælling, bliver venner med Snupsedyret og ikke er bange for det ligesom Bamse og Kylling. Men i modsætning til for eksempel "Peter Plys og Hafferlaffen", så lykkedes det ikke Ælling at overbevise de andre om den lasede kanins positive sider. Næ nej, Bamse trumfer igennem og får til sidst skilt sig af med den stakkels gnaver der således forbliver den trussel hvor diktatoriske ignorant fra starten udnævner den til.

Det er en gammel diskussion om Bamse og kompagni er god eller dårlig børneunderholdning og med kapitlet om Snupsedyret sidder jeg igen måbende tilbage og undrer mig over hvad skaberne har villet med det her. Man skal lede langt efter konstruktive, moralske budskaber til børnene eller i det hele taget andet end destruktiv adfærd fra Bamse der igen opfører sig som et egoistisk røvhul overfor både Kylling og Ælling. Alligevel er han vores hovedperson og fyren vi tilsyneladende skal have sympati for. Det går altså ikke op i mine øjne!

Som sagt lykkedes det at kommunikere underholdningen på en måde der kan ramme de mindste og de vil helt sikkert være underholdt. Man bliver bare også nødt til at tænke lidt over hvad det er man viser for de mindste og jeg kan komme i tanke om oceaner af mere konstruktivt børne-TV.

DVDen byder på almindeligt 4:3-billede og mono-lyd, samt danske undertekster for hørehæmmede. på bagsiden af coveret står der at man også får "Kyllings babybog", formuleret på en måde så man sagtens kunne tro at her er tale om bonusmateriale. Tag dog ikke fejl, historien om den pludselig vældig italiensk talende Kylling og hans (eller hendes?) italienske hønemor, er blot en stribe fortællinger indkorporeret i resten af historien om Snupsedyret - og oven i det nogle uhyre klodsede og kedelige fortællinger.

Bamse og Kylling er stadig TV for de mindste og de fleste børn vil være underholdt. Vælger man dog at skænke filmen bare en smule omtanke, så er der ikke rigtig nogen måde man kan retfærdiggøre at vise det for sine børn.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bamse, Kylling og Ælling Møder Det Lille Snupsedyr
Original Titel: Bamse, Kylling og Ælling Møder Det Lille Snupsedyr
Premieredato: 26. september 2006
Instruktør: Katrine Hauch-Fausbøll
Skuespillere: Henrik Lykkegaard, Brian Patterson, Gitte Melgaard, Ole Stephensen
Spilletid: 74 min.
Selskab: Danmarks Radio, Nordisk Film, 2006
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...