Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bandidas

9. oktober 2006 af David Lund

2 stjerner Skriv en kommentar

Bandidas billede

En kvindelig udgave af Robin Hood i det vilde vesten, er desværre ikke den underholdning det lyder som.

I slutningen af 1800-tallet er en amerikansk bank ved navn New York Bank and Trust i gang med at opkøbe jord i Mexico. Ledet af den onde Tyler Jackson, slår han og hans håndlangere folk ihjel der står i vejen. Sara, en datter af en rig bankmand, og Maria, en fattig bondetøs, har begge det tilfælles, at deres familier er blevet slået hårdt ned på af Tyler Jackson, og nu er de hævntørstige, og føler sig tvunget ud i erhvervet som bankrøvere. Dog er de begge meget forskellige, men ved at kombinere deres egenskaber, er de et stærkt makkerpar. Snart tilkalder Tyler en kriminalagent ved navn Quentin Cooke for at opklare bankrøverierne, men efter at have hørt Sara og Marias historier, slutter Quentin sig til dem i kampen for retfærdighed.

Bandidas er mere eller mindre en feministisk Robin Hood i det vilde vesten. Stort set alle de klassiske scener fra Robin Hood historien, samt en scene taget direkte ud af Robin Hood tegnefilmen, er tilstede i Bandidas. Om dette er en hyldest til Robin Hood legenden, eller blot direkte tyveri er svært at regne ud, men jeg hælder mest til det sidste. Bandidas starter på et ufatteligt lavt niveau, hvor scener som Maria der spiller kryds og bolle med sin hest, samt en oplæring som bankrøver af den bedste bankrøver nogensinde optager spilletiden. Disse scener er langtfra sjove og troværdige blot direkte latterlige. Langsomt hæves underholdningsniveauet dog, og de sidste par røverier samt slutscenen er ganske spændende og interessante, selvom de konstant ødelægges af Maria og Saras stridigheder samt en dum bihistorie om, hvem der kysser bedst. Dog undrer jeg mig over, at man ikke har forsøgt at begrænse bandeordene samt blodet, for at kunne præsentere filmen for et yngre publikum, for den virker bestemt henrettet til teenagere i den yngre ende.

Penélope Cruz (Sahara, Blow, Vanilla Sky) spiller rollen som Maria ganske udmærket. Hun gør sig fint som den fattige bondepige, og ved at vække den største del af publikums sympati, anser man hende straks som den egentlige hovedrolle, selvom den er delt 50/50 med Salma Hayek (Frida, Traffic, Desperado). Hayek spiller selvfølgelig så Sara, og gør det da også glimrende, selvom man kan mærke at hun spiller på rutinen. Det virker ikke helt så overbevisende som Cruz, og hun står derfor meget i baggrunden. Steve Zahn (Sahara, Daddy Day Care, National Security) bliver den tredje del af Las Bandidas i form af Quentin Cooke. Zahn har altid været god til den smånervøse og paranoide rolle, hvilket nok også gør, at han har fået denne. Kedeligt at han ikke har fået mere ud af rollen i denne omgang, og man føler at det måske er på tide, at han bevæger sig ud i nyt territorium. Dwight Yoakam (Wedding Crashers, Panic Room) spiller skurken, Tyler Jackson. Som regel er Yoakam fin i denne rolle, men der er et eller andet komplet uoverbevisende ved ham i Bandidas. Han kommer aldrig helt igennem som modbydelig og ondskabsfuld, blot mere som en ligegyldig kujon. Sam Shepard (Black Hawk Down, Paris, Texas) har altid været god i biroller, idet han supplerer hovedrollerne rigtig godt. Selvom hans karakter som bankrøveren Bill Buck står blandt filmens mest latterlige karakterer, klarer Shepard det fint, og man glædes ved at se ham.

Instruktørerne hedder Espen Sandberg og Joachim Roenning. Dette er deres første spillefilm, selvom Roenning dog før har instrueret en kortfilm. Man kan mærke at filmen sprudler af uerfarenhed, hvilket bestemt skyldes disse instruktører. Dog ender det ikke helt nede på Wild Wild West niveauet, selvom det nok er den nemmeste film at sammenligne Bandidas med. Filmens brug af musik er stort set den samme gentagne melodi, der kommer i de særeste øjeblikke. Filmens klippeteknik er fuldstændig forvirrende, og scener der ellers først virker spændende og godt koreograferet, ødelægges af klipningen. Det store navn bag filmen er dog Luc Besson, som har skrevet og produceret filmen. Dette har Besson efterhånden gjort med mange film, og de fleste har vel nok lært, at dette ikke er et kvalitetsstempel. Produktionen er vel fin nok, men manuskriptet er et rod af klichéer samt sære øjeblikke.

Bandidas hæver sig ikke over pøblen af dårlige amerikanske westerns, der egentlig ikke har noget med westerns at gøre. Som sagt findes der langt værre film i genren, men der findes også mange bedre. Filmen er da et kig værd hvis man er glad for genren, men forvent intet revolutionerende, for Bandidas er venstrehåndsarbejde, og jeg betvivler at nogen rent faktisk vil se filmen mere end en gang. Se den, føl dig delvist underholdt, og kom så videre med dit liv.

Ekstramaterialet består af en trailer til filmen, et trailershow og et 15 minutters Bag Kulisserne program. Bag Kulisserne programmet er hovedsageligt et interview med Salma Hayek og Penélope Cruz, men der er også interviews med instruktørerne samt få optagelser der rent faktisk er bag kulisserne og igen få optagelser fra premieren. Alt i alt et ganske kedeligt program. Coveret til filmen er næsten det mest interessante ved denne udgivelse, en flot gul metalboks der er pæn at have stående på DVD-reolen. Filmen samt ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige hver.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bandidas
Original Titel: Bandidas
Premieredato: 3. oktober 2006
Instruktør: Espen Sandberg, Joachim Roenning
Skuespillere: Salma Hayek, Penélope Cruz, Steve Zahn, Dwight Yoakam, Sam Shepard
Spilletid: 89 min.
Selskab: Europa Corp, Nordisk Film, 2006
Genre: Western
Link: http://www.bandidas-lefilm.com/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...