Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sommerdahl
Sommerdahl billede

Livskloge Lisbet
Picture Of Lies
Erna I Krig


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bange For Sjov

9. november 2013 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bange For Sjov billede

Skarp satire leveret af Danmarks bedste egypter.

Man glemmer ofte helt at Omar Marzouk er egypter. Han har efterhånden prikket så meget til vores bevidsthed og tvunget os til at tænke os om en ekstra gang så mange gange at han for længst er blevet en af hvor egne. Stand up komiker af Guds nåde – (eller skulle man sige Allahs nåde) og velkendt fra shows, serier og andet godt. Her er Omar klar med sin fjerde selvstændige dvd-udgivelse med titlen Bange For Sjov. En turné man kunne opleve ham på i indeværende år.

Grundtema'et er frygt. Frygten for at skille sig ud, frygten for at blive stemplet som anderledes, frygten for ikke at være god nok – og helt ned til frygten for banale ting som edderkopper. Omars største frygt er folk uden humor, og derfor kaster han sig hovedkulds ud i at illustrere hvorledes at det er afgørende at han fra show-start får folk til at grine omgående. Hvis ikke det sker, så indledes der automatisk en mistro til Omars evner, og om hvorvidt publikum hellere skulle være blevet hjemme for at se Matador.

Omar går i flæsket på frygt som element, og han anskuer det ud fra sin egen tilværelse, opvækst og karriere. Omar fortæller også om jagten på succes og kontrasten kaldet jalousi. Undervejs eksemplificerer han sin anskuelse ved også at inddrage alt fra vejrudsigten og Helle Thorning-Schmidt til bryster og Anders Breivik. Han kommer vidt omkring den gode Omar, og han har så afgjort publikum i sin hule hånd. Bange For Sjov foregår helt uden tidligere shows udklædning og figurer, men denne gang nærmere som et foredrag. Det er en succesfuld formel for at komme emnet frygt til livs. Omar er eftertænksom, provokerende og udfordrende, og vekselvirkningen fungerer glimrende.

Bange For Sjov er 100 minutters rendyrket satirisk guf. Kan du ikke holde så længe i et hug, kan du på dvd'ens menu-oversigt dele showet i to bidder. Vær forberedt på at der er tale om et tungt emne, så Bange For Sjov er ikke et læg-dig-ned-på-sofaen-show. Næh, du skal være på stikkerne og lytte godt efter. Så får du både noget til de små grå og noget til grinemusklen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Bange For Sjov
Original Titel: Bange For Sjov
Premieredato: 10. oktober 2013
Skuespillere:
Spilletid: 100 min.
Selskab: FBI Productions, 2013
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Thyland
Jægerne - Sæson ...
The Letter Room
Pray, Obey, Kill...
Resten af livet ...
The Twilight Zon...
Wonder Woman 198...
Q: Into the Stor...
News of the Worl...
Collective (HBO ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...