Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Batman: The Killing Joke

28. august 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Batman: The Killing Joke billede

Klassisk Batman-tegneserie lever op til forventningerne, men overgår dem ikke.

’Batman: The Killing Joke’ har siden dens udgivelse i 1988 vokset sig til en af de absolut største tegneserie-klassikere om The Dark Knight – og hans evige kamp mod ærkerivalen The Joker.

28 år efter er dens udgivelse er tegneserien nu blevet filmatiseret – i en udemærket animationsfilm til voksne med både blod og sex.

’Batman: The Killing Joke’ skildrer, det der på mange måder er, det endelig opgør mellem Batman og Jokeren – og filmen lægger sig meget tæt op af sit oplæg. Jokeren stikker af fra Arkham Asylum – og tager kommissær Gordon som gidsel. Batman må finde ham – og stoppe The Joker en gang for alle!

I den nye film version har man dog valgt at tilføje en prolog, dels for at give filmen den rette spillelænge, og dels for at give Barbara Gordon (Batgirl) en oprindelses historie, inden Jokerens modbydelig angreb på hende.

Denne tilføjelse fungerer på sit eget niveau. Batman og Batgirl jagt på upcoming gangster-skurken Paris er udeholdende, om end den langt fra subtilt skildrer forholdet til Batman – noget der delt vandene blandt fans. Selvom det ikke er decideret elegant og trækker kraftigt på klicheer, så er ideen om at give Batgirl en mere solid baggrund og Batman en stærkere psykologisk baggrund for hadet til Jokeren forsvarlig. Men selvom der trækkes små tråde mellem de to historie, så fungere de bedst isoleret.

Både Kevin Conroy (Batman) og Mark Hamill (The Joker) sprøde røster vender tilbage i ’Batman: The Killing Joke’, som de også gjorde det i ’Batman: The Animated Series’ i 90’erne – og det fungerer fabelagtigt. Hamill giver en af sin bedste præstationer som The Joker, bl.a. i en (lidt corny) varieté-sang.

Animationen er simpel på både godt og ondt – men det giver ’Batman: The Killing Joke’ en på engang rå og smooth minimalistisk stil, der passer godt med dens r-rating.

’Batman: The Killing Joke’ er fortrinlig tegnefilm for voksne – hvor slutningen er lige så tvetydig som altid.

Ekstramateriale
Blu ray'en inderholder følgende featuretter: 'Batman: The Killing Joke: The Many Shades of The Joker' og 'Madness Set to Music'.

OBS: Vær opmærksom på, at Blu ray'en ikke har danske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Batman: The Killing Joke
Original Titel: Batman: The Killing Joke
Premieredato: 12. august 2016
Instruktør: Sam Liu
Skuespillere: Mark Hamill, Ray Wise, Maury Sterling, Brian George, Kevin Conroy, Tara Strong, Nolan North, Fred Tatasciore, John Dimaggio, Kari Wahlgren, Robin Atkin Downes, Jp Karliak, Andrew Kishino, Bruce Timm, Anna Vocino
Spilletid: 87 min.
Selskab: DC Comics, Warner Bros., 2016
Genre: Krimi , Tegne- og animationsfilmbanner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...