Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Beautiful Beings

20. oktober 2022 af Morten Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Beautiful Beings billede

Beautiful Beings er et islandsk drama, der tager øens berømte sagaer til et helt nyt niveau.

Selve grundhistorien i Beautiful Beings er for så vidt relativ enkel; en lille gruppe teenagere forsøger på mere eller mindre kreativ vis at få dagene til at gå og bekæmpe kedsomheden, men også holde den kommende tilværelse som voksen på afstand. Det er vel ganske forståeligt for de fleste unge mennesker, men de tre hovedpersoner har alt mulig grund til at ønske barndommen tilbage, for de voksne, der burde være rollemodeller, er mildest talt sløje forbilleder. Alle drenge kommer fra brudte hjem og tvivlsomme baggrunde, men ikke desto mindre finder de plads til mobbeofferet Balli i deres gruppe - primært fordi drengen Addi bryder med det hårde ydre og åbner op for følelser som sårbarhed og næstekærlighed. Samtidigt får han også små syn og klip fra fremtiden - en verden, som han helst holder afstand fra, men som hans spirituelle mor opmuntrer ham til at følge og dyrke.

Der er ikke meget islandsk romantik, når vi følger Addi, Balli, Siggi og den voldelige og udadreagerende Konni eksperimenterer med alkohol, stoffer og afsøgning af grænser - Nordlys og islandske ponyer er gemt helt væk og tilbage står et billede af et mørkt og trøstesløst sceneri på en baggrund af voldsomme og realistiske voldsscener. Castingen er forbilledlig og hovedpersonerne troværdige, man fristes til at sammenligne med det rå udtryk fra filmen Nordkraft.

Når man taler om fristelser, så er det næsten for oplagt at tegne et billede af, at drengenes verden er som en islandsk vulkan, der venter på at gå i udbrud. Deres verden er skrøbelig og udsat for konstante trusler udefra og kun venskabet holder sammen på tilværelsen - og det fundament begynder langsomt at skride. I filmens klimaks bliver venskabet udsat for den ultimative prøve, da Ballis stedfar løslades fra fængslet og drengene står overfor valg om moral, etik og vigtigheden af kærlighed og venskab.

Beautiful Beings er helt klart en anbefaling værd - filmen er et virkelig godt billede på grænsen mellem barndom og voksenlivet og det ansvar og de valg, som det kan medføre at træde ind i en ny periode af livet. Og så er der trods den dystre baggrund tale om netop Beautiful Beings, når drengene på smukkeste vis udtrykker, hvad venskab i virkeligheden betyder.

Titel: Beautiful Beings
Original Titel: Berdreymi
Premieredato: 20. oktober 2022
Instruktør: Guðmundur Arnar Guðmundsson
Skuespillere: Birgir Dagur Bjarkason, Áskel Einar Pálmason, Victor Benóný Benediktsson, Snorri Rafn Frímannsson
Spilletid: 123 min.
Selskab: Join Motion Pictures, Reel Pictures, 2022
Genre: Drama , Familie


banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...