Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Vejfesten
Mugge & Vejfesten billede

Joker
Ad Astra
Downton Abbey
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Beautiful Boxer

16. juni 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Beautiful Boxer billede

En dreng må kæmpe som en mand, gennem kampsporten Muay Thai, for at samle de penge ind der kan forvandle ham til en kvinde!

Parinya/Nong Toom (Asanee Suwan) lever set fra Thailandske kår under middel, med faderens (Nukkid Boonthong) til tider sparsomme indtægter som fisker. Lige fra Parinya vokser op som lige purk, har han været pyntesyg, og glad for at danse. Og haft en del pige venner. Og at låne mors læbestift har været en særlig fryd. Han kan mærke de ting der begynder at røre sig inden i ham. At være kvinde, er blevet hans største mission. Forældrene, især faren frygter det værste.
Men så en dag på et marked, ved et tilfælde, opdager thaiboksningstræneren Pi Chart (Sorapong Chatree), at i Paranya har han et muligt talent. Han vinder en kamp ved et stævne, og Pi overtaler ham til at komme i træningslejr. Her skifter han navn til Nong Toom. Faren virker lettet over denne nye forandring, der burde få sønnen væk fra de feministiske tilbøjeligheder.
Men driften er for stærk for Toom, og det piner ham at måtte skjule sin transseksualitet. Han finder en betroet i trænerens kone Pi Moo (Somsak Tuangmkuda), som støtter ham, og i smug låner ham noget af sit tøj og make up.
For at hjælpe sin familie går Nong i ringen.
Efterhånden finder hele lejren ud af hans gemte side. Og Moo får overtalt sin mand til at lade Nong bokse i ringen iført sminke.
Nu skulle drømmen være banet for Parinya/Toom at kunne spare så meget sammen, udover bidragene til hans far, at få sin kønsskifteoperation!

Denne film er baseret på en virkelig historie, og et særdeles interessant og usædvanligt udgangspunkt. Om de problemer en sådan rå verden måtte have været for en følsom og meget feminin dreng. Thailand er også kendt for sit store opbud af ladyboys, så det er på ingen måde et fremmed fænomen, dog ikke i en boksering.
Men filmen får ikke løftet sig selv rigtigt op, den solide drama udebliver noget, og i stedet bliver der fokuseret meget på kampene. Nong Tooms tilfælde, hvis det var virkeligheden, blev accepteret både af bokselejren og faren, uden nogen former for begejstring, dog. Man savner en Anh Hung Tran eller Kim Ki Duks leg med billederne, her er det mere den glansprægede, som den ses i thailandske musikvideoer. Stilen er mere dæmpet, og en anelse poppet. Men alligevel har den en varme, og afgjort sine øjeblikke.
Filmen har vundet flere priser, bl.a. Bruxelles International Film Festival, Seattle Lesbian & Gay Festival hvor den fik publikums prisen.

Intet ekstra materiale til denne dvd udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Beautiful Boxer
Original Titel: Beautiful Boxer
Premieredato: 10. maj 2007
Instruktør: Ekachai Uekrongtham
Skuespillere: Asanee Suwan, Sorapong Chatree, Ekachai Uekrongtham, Nukkid Boonthong, Sitiporn Niyom, Kyoko Inoue, Keagan Kang
Spilletid: 114 min.
Selskab: Arclight Films/GMM Pictures/2004
Genre: Drama
Link: http://www.beautifulboxer.com


banner
Overskrift Højre Block
The Gentlemen
The Invisible Man
Bombshell - Opgø...
BARN
Joker
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...